lördag 18 september 2010

En lugn lördag.

Den här lördagen har vi hållt oss inomhus även fast jag tror ungarna hade älskat och få plaska ute i regnet idag. Baby har hostat hela natten och dagen så vi tar de säkra före de osäkra, men det har inte gått någon nöd på oss direkt. Har haft det trevligt med morfar på besök, busat med barnen och jag har spöat honom i yatzy. Nu blir det middag, lördagsgodis och mys. Vi hörs..

Super enkelt och super gott!

Lyxig låda med pasta och lax.

280 g Rigatoni pasta
En påse Baby spenat
1 kruka Dill
4 st ägg
2 dl creme fraiche (lätt)
250 g ricotta
2 dl parmesanost (riven)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g gravad lax

Koka pastan. Blanda ägg, creme fraiche, ricotta och parmesan i en bunke. Haka dill och spenat och blanda i. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp hälften av (den färdiga) pastan i en smord ungsform lägg över laxen och resten av pastan. Fördela smeten över och grädda på 225 g i ugnen i 30 min.

fredag 17 september 2010

FREDAGSMYS!

Pappsen är ute på egna äventyr medans vi busar här hemma. Och nu har jag och baby bakat havreflan, Matteo är nöjd med att provsmaka. Nu blir det sagor och gos tills barnen somnar..

Babys nya super snygga höst/vinterjacka!



Men baby har ingen lust att visa upp den, så de här får duga...

Godmorgon, gäsp!


Dagis nästa...

torsdag 16 september 2010

Tack älskling!

idag fick jag blommor och choklad, av ingen speciell andledning. Bara så där..

onsdag 15 september 2010

JAAAA nu börjar kl närma sig 3.

Och då är det dax att hämta ungarna på dagis sen är det Dans-kurs för baby och pappsen, medans de är där ska jag och lill skiten roa oss med att shoppa lite nytt till barnen och efteråt är planen att mötas upp alla hos morfar för att bli bortskämda med middag igen, härligt! Vi hörs..

tisdag 14 september 2010

Tar på krafterna att gå långa dagar på dagis.

Igår deckade Alexandra på soffan kvart över 5, trodde aldrig hon skulle sova för natten men det gjorde hon och sover fortfarande. Måste snart väcka henne, de ska vara på dagis kl 9. Igår var jag tvungen att lämna dem redan kl 6.30 för att åka till jobbet. Det kändes i mamma hjärtat, men de hade haft jätte roligt när jag hämtade dem vid halv 4. Men Matteo var lite extra trött, är inte van att gå upp så tidigt. Så han hade fått sova middag två gr på dagis, känns bra att veta att de tar bra hand om honom och hans behov. Är bara måndagar och tisdagar nu som blir lite längre dagar, men inte så långa som igår. Sen är det vanliga tider igen 9-3 och det känns skönt för jag vill ju också få umgås med mina små, som nu har jag knappt få vara med baby för hon bara sover och ikväll hinner jag inte hem för att ens säga god natt då jag jobbar stängning. Längtar redan till imorgon!

måndag 13 september 2010

Måndag, första dagen på jobbet.

Idag var första dagen på mitt vanliga jobb efter mamma ledigheten. Började den med att meddela att jag säger upp mig. Inte alla som startar så, men även fast jag trivdes här för 2,5 år sedan känner jag att det är dax att gå steget vidare i livet. Har stora och spännande planer på gång, håller tummarna bara för att de går som jag önskar. Så nu jobbar jag bara måndagar och tisdagar september ut. Känns lite lyxigt att ha resten av veckorna lediga till lite vad man vill och andra vardagliga måsten, så jag kan få spendera varge sekund av alla veckodagarna efter dagis och helgerna med barnen i lugn och ro med bara mys och bus!

söndag 12 september 2010

Söndag, Hellasgården.

Igår var vi på 50 års fest i gamla stan så idag tog vi de lite lugnare en stund och gjorde ett försök till svampplockning i Hellasgården. Men pga en barnvagn och en glömd svampbok, kom vi hem med bara några stycken i hinken. Både jag och Stefan är alldeles för mesiga för att våga plocka på oss av all mängder av oidentifierade svampar vi hitta. Om jag ska vara ärlig så vet jag bara hur karljohan och kantareller ser ut, hehe. Men barnen var nöjda att få knalla runt lite som de vill en stund, plocka kottar och löv.