fredag 22 januari 2010

Lite äkta fredagsmys!

Hemma igen nu från kungens kurva, tack Anna för idag! och ska ha lite fredagsmys med lilla familjen. Håller på att värma frysta jordgubbar som sen ska hällas över en skål med glass och grädde och ska toppas med krossade maränger, nam nam! Vi har hyrt film, Stefans älsklings kategori teknat och ska snart gosa oss ner i soffan med massor av täcken och kuddar. Tur har vi som har två små gos troll här hemma som älskar att mysa, och vi är nog alla lite trötta och väldigt nöjda över en aktiv vecka så ska bli skönt!

Veckans!

Baby nytt: hennes allra nyaste ord pulka, byta, boll sen början av aflabetet och så kan hon säga Anna! Baby har ju kunnat räkna till tre ett tag nu, men nu har hon också börjat räkna på fingrarna.

Bubben nytt: har lärt sig att vinka! Första gången han gjorde det trodde jag bara att det var en tillfällighet för en vecka sedan när vi fikade med Carro, men nu har han gjort det ett par gånger. Gulligast var när han satt på golvet på öpnna förskolan i hallen och tittade på förskolefröken och tog upp ena handen och vinkade och log!

Veckans bästa tokbok inlägg: Baby satt i soffan och åt lite kvällsmat då hon helt plötsligt släppte skeden och skrek Bajjjssssss! sen hördes världens prutt från hennes bralla, plocklade glatt upp skeden igen och fortsatte äta som ingenting hade hänt.

Veckan!

Denna vecka har vi hunnit med en hel del grejer, vi har hängt på öppna förskolan sedan i tisdags spenderade vi dagen på Andys Lekland tills Stefan hämtade upp oss efter jobbet så vi kunde storhandla lite ute i sickla. Onsdagen umgicks vi med Anna hela dagen och kvällen sedan har vi umgåts med båda våra pappor som vanligt. Och igår kom (barnens) farmor över och gjorde oss sällskap och överöste baby med beröm hur duktig hon är för sin ålder (och farmor jobbar ju på dagis så hon vet ju vad hon pratar om, är inte bara mamma och pappa som är äckligt stolta över dig.) Ja det har minst sagt varit en aktiv vecka och nu är det redan helg igen! Och idag ska vi strax iväg till bvc sedan ska vi möta upp Anna när vi är klara där, ska äta lunch för att sen åka ut till kungenkurva för shopping och inspration. Ha en trevlig fredag!

torsdag 21 januari 2010

Ett leende får en att glömma all gråt!

Även fast jag tycker jag har blivit hyffsat duktig på det är med att mamma grejerna, fått in snitsen på det mesta och tycker jag har väldigt snälla barn (oftast) så hör det väl ändå till att någon gång få råka ut för de där skräck historierna man hört talas om. Här om dagen när jag var på väg med barnen till leklandet tog det mig hela tre timmar att ta mig ut. Så redan då kände jag hur frustrationen kröp sig över en. Men tänkte när vi väl kommer ut blir det bra. Men så fel jag hade, väl på väg ville ingen av mina små sitta i vagnen. Båda två bråkade, samtidigt som vagnen knappt kom fram i snöhögarna (som blir kvar lämnade efter dålig plogning.) ett + på det blev en svettig tågresa då baby körde tvärtomleken med sin lagom glada mamma. När vi väl kommit av och skulle byta till busen och stod där och inväntade att hoppa på åkte den jäveln bara förbi. Barnen skrek i vagnen och då brast det för mig, skrek massor fula ord till bussen som åkte längre och längre bort. Satte mig och inväntad i en halv timme på nästa bus och ringde gråtandes till Stefan och beklagade mig och svor. Han försökte trösta med att åk hem och ta det lungt istället älskling, vi kan åka dit tillsammans någon dag istället. Åka hem, när jag har tagit mig så här långt, nej fan. Och tur det för när vi äntligen kom fram och hade vi en underbar dag där och att se barnen skratta och le igen fick mig att glömma allt förutom den där busschafören, som om jag hade stött på hade fått sig en käftsmäll.

onsdag 20 januari 2010

50-tal!

Åh jag blev helt kär! satt nyss och tittade på Roomservice och jag blev helt tokförälskad i deras vardamsrum och kök (inte pojk-rummet.) Kände mig som tjejen i pogramet som bara skrek av lycka och inte kunde sluta skratta. Lite så better jag mig när jag e så där äckligt glad. Jag vill ha, vill ha vill ha! Kanske för att min mamma är 50-tal freak och jag bara växt upp i en modern stil av 50-tal. Kollade genast till inköpslistan för pogramet, fan varför kan man inte få vara rik, vill göra om hemma NU. Men min kära man delar inte mitt intresse för 50-tal stil! Så här sitter jag själv i mina önsketankar.

tisdag 19 januari 2010

NU är resan bokad och betald!

Ja, nu är det på riktigt, är inte bara en dröm, en önskning utan nu är det på riktigt!. Åh vad pirrigt om 41 dagar åker vi till Egypten Sharm el sheik på en All inkluded resa. Ska bli riktigt spännande och skönt, vår första riktiga utlands semester som en liten familj på fyra. Bara Längtar!

Baby kan ALFABETET!

Baby kan början av alfabetet A, B, C, D, E!

VI tycker helt ärligt att baby är extremt duktig för sin ålder och att inte gå på dagis. Hon pratar och visar gester så man föstår allt. Är så himla roligt när hon kommer och berättar vad hon nyss gjort i kroppspråk, som tex tvättat händerna! Hon är så smart och klok! Och vi är barnsligt stolta över henne, världens finaste flicka!

Till världens snällaste människa!

Mins ni att babys älskade vov vov var/är borta! Hur hon tappade den för ett par veckor sedan. Efter det vi letat och letat, varit i kontakt med hm (där den e köpt) satte jag ut en annons på blocket. En efterlysning av en ny vov vov. Och då hörde världens snällaste människa av sig, en mamma till två småbarn som hade hittat en på hm ute i Södertälje. Hon har nu skickat den på posten till oss vill inte ha någonting för det! Vi ska ändå skicka ett tack brev med hittelön. Vi har nu världens lyckligaste dotter här hemma nu, och allt är tack vare dig Cladis! Jag blir tårögd och rörd av att det finns så snälla männsikor som bryr sig. Ni gör världen till en bättre plats!

Sen också tack till en kvinna som hittade en i Sollentuna som vi fick köpa, nu har vi en reserv om det händer något!

Just nu och för alltid!

Jag sitter här just nu, tårarna faller sakta ner, och värmen fylls i min kropp. Jag tittar på er som fortfarande ligger och sover. Jag låg där nyss, tätt in till och kände hur ni andades och bara tittade och tittade. Och jag tittar fortfarande lika beundrat som jag tittade när jag såg er för första gången! Mamma älskar er så mycket, jag kämpar varge dag för att bli en bättre och ännu bättre mamma. För ni förtjänar bättre än det bästa av det bästa.. Jag gör allt för er, vill göra er lyckligaste i världen, och få er att känna den kärlek som jag känner för er!

måndag 18 januari 2010

Baby har tjatat om en wwoom tröja!

Tack moster för de alla fina bil-tröjorna. Nu är babys önskan uppfylld! Och hon är hur tuff som helst i dem allihopa.

En KRAM!

Gosunge - mamma älskar dig!

Baby har alltid varit en riktig gosunge som älskar att mysa. Var världens knäbebis när hon var liten och från den dagen hon lärde sig att kryppa vaknade man på morgonen att hon satt och pussade en massor i ansiktet. Helt underbart att bli väckt av dig! Och nu när hon är äldre fortsätter goset i mängder. Jag har lärt baby: att när jag säger "hur mycket älskar mamma dig?!" sträcker baby ut armarna så långt hon bara kan, "ja så mycket älskar mamma dig, mest i världen!". Det är bara för gulligt.

Baby älskar att pussas, pussar jämt allt och alla, men nu senaste tiden har baby börjat med en liten puss stund varge dag med sin kära mamma (mig). Hon pekar på min näsa och säger "där", sen pussar hon där, sen pekar hon på min ena kind "där" och pussar där sen på andra kinden och en puss där också, vidare till hakan och till sisst får man en på munnen. Där, sen puss! Och så börjar vi om och kör ett par gånger. Mysigare pussar finns inte, till och med bättre än pappas hehe!

Lill bossen trotsar!

Det är inte bara Matteo som utvecklas och går igenom sina olika faser, utan baby också, varge dag, hela tiden! Här hemma har baby på ett eller annat sätt alltid varit bossen. (Hon har ärft min envishet.) Så man vinner inte över henne, utan får ta till sig list och alla sortes knep för på ett eller annat sätt få sin vilja egenom. Tur för oss att hon oftast är en snäll unge som vill samma sak som mamma och pappa!

Men nu sakta men säkert trampar vi in i trotsåldern? vill egentligen inte säga trotsåldern, men ja trots är det i alla fall! Men inte trots som bråk och skrik, (som ialla fall jag föreställde mig att det skulle vara.) Fast det kan bli lite frustrerande ibland än då, måste jag säga! Som tex. Hon har alltid varit en väldigt duktig lyssnare (när mamma sa nej, ja då var det nej) och vet väldigt bra vad hon får och inte får. Men nu lever hon rövare här hemma och röjer, man får säga nej tio tal gånger innan hon lyssnar (också åt saker hon redan vet.) och hon flinar bara åt en! Sen testar hon alla gränser som finns, så långt det bara går! och lekar gärna tvärtomleken med sina stakars föräldrar. Sen när hon blir tillsagd drar hon fram sitt lilla pekfinger åt en...

Men man ska väl inte klaga, skulle vara underbart som Stefan säger om hon gick igenom trotsåldern så här, med bara skratt och inga tårar!

söndag 17 januari 2010

Viktväktarna!

Inlägg publiseras strax!

Vikten!

Jag ställde mig på vågen och till min stora förvåning hade jag inte gått upp ett gram sedan sisst! Jag som trodde att allt detta extra svullande (förutom det vanliga svullandet) under jul och nyår att jag hade gått upp ett par kilon. Det måste vara pga ammningen som jag har stått helt still, annars skulle jag nog ha sett ut som ett fläskbärg vid det här laget. Och detta gör mig inte bara väldigt glad utan mera peppad att kanske göra lite små träningspass här hemma och bli lite sundare! att jag skulle andvända mitt gym kort skulle bara vara som; vem försöker du lura?! Men också lite bitter i själen ska jag erkänna, för om jag get fan i detta onödiga frosseri de senaste 6 månaderna så skulle jag nog vara mitt gamla kroppsliga jag igen. Och det är ju dit jag vill!

Så nu tänkte jag ge gärnet till semestern, så nu har jag 45 dagar på mig. Bara att sätta igång nu!