lördag 15 maj 2010

Världens bästa farmor, sol och lekpark!

Imorse kom barnens farmor över och vi cyklade ner till en lekpark vid valla torg. Ville inte missa en sekund av det härliga sommarvädret och det var Matteos första cykel tur, mamma var lite nervös att skjutsa men han älskade det, skrattade och ropade hej hela tiden. Vi hade med oss piknik så vi kunde vara där hela dagen, busade med barnen, solade, åt lunch och självklart var en glass ett måste i den här solen och det har verkligen varit en jätte mysig dag! Bestämde oss för att gå hem när baby hade somnat i gungan, lekt så mycket att hon däckade mitt i leken hehe, sötnos! Nu har vi precis kommit in, farmor har åkt hem, barnen tittar lite på barnpogram och älskling fixar middagen, ska bland annat bli hasselbackspotatis, har ni ättit det? ska tydligen vara jätte gott säger stefan, jag tycker det låter lite konstigt men värt ett prov. Sen blir det ett bad, ungarna har sand till och med innanför blöjorna. Hoppas ni har haft det trevligt i solen!

fredag 14 maj 2010

Bara genom att finnas till fyller de hela mig..

.. med kärlek! Jag ligger här, barnen har somnat och jag bara ligger här och beundrar dom! Med samma blick som de första nätterna på bb när allt man gjorde var att titta, titta, titta och känna lite försiktigt. Kan fortfarande inte förstå, att dom är mina, våra små underverk!


...........................Kent - Utan dina andetag!
.
.
.

Härligt väder!

Här är min man! Han är nog mer slut än vad jag är. Fast man har haft tränningsvärk från igår så att man kappt kan GÅ så har det varit full fart hela dagen. Vi har nästan bara varit i lekparken förutom en lunch med farfar och affären. Nu lagas det mat här hemma, lax och kokt potatis m hollandaisesås som ska ätas på balkongen strax!


Dejt med älskling + adralinkickar!

Igår hade jag och Stefan en lång dejt, hela dagen och kvällen. Vi lämnade barnen med mormor och morfar som hade haft det jätte roligt. De hade varit ute och ätit, i lekparken, cycklat och varit hemma hos mormor och busat och självklart dansat till Pet shop boys! Sjävla ville vi prova på något nytt!

Så vi åkte i väg till Klättercentrumet och gick på prova på klättring-privat med en egen instruktör i 2 h. Vi har aldrig klättrat förut med det vara super kul, defenetivt något vi kommer att göra igen! Och jag är höjdrädd så för mig var det en riktig utmaning, men jag KLARADE DET och skit vilka adralinkickar jag fick! Om ni vill krydda livet med er älskling så prova, är verkligen en unik upplevelse + as bra tränning, efteråt är man helt död i kroppen, värker ända ut i fingertopparna.

Efter klättringen gick vi till vår favorit resturang Peppar och jag njöt av as goda grillade revben i sötstark sås med cole slaw till. Båda var helt döda efter klättringen och utsvultna så tror servetrisen flinade lite åt oss när vi slängde i oss maten. Men sen piggnade vi till och åkte in till söder och drack lite cider & öl och snackade om allt till inget. Om barnen, om drömmar, om minen, om oss, om framtiden, om allt i livet. Tack för en underbar dejt älskling!

torsdag 13 maj 2010

Lillebror GÅR!

Länge, länge i veckor, månader har Matteo kunnat gå längsmöbler och på sisstonde kan han stå helt själv (utan stöd) i flera minuter.
Han kan gå med vagnen flera varv runt lägenheten utan problem och fort fram går det, lite för fort ibland hehe ... Men IDAG tog han sina första steg! Tre små steg inne i barnrummet med både stora syster, pappa och mamma som vittne, VÅR SUPER DUKTIGA POJK! snart springer du ikapp syrran ..

Här börjar morgonen med ett bad ..

.. det är de bästa de vet, och NI är det bästa mamma & pappa vet!

onsdag 12 maj 2010

Föräldralyx mitt i veckan!

Två sovande söta små barn, massor av levande ljus, vitt vin, vitlöksgratinerad humer, skumbad, campange och massor av mys ..





God natt!

Nu sätter vi igång på allvar!

Nu jävlar ska jag sätta igång, jag vet jag tjatar om detta ibland men sen händer inget. Jag är bäst att på börja projekt men sämst på att avsluta dem. Men nu du, ska du få se på grejer! Nu börjas det, eller inte nu utan på MÅNDAG! Har nämligen en dejt med Stefan nu under ledigheten och då ska jag minsan unna mig jävla massa vin och gottgott. Men jag börjar planera redan nu, peppa mig själv hela helgen. Sätta upp min stradeski. Här behöves planering i minsta deltalj för att jag inte ska ge upp i förtid!

Visst jag har bara 1 ynka kilo att jobba med (även fast jag är 7 kilo ifrån jag var innan grav) , för sen är jag underviktig. DET tänker jag inte bli (igen), ska börja lära mig älska min kropp för den den ska vara också. Men mitt kilo är tydligen mycket för mig, allt det där fettet som hänger vid magen! Jag VET, träning behövs! Det ska jag börja med också. Men vill börja äta rätt, inte bara för kroppen utan MEST för hälsan, välmåendet. Så jag får all den där energin jag kan ha så jag orkar ränna tio varv till runt lekparken med barnen!

1. Ska börja med att köpa grejer från apoteket och rensa ut kroppen på all gamal skit sen börja mitt nya liv!

2. Planera alla måliter hela veckan från frukost, lunch, middag till alla mellanmål för att komma igång på rätt spår. Inköpslista ska jag ha med mig varge gång jag går till affären annars får jag inte gå in.

3. Köra sten hårt på de 5 reglerna så jag slutar små äta, om jag äter rätt hela veckan kan jag få belöna mig mitt lördagsgodis men inte hela helgen som jag brukar, eller om jag ska vara ärlig unnar jag mig minst 5 av 7 möjliga dagar. Men nu är det slut med det!

4. Börja motionera, visst jag tycker att jag ränner runt med barnen hela tiden och göra alla möjliga konster, bär två barn upp och ner för 2 trappar flera gånger om dagen, dansar runt som en tok med baby i vardagsrummet varge dag, hoppar runt och springer runt i lekparken hela tiden men måste börja med något nytt så min kropp fattar att jag faktiskt rör på mig!

Kommer mer snart, måste bara tänka lite ...

5 enkla regler! Ät, lev och må bra.

Det är faktiskt ganska enkelt att äta häslosamt: tänk följ kostcirkeln. Det är inte hälsosammt att banta, svälta sig själv, att skita i att äta fett. Visst jag håller fullt med om att köra en diet en kort period för att rensa ur kroppen på gamal skit. Det är nyttigt, hälsosammt!

Skit i alla bantningspiller, gimetoder och tidnings tips på snabb viktminskning. Grejen är att du går ner snabbt, självklart kroppen ställer in sig på svält, men lika snabbt du slutar banta lägger du på dig dubbelt igen och du mår skit. Bivärkningar med att banta: huvudvärk, trötthet...

Jag lovar att du kommer gå ner i vikt på detta sätt och må bra tillsammans med 30 min motion om dagen. Det klarar du väl att röra dig på va? Det är sant, du behöver inte bli ett "hälsofreak" eller hård tränna varge dag för att få den kroppen du vill ha. Lär dig bara äta rätt! Så kan du unna dig chockladbiten på lörsdagen, fredagschipsen och vinet på festen om du får i dig allt din kropp behöver hela veckan kommer inte din kropp suga upp allt onödigt fett, snarare skita ut det snabbare än du stoppat i dig det.

  1. Ät frukt eller grönt 5 gr/dag.
  2. 2-3 kalciumrika livsmedel per dag.
  3. 1,5 - 2 liter vätska (h2o) varge dag.
  4. 2 tsk vegetabiliskt fett per dag.
  5. Ät 5 gr regelbundet under dagen, var 3 timme för att hålla igång förbräningen.

Sen finns det andra tips för att sätta lite turbo fart på det hela: stark mat och denna sida för att döda myter klicka här.

Äntligen lite sommar värme!

Idag var det riktig sommar i lekparken, man kunde vara ute i linne. tror nästan att man kunde ha åkt till badstranden idag, eller det var kanske lite att ta i men riktigt skönt har det varit. Och fram med solhatten för jag märker att Matteo redan har fått lite färg i annsiktet, eller är det kanske bara smuts från sandlådan. Märker vi i badet ikväll. Nu är jag uppe snabbt och fixar lite med middagen som vi ska äta ute på gården, sallad m färskpotatis och grillad laxspett med aoli-lime gott!

Barnrummet!

Ni får ursäkta, kvaliten på kameran suger verkligen, så bilderna eller färgerna blir inte alls lika fina, men ni ser ju helheten. Är ett par detaljer som ska fixas men så här ser det ut hitills!













tisdag 11 maj 2010

Så var tisdagen nästan slut!

Idag åkte vi ut till Anna och hennes nya katt och hälsade på. Satt i solen på hennes uteplats och fikade, åt glass och baby lekte i grannens sandlåda. En sån ska vi köpa till bakgården har vi planerat. Sen var dagen slut snabbare än man visste ordet av och vi mötte upp Stefan för att åka ut till ikea som vi skippade i lördags. Köpte bara praktiska saker som sänglådor, strykbräda, madrass till lillen säng och verktygslåda. Nu är vi hemma och barnen busar inne i lekrummet och Stefan värmer ikea pizza, vi ska ha dexter maraton här hemma, säsong 3 & 4. Dexter är bäst!

Den här smugglade jag ner i älsklings matlåda i morse! Bara för att jag vill visa honom..


Sagostund!

Jag läste för Matteo igår! Han har bara tidigare varit intresserad av att bläddra själv i böcker och riva i tidningar. Men igår var han jätte sött, han satt konsentrerad och lyssnade, tittade på bilderna och tittade på mig när jag prata. Så där satt vi och läste Max Balja om och om igen, de var jätte kul! De mys stunderna på kvällarna när man läser sagor, sjunger god natt visor och gosar gillar jag absolut bäst. Fast allt med barnen gillar jag bäst. Sen nattade jag honom, och fick massor av slemiga pussar av honom, det var så mysigt så där somnade jag själv också.

måndag 10 maj 2010

Här SKA det badas! Storshopping på lusch=

Allt från förföriskt bad m din älskling, sexigt bad på tu man hand, avkopplande bad för mammor till se dina bekymmer flyta iväg på bubblorna ... Allt jag behöver!

Måndag 10/5. Dagens dokumentation.

Dagen började med frukost exakt kl 7.30. Matteo var redan pigg och busig och kladdade glatt gröt över halva sig och matbordet.




Efteråt behövde vi alla tre bada & jag kan inte sluta säga det; fy fan vad skönt med badkar, fy fan vad skönt med badkar. Nu är kl 9 och badkaret är tömt på barn, kvar finns bara leksakerna.



Sen kläde vi på oss, hälften av kläderna i alla fall och satte på Silvriga barnkammarboken. Tryckte skivan på repeat och dansade loss i vardagsrummet!

Sen busade ungarna i lekrummet med varandra medans jag plockade lite och smyggtittade på våra bästa år.





Kl 11.30 var det dax för lunch. Min blev parma &
kycklingsallad m vit fiber pasta. Barnen fick Stefans delikates fiskburgare m potatismos & grönsaker.

När vi ätit klart cycklade vi ner till lekparken en sväng och busade, här stoppar inge små regn oss inte!
Barnen somnade i vagnen ute efter all lek och jag passade på att åka in till söder & sprang roliga ärenden innan Stefan mötte upp oss, bland annat på chockladfabriken och lusch!

Nu är vi och mina nya skor hemma! Stefan har tjatat på mig att köpa lite färg, han är trött på mina vita utslitna skor. Så då blev det ett par svarta med lite färg, de ska nog klara att springa i lekparken varge dag ett lite längre tag iaf.

söndag 9 maj 2010

Söndag!

Idag premiär badade barnen i det nya badkaret, tack till mammas grannar som vi fick det av helt gratis. Sen har vi varit med farfar och busat hela dagen. Måste bara få säga att jag är jätte glad att vi är så nära alla våra föräldrar! Familjen bettyder allt. Sen har vi varit och gungat på mariatorget en sväng innan vi gick upp till mormor på veckans familjemiddag, lika trevligt idag och jag älskar mammas mat. På vägen hem fick baby cykla på sin nya trehjuling hon ärvt av kusin Leo, det var en riktig hit! Baby älskar att cykla och åka sparkcykel med, funderar starkt på att köpa en sån till henne också. Nu är vi äntligen hemma efter ha storhandlat och baby plockat blommor och hoppat jämfotta hela vägen, barnen sover och jag å älskling ska också prova på badkaret. God natt.

Han blir helt galen av såpbubblor!

JAAA VI HAR FÅTT ETT BADKAR!!!!

.. och det är jätte fint, ett sånt som står på tasar. Vet inte vilka som är gladast, vi eller barnen men alla är helt till sig!