fredag 26 november 2010

EN perfekt vinterdag!

Åhh både jag och barnen är helt lyckliga över den här snön. ( Matteo var skeptisk till en början men nu njuter han också av den.) Och idag är den en perfekt vinter dag, tjock härlig snö, solen skiner,  och små snö flingor som glittrar. Så vi startade den här lediga fredagen med att dra ut med pulkorna och åkte i små backar här i årsta. "Åka igen mamma, igen!" skrattade Alexandra hela tiden. Sen ville barnen till lekparken, och vadå lite snö stoppar väl ingen.


 Man kan bygga snö kakor istället för sandkakor.

 Och här gick det extra fort = extra kul. "Mamma jag flyger!"

Och fredag fortsatte med att Anna kom över, vi bakade pippi pepparkakor, pepparkakshus och godisklubbor. Sen blev det mys, glögg och Toy story 3 som Anna köpt med sig. Ja, en helt underbar fredag med andra ord!


torsdag 25 november 2010

Pulka genom stan!

Säsongens tips, pepparkakor med ädelost. Fy så gott! Ja, ni kan nog förstå vad vi sitter och mumsar på här hemma. Tidigare idag har baby varit jätte duktig och sprunngit massor med ärenden över hela stan med mig. Blev bland annat en ny pulka inköpt, som vi körde runt med mellan alla olika affärer. Och som hon är jätte stolt över! "Stor pulka, för jag är stor. Lillebror får liten pulka. Lillebror liten." Berättade hon uppreppade gånger när vi kom hem till grabbarna igen, hehe.

onsdag 24 november 2010

Dans avslut!

Idag var det dans avslutning på Dansdojon. Efter all dans och musik spel bjöd de på fika, självklart pepparkakor. Baby har verkligen älskat de här onsdagarna hon och pappsen sprunngit på dans, hela hon lyser upp när hon vet att de är på väg dit. Och den här gången hade hon varit allra extra lycklig, berätta Stefan. Hon hade fått välja trumma först och valde självklart den största och de största pinnarna hon kunde hitta, hehe. De gjorde hela hennes kväll hos middagen hos morfar efteråt.

tisdag 23 november 2010

Ett upppiggande!

Phu, det var verkligen inte min starka sida att ha skrivning så här på kvällstid. Och om jag ska erkänna har jag inte gett mig själv tillräckligt med tid att plugga heller. Så det gick väl sådär. Men på vägen från skolan ringde Simone och frågade om jag ville bli upppiggad med en spelning. Så istället för att åka hem blev det en sväng till gamla stan. Även om spelningen inte var tipp topp så var sällskapet det. Du är helt fantastisk vännen, det vet du!

Lediga början av veckan.

Denna tisdag var vi lediga från dagis och plugg. Så underbart härligt! Vi har städat, stor tvättat, målat med vattenfärg överallt (matteo), busat, sjungit, dansat, bakat pepparkakor, myst, läst ton med sagor, sprunnigt runt i mammas högklackat, byggt tågbanna och massa massa mer här hemma medans kylan biter där ute! .. nu ska vi fortsätta dagen...






En sockerbagare här bor i staden,
han bakar kakor mest hela dagen.
Han bakar stora, han bakar små,
han bakar några med socker på.
Och i hans fönster hänga julgranssaker
och hästar, grisar och pepparkakor.
Och är du snäller så kan du få,
men är du stygger så får du gå!

måndag 22 november 2010

Underbara vänner!

Idag klämdes det in en dejt med de här två underbara flickorna innan skolan. Vi båda behövde nya vantar till barnen, så det blev lite snabb shopping och en lunch på favo thaien! Tack för att ni finns och den där jädrans goda maten.

 ♥

Hej bloggen!

Ursäkta, men jag hinner inte riktgt längre att uppdatera som jag vill. Veckorna bara springer förbi och det här full fart här hemma på precis alla håll och kanter. Även fast det har varit väldigt intensivt och jag ibland kan känna att jag har tagit vatten över huvudet, så har jag också dagar som idag då jag verkligen trivs.

Lite av det som inte händer varge vecka är att Stefan slutat gratis jobba lördagar, ÄNTLIGEN är sam-skiten över, så underbart så vi passade på att gå hela lilla familjen på Junibacken.


Och kan ni tänka er vem som blev helt överlycklig för att få träffa pippi långstrump?

Mycket roligt har hänt för baby den här veckan, har både fått träffa pippi, farmor, farfar, morfar men allra bäst var när mormor kom och hämtade bara baby från dagis. De åkte till Alexandras kusin Leos skola för öppet hus och fika. Oj vad hon hade haft roligt och kände sig stolt och stor. "Mormor hämta mig många gånger." har hon bestämt, och tjatat om att hon är stor hela veckan. Jag kan, jag är stor, jag vet, jag är stor, lillebror liten, jag stor. Hehe, och allt är hon stor och duktig. Hon säger till och med att hon ska börja skolan hon också snart, men så fort vill inte mamma att min baby ska växa upp!