lördag 23 juli 2011

Toppen lördag.


Det blev andys lekland idag. Babys önskan trotts vädret var varm. Men vi har faktiskt haft as kul, bästa gången hittills. Klart bäst, var rutchelkannan och man har verkligen fått dagens motion av att springa upp för den där trappan om och om igen.


Lill prinsen hittade en annan kul grej, han har lärt sig hoppa på riktigt. Förut åkte han mest runt där, men nu kom höga hopp och ljuva lycko tjut. Han hade lite svårt att slita sig när det var de andras tur, så blev att vänta och hoppa igen och igen. Nu ska vi iväg och grilla å umgås.

fredag 22 juli 2011

Stora tjejen och världens bästa mamma.





Klicka på bilderna så blir de stora.
Varsegod vännen.

En stund mitt på dan.


Träffade jag upp Jennifer och lill prinssesan med lite snacks mat och drink på fridays. Även om maten inte var världens godaste och det tog mig typ 2 timmar att suga i mig min drink var det bäst att få umgås en stund. Tack vännen för idag, och tack för alla samtal. Finns ingen som du..


Jag behöver sånna här stunder,
annars skulle jag gå under.

Vår förmiddag.

Nu när vi är tillbaka i stan, plockade vi ihop frukost och satte oss nere på bakgården tillsammans med morfar och njöt i förmiddags solen. Stillade lite rastlöshet och saknad efter en stor tomt att springa ut på direkt barnen vakna. Där har vi busat ända fram tills nu och när som helst kommer Stefan och hämtar barnen, som de saknat sin pappa.

Det ljuva livet på landet.


Lugnet, att bara få vara till, få sätta ner fötterna i den varma sanden och gräva ner sig djupt i en bok.

 

Havet, det salta vattnet, baby som simmade bland vågorna. Och jag kommer nog aldrig att glömma Matteo som hellre badade i den iskalla poolen på tomten än i det varma vattnet, han är allt en liten fegis när det kommer till kritan.

 

Blåbärs lycka! Att springa bakom stugan och plocka färska blåbär varje dag är nog bland det bästa baby vet!


Att på landet finns ingen tid, man vet inte vad klockan är när man går upp och vet inte vad den är när man kommer i säng. Ingen stress, bara sitta och njuta i stunden, länge, länge. Har varit lika uppskattat för barnen som för mig.

 

Sommarens stora hitt : att fiska krabbor!


Att få slå sig ner vid vår plats vid fästningen med ett glas rose efter en heldag inne i varberg och en riktigt god bit mat.
 

Räk mackorna i frillesås cafe och få njuta (nästan) varje kväll med grillmat och härligt sällskap.


 Loppis, marknader, karusseller ....


 Glada barn som blir riktigt härligt bortskämda av mormor och morfar.


I år hann vi till makrillsfestivalen!


 Att nästan ända sättet att ta sig någonstans, att cyckla. Finns någon speciel kännsla att cyckla runt där i det fria på landet, ro i själen. Och det här året har Matteo börjat uppskatta hjälmen till och med.


 Till och med de få regniga dagarna vi hade var topp, att få mysa och busa i stugan och när det var uppehåll cycklade vi ner till grannen och hälsade på djuren och klappade kycklingarna.

Och massa massa mer.....

Landet.






Tillbaka från den friska luften.



Nu är vi hemma från västkusten igen!
Har varit otroligt skönt att få vara där,
och kanske till och med lite extra just nu.
Finns ingen stanns som fyller min själ
med värme och lugn som denna plats gör.

Barnen har uppskattat det ännu mer denna sommar, är väl en sån sak de kommer uppskatta mer och mer för varje år ända tills de är så stora att de hellre vill åka iväg med vänner än deras mamma, hehe. Även fast det känns som de inte skulle kunnat vara eller bli bättre än så här.

Finns mycket att berätta, men det får bli sen.Vi fick också ett par dagar i örebro, att mellanlanda. Jag hade faktiskt lite panik på tåget på väg hem, på väg tillbaka till stockholm och verkligheten. Men det känns faktiskt ganska bra och skönt. Även om längtan tillbaka till landet, stugan, luften och världens bästa föräldrar/morföräldrar är stor. Men det kommer den alltid vara, ända tills nästa sommar då vi är där igen!