lördag 10 december 2011

Årets pepparkakshus.

Matteos första jul var man lite mer ambiskös och gjorde ett eget pepparkakshus från grunden, hittar ni här! Iår tänkte vi köpa ett färdigt men kändes så tråkigt så vi gjorde en blandning med färdiga pepparkakor som vi byggde ihop. Tanken var väl också att barnen skulle få dekorera det, men vi kan väl erkänna att vi fastnade lite i köket. Stod där och gömde oss så där barnsligt fnittriga med glasyr och polkagrisar..

Och tada.. RESULTATET!
 Är det snögubben som bor där elle? undrar baby.
 Nu står det där i barnens fönster och doftar gott och vi får väl se hur länge de står kvar hehe...
.. och barnen var toppen nöjda med att få dekorera pepparkakor, som vi sen ska hänga upp i deras fönster. Super kul med andra ord! 

Lördagen började med..

 En sväng på torgets julmarknad..
Spanade på när de började sätta upp julgranarna för salu..
 varmkorv...
.. och fick se en riktig ren mitt på torget.

fredag 9 december 2011

Fredagkväll.

Hela denna vecka har också fortsatt med praktik plus jobb från tidiga mornar till sena kvällar, ibland nätter. Men igår var sista planerade dubbelpasset avklarat och jag och en underbar kolega på jobbet unnade oss en härlig after work tills vi kom på att hinna med sista t-banan så man orkade upp idag.
 Och äntligen idag fick jag en kväll hemma i lugn och ro med mina busungar, och lyxen med att pappa/morfar kom förbi och gav mig en paus på soffan å lagade till en riktigt god middag till alla oss, och såklart gav trevligt sällskap på det!.
Sen bestämde jag och baby oss för att baka några hasselnötspraliner, jätte skoj att få måla godis tyckte baby och bus enkelt är det.
 Man penslar ett par lager med choklad i små formar och låter stelna i några min i kylskåpet.
 Spritsar i lite nutella i mitten.
 Häller över resten av den smälta chokladen, toppar med en hasselnöt och låter de stelna i kylskåpet en stund och sedan pillar man bort formarna försiktigt.
...och tada, snygga och super goda små praliner, och man kan ju faktiskt exprementera med lite olika smaker om man vill.
 En smaskig liten choklad puss?!
Nu ska vi fortsätta fredagsmyset här hemma, med lite sagor, tända ljus och ton med gos!

måndag 5 december 2011

Morgon stund.

Det gäller att ta vara på varje liten stund här hemma man får nu när schemat är proppat, så här hemma har vi morgon mys framför julkalendern med lite frukost och massor av gos innan dagen ska starta med dagis och dubbel pass för min del.
 Ett äkta barndomsminne; filmjöl med pepparkakor.


söndag 4 december 2011

Andra advent!

Här på eftermiddagen bjöd vi över Stefans familj på lite adventsfika, lussekatterna var inget att bjuda på har fortfarande inte lärt mig att baka bröd med gasugnen men de var roliga att baka och blev iallafall sjukt goda mini pepparkaks cupcakes dessa kommer nog bli en stor favo detta år. Tände doft ljus lite överallt i lägenheten, dukade fint och ställde fram olika sorters jul öl och så provsmakade vi årets på glögg. Barnens farmor var gullig och kom med lite julpyssel till barnens fönster och en fin julbuket. S bror och hans tjej ska få barn så man fick se den lilla kusin magen för första gången och prata gravid grejer. Nu är man trött och mätt efter alla godsaker idag och ska bädda ner oss och bara mysa en stund innan läggdags. Mysig advent på er!

Dagen börja med Advents bak.

 
 Lussebullebak!

Baby knåda och rulla på, tyckte det var jätte roligt.
 
 Stefan förstod inte riktigt grejen med att lussebullarna kommer jäsa till minst dubbel så stora haha..
 Matteos fina lilla lusse bulle.

Och så blev det några pepparkaks muffins!
I tisdags hann jag träffa upp Jenny på en snabb lunch innan jobbet och säga hej då, hon åker bort nu över vintern och när vi sågs kändes allt precis som vanligt. Var inte förns efteråt man insåg att man kommer inte ses på hur länge som helst och idag har hon åkt, fy vad jag redan saknar dig, blir liksom inte desamma här utan dig men är så otrolig stolt över dig och hoppas för din skull att resan blir lång och äventyrsrik!

Sen har det bara blivit dubbelpass för mig resterande av veckan, jobb och praktik flytter på men känner redan nu av söm brissten kan man minst sagt säga, i natt kom jag inte hem förns halv fyra och tur för mig som har S som gav mig sovmorgon. Vaknade upp vid 11 och ärligt har jag aldrig sovit så länge sen innan man fick barn inte ens vid barnvakt då man ändå vaknat upp som en alarm klocka.


Så det har inte hänt så mycket mer denna vecka förutom barnen haft de topp på dagis och med pappsen om kvällarna. Och sen har alla våra små kattungar nu flyttat till egna hem. Även om det känns lite små skönt att de är lugnare här hemma är det lite väl tyst om nätterna och känns ändå lite sorligt i hjärtat.

Jobbigast var nog när babys favo flyttade igår, lilla mamma kopian och baby har varit riktiga bästisar här hemma och hängt ihop konstant. Så fort baby kommit hem från dagis har lilla kattungen kommit springandes och de har busat och gosat konstant.

Men hennes nya ägare var super gulliga när de var här och lämnade ett litet katt gosedjur som minne och lovade att skicka bilder på hur hon växer och berättade för baby flertal gånger att vi är varm välkomma att hälsa på när som, så det gjorde saken tusen gånger lättare.