fredag 13 maj 2011

Den lediga fredagen.

Och vi har hunnit med massor med skoj, dagen började med efter en lång sovmorgon en träff med mormor på hennes gård för en fika och barnen fick testa sina nya sparkcyklar som mormor skämt bort dem med. Sen åkte vi vidare hem till faster som bjöd på lunch, efterrätt och bus. När pappsen hade slutat jobbet åkte vi till kungenskurva och handlade lite blommor och krukor till balkongen. Och nu slappar vi i soffan med sovande barn mellan oss och väntar spänt på uppföljningen av förra veckans avsnitt av ett fall för Frost.



Mammas stjärna!

torsdag 12 maj 2011

efter dagis.

Efter plugget svängde jag förbi hem innan jag hämtade älsklingarna på dagis och fixade i ordning lite mat och packade väska till parken. Tyckte det var så mysigt igår så vi gjorde nästan en favorit i repris.

Baby promenerade hela vägen från dagis, plockade blommor och uppdaterade hennes och lillebrors dag i minsta detalj, underbart att lyssna på!
 Till mat blev american pancakes med hallon kessela, smaskens ska slänga upp receptet sen, super enkelt.
 Blåste lite såpbubblor.
 Myste och busade i gräset.
Sen kom pappsen och det blev en stund i lekparken.

Nu på kvällen har farfar varit här och busat med barnen och jag har fått lite plugg gjort. Nu ska jag svulla kladkaka (som baby och jag bakade tidigare) framför en film medans alla andra sover här hemma. Imorgon väntar en hel ledig fredag för mig och barnen, härligt!

onsdag 11 maj 2011

Onsdagen!



Mitt i veckan och den här dagen har varit helt fantastisk, toppen från början till slut. Barnen har busat ute hela dagen på dagis medan jag var i plugget. Vi fick som överraskning sluta redan vid lunch, så jag och en klasskamrat  hamnade på en gräsmatta mot vattnet i Danderyd och försökte studera lite inför provet imorgon, men koncentrationen var inte på hög nivå utan började prata om annat istället och hamnade sen på ett fik i gullmars. När det var dax för dagishämtning mötte jag upp pappa som följde med. Och baby berättade stolt för alla på dagis gården "här är MIN och lillebrors morfar". När vi knallade iväg från dagis köpte vi med oss lite mat och spenderade middagen ute istället, plockade blommor, spelade fotboll, busade och bara myste i gräset tills Stefan kom. Då avslutade vi dagen på torget med glass och plaskande i fontänen tills Matteo nästan badat hela sig, hehe.













tisdag 10 maj 2011

Måndag!

Igår tog jag en behövlig paus från allt pluggande och träffade lite vänner istället. Strosade runt på stan med Jennifer och lill prinsessan Nathalia hela dagen och sen fick jag pussa och busa lite med barnen efter dagis innan jag fick en mysig lugn kväll på thai båten med Jenny. Fler såna här dagar behövs, men nu väntar en veckas rå plugg och massor med jobb. Bäst jag sätter fart.

söndag 8 maj 2011

Mulle meck.

Idag åkte vi ut till Solna och Mulle meck parken. Första gången för oss alla och det var toppen. Kommer nog redan åka dit snart igen, men absolut inte på en helg med bra väder. Vi var inte ensamma där direkt och det bildades alldeles för lätt kö vid alla gungor, bilar, rutchelkanan ... även om barnen var super duktiga och stod och väntade på sin tur, tycker jag att det lätt kan bli lite trist när det blir i stuket med en fullproppad dag på gröna lund, när man får köa mer än åka leka. I alla fall var det super mysigt och dagen fick sitt stora plus när vi avslutade den hos mormor och morfar på gården med grillning och hela familjen/familjerna.