lördag 2 januari 2010

Pappa attack!




Ett halv år kvar till ett!

Imorse kl 6.05 fyllde Bubben hela 6 månader. (fast då låg vi och sov sött.) Att mammas lilla tjokis har blivit så stor redan, att om ett halv år blir du ett. En del av mig längtar till dess, då du och sysster kan leka ännu mera och kommunicera. Men en del av mig vill att tiden ska stanna och stå helt still så jag får njuta av dig ännu mer, för du är den häftigaste bebisen i världen, så otroligt stark personlighet och ja du är helt enkelt rå cool!

På dessa månader har det redan hänt massor i utveklingen, du kan redan ål-krypa och fort går det. (Ålar mest men har sissta dagarna krypigt upp lite med knäna.) Ställt dig upp vid ett tillfälle men fler tal gånger. Kan stå mot stöd själv en liten kort stund. Sitter helt själv gör dú hur bra som helst och hur länge som helst. (Pappa har fått för sig att du sagt pappa, ja du gjorde ett ljud som liknande det, men att du kan prata redan går jag inte på haha.)

6 månader bettyder ett ännu större steg när det gäller maten. Nu finns det mycket mer som du kan få testa/äta än alla fruktpurer, rotfrukter, grönsaker ... Även fast vi har fuskat och du redan har fått pröva/äta både korv, köttbullar, pasta o annat vid flera tillfällen, ska det bli roligt med all ny provsmakning. Sen hoppas jag det är lite mera tuggamotstand i dessa rätter, du vill ju helst ha saker du kan tugga har vi märkt (det andra sväljer du på två röda) så kex älskar du, du måste ju få andvända dina 4 små sötta tänder till något.

Mamma vill bara säga till dig; när de små glittrande ögonen tittar rakt in i mina, och leendet växer på dina läppar stannar tiden till och allt är helt plötsligt bra!

fredag 1 januari 2010

Nyårsdagen!

Barnens farmor har varit här på massa bus med barnen och middag. Vi kände att vi ville fira första dagen på det nya året (eller är det bara en andledning att få svulla) så vi slog på en 3 rätters och till efterrätt blev det gb jordgubsglass, jordgubsmoss med färska jordgubbar och vitchoklad. Mumms.. även fast ett av mina många nyårslöften var att sluta unna mig som jag kallar det (egentligen heter det väl svulla). Men det var värt de!

Att blogga, att minas!

Nu är jag bara glad att jag började att blogga, att jag började skriva min dagbok. För tänk så fort tiden går, och ärligt mins du för några år sen. Vad ni gjorde om dagarna, hur ni spenderade tiden? För på detta sätt kan jag minas för alltid, visst många tillfällen, många ögonblick kommer jag aldrig glömma. Men nu kan jag sen om ett par år, gå tillbaka, se vad vi har gjort, hur vi spenderade tiden när våra små var små! Presic som man tittar i fotoalbum och får flash backs, så vill jag sitta här om ett par år och uppleva allt igen!

Det nya året!

Det var nyligen 2008, känns det som. Det var ett fantstiskt år! Vi mötte Alexandra första gången, vi blev en familj, vi flyttade ihop, vi förlovade oss. Då trodde jag att jag var lyckligast i världen att jag inte kunde bli lyckligare, att det inte kunde bli bättre. Men förra nyår satt jag där med min lilla familj på 3 och en i magen. Lycklig men nervös och lite rädd för framtiden. Och tänk 2009 blev ännu bättre, vår familj blev komplet när Matteo kom. Och all rädsla försvann, och världen är en underbar plats när jag ser på våra två små tillsammans. Vilken kärlek och vilket band de redan har till varandra och all räddlsa försvann. Detta år ser jag ännu mer ifram emot, för det blir bara bättre och bättre för jag kommer få spendera det med de tre personerna jag älskar mest av allt. Det ända jag önskar är att det inte går så fort som det har gjort, snälla tiden sakta ner lite gran!

Fy jag sitter här just nu och gråter, nej jag är inte ledsen, jag är glad, bara så glad över livet! har nog aldrig kännt så här förut, är en helt ny värld det här för mig att vara lycklig nästan på heltid!

NYÅR!

Efter mycket tjat från alla håll och kanter, att göra dittan och dattan spenderade vi nyår precis som vi ville; helt själva, hela lilla familjen och det blev super mysigt! Planen var att börja dagen med en promenad och skåla champange nere vid vattnet, men eftersom hela bunten är rå förkylda så valde vi att ligga och gosa i soffan istället. När kvällen började lyxade vi till det med fin mat och fin dukning. Blev kräftsallad o mini croustades med räkröra till förrätt, varmrätt blev det vilöksgratinerad humer med skaldrjurspaj, jädrans gott! Lite senare efter lite vin och några öl slog vi till på ostarna och kexen med lite fruktvin på de. Det var bara gos o prat o bus med barnen. Kvällen närmade sig sitt slut vid 12 slaget med en kyss och skål av champange. Fyrverkerierna såg man perfekt från vår balkong, hela himlen var i olika färger. Baby blev helt fascinerad av dem, "åhh titta, titta.. åhh.. bam bom .. titta" lät hon hela tiden och pekade och ville aldrig gå in igen. Tur att hon höll oss kvar på balkongen en lång stund för där helt plötsligt såg vi ett stjärnfall och då fick man årets första önskning!

Älsklingen hade skrivit ett kärleksbrev till mig, ett riktigt kärleksbrev! Han hade skrivit på rött papper och lagt i ett fint rött kuvär, fattades bara lite parfym hehe. Och hans ord fick mig att börja rå böla (gråta av lycka). Tack Stefan, jag är glad över att det är med just dig jag fick en fin liten familj med. Och jag ser fram emot att bli gamal och grå med dig! Gott nytt! Mina nyårslöften är många men hemliga.

Lite semester!

Jag har haft lite semester från bloggandet och dator, nu när Stefan varit ledig. (Skönt faktiskt, lovade honom det.) Men nu smiter jag in lite snabbt för första gången på flera dagar, ssshhh! Vi har hunnit med massor av skoj de senaste dagarna efter allt julfirande. Tog en trip till tuna (blev inget katrineholm för vi valde att stanna där lite längre) Trevligt var det, och där hittade baby en "ny pappa" under tiden; Nico. Hemma igen har vi hunnit med en hel dag på Barnens Planet, umgåts med släkt och vänner, massor av film o mys kvällar, nättermaraton med dexter. Jag och Stefan fått en barnfri shoppingdag på mellan dagsrean (barnen lekte hemma med mormor) sen har vi hunnit bli rå förkylda hela bunten och självklart firat nyår, som jag vill ge lite mera info om innan jag går tillbaka till att njuta av varge liten stund av Stefans ledigthet!

Barnens Planet!













Trip till Tuna!