fredag 16 april 2010

Min bästa vän!

Vet att alla människor är unika, men du är speciell Simone. Jag lycklig som har en vacker själ som dig som vän. Och jag är glad att vi har hittat varandra och jag kommer hålla fast vid dig hela livets väg. Du är allt en sann vän ska vara, men inte bara det, du är en underbar människa. Jag trivs som fisken i vatten i ditt sällskap, blir alltid glad av dig. Tack för alla samtal, varge gång känner jag att jag har sten koll för stunden om livet efter ha pratat med dig. Du peppar, du berömer, du rättar mig när jag har fel och du ger mig mod. Du smittar av dig med din stryka och jag ska försöka följa alla dina råd, tack för dom. Vad skulle jag göra utan dig, det skulle vara tomt. Och när jag känner mig orolig om jag är tillräkligt bra förebild för barnen känner jag mig lugn, jag, de har ju dig bättre än så kan de inte få! Älskar dig vännen!

Tror dom är trötta ...

.. nu ska jag passa på att ha lite egentid med baby när grabbarna ändå sover! Men dom är så fina att titta på, mina pojkar älskar er!

BITA MED!

Alexandra kan både säga Matteo och Lillebror. Men senaste tiden har hon hittat på ett eget smeknamn till honom. Bita! Jag har ingen anning varifrån hon har hittat på det och varken jag eller Stefan fattar varför men Bita heter han, tydligen. Alexandra är världens bästa storasyster som älskar sin lillebror jätte mycket. Han får för det mesta vara med och leka och de stunder han inte får springer baby och hämtar en annan leksak till honom och går tillbaka och leker med sitt, allt för att lillebror ska vara sysselsatt. Men man märker att lillebror blir bara roligare och roligare att leka med ju äldre han blir och idag har han fått leka med baby precis hela dagen. Han ska med överallt, så idag har det låtit hela tiden "bita med", "bita med", "bita med" översatt lillebror ska vara me...

Senaste veckan ...

... har vi bott i flyttlådor. Min faster har varit här sen i måndags och hjälpt oss att fixa barnrummet. Det som bara skulle ta max två dagar att måla om där inne förvandlades snabbt till ett helt renoveringsprojekt, men roligt har det faktiskt varit. Till och med barnen har haft kul, allt kan göras till en lek och nu har de haft möjlighet att hitta på massor av bus med sina stakars föräldrar.

Vi har också hunnit handla på bauhouse i barkaby, promenerat med resten av alla lådor med skit som skulle bort till Östbergasopstation, duktigt jobbat av oss. Och dessutom lämnat 7 kassar till Myrorna så nu är de säkert väldigt glada!

Sen har vi tagit ca 7 fika pauser om dagen, nej men nästan. Promenerat i det fina vädret och svängt förbi parken på rasterna. Och idag tog vi en break från allt slitgöra och åkte och tittade på tapeter på kungsholmstorg, tog en promenad tillbaka till stan i både regn och sol, stannade förbi en korvmoj vid vattnet och käkade en snabb lunch och nu är vi hemma och väntar på att pappsen ska sluta jobbet. Ikväll ska jag och Stefan ha lite eget fredagsmys, planerar att lägga barnen tidigt och öppna en flaska vin ...

torsdag 15 april 2010

Nu tröttna ungen på mig ..



... tog på sig gummistovlarna och ropa HEEJJ DÅÅ! och var på väg ut, men jag hann fånga henne.

tisdag 13 april 2010

Nyss hände det!

Utan någon förvarning, hände det. Baby brukar själv ta av sig blöjan och gå på pottan när hon känner för det. Så det var ingen nyhet men det som låg där i, var en stor överaskning! Den största bajskorven jag sett (nästan) och är helt chockad att min lilla flicka trykte ut den där stora MEN duktig är hon, inte bara för den stora korven utan framför allt för det var hennes första bajsbesök! Och själv stod hon kvar och beskådade sitt mästerverk och klappade stolt händerna till sig själv med världens största leende. Jag själv sprang efter kameran när jag berömt henne, men tillbaka in i badrummet igen hade karl jävlen spolat ner skiten. Typiskt är bara killar som gör sånt. Jag ville ju ha ett fotobevis som jag kunde visa för er, nej skämta bara men ville själv ha dokumentation!

Har fuskbyggarna varit i farten?


Att vi skulle behöva slipa tapetskarvarna nu när vi skulle måla om visste vi, men att 7 lager tapet skulle lossna hade vi inte räknat med!
.
Jag var jätte glad när vi flyttade in här att hela lägenheten var ny renoverad. Kändes så snyggt och fräscht! Men med tiden har vi märkt alla små fusk ... Köket + alla vitvarorna var helt sprillans nytt, men efter ett tag kom de och besiktade allt eftersom de som satt dit bland annat spisen hade ingen behörighet, känns ju tryggt. Sedan märkte vi att i vårat parket golv i vardagsrummet satt det spikar i vissa ställen, fuskbygge! Vid ett tillfälle ramlade ett skåp ihop och då upptäkte vi att de nedersta kökskåpen satt bara ihop med träplugg. Men måste få tilllägga att det är skönt och bo i hyresrätt när sånt här händer för då kan man bara skratta åt det, ringa och skälla på någon och få det fixat!

måndag 12 april 2010

Glömde berätta ...





Babys första lock, dreads!



Igår hände det historiska ögonblicket, babys första lock klipptes av. Eller det som skulle vara hennes första hår lock, det var en dreads. Hela hennes hår är fullt av blonda vackra lockar, men där mitt på bakhuvudet hade några lockar tvinat ihop sig och tillslut blivit en dreads. Stefan är jätte glad, han tycker om såna där konstiga flätor på huvudet. Men jag har sagt att det kommer aldrig på tal om att barnen får ha såna! Men nu fick baby en gratis undra om det är Stefan som varit där och smyg snurrat och efter att ha försökt borstat ut den och badat håret i balsam så tog jag fram saxen ..

söndag 11 april 2010

Idag är älsklingen EXTRA snäll!


Gissa vad jag fick?!
Mat från Lucky Wok i Björkhagen, och jag åt upp alltihop! Nästan slickade den rent. Och nu är jag EXTRA glad.

Nu sätter jag lite press på mig själv!

Magen efter första, Alexandra knappt 3 månader.

Magen nu efter andra. Har massor att jobba igen.. press press press

Nu ska fläsket bort!

Jag har kommit ur banan, helt på grund av att jag saknar självdisciplin . Men nu när man blir påmind att sommaren inte är långt borta är det dax att köra igång med hårdhanskan igen! Allt som behöves för att tappa 3 kg på två veckor var att skriva in mig på viktväktarna och ta ett par powerwalks. Start 54 kg, inväggning 2 veckor senare 51 kg. Men sen dess har det stått helt still. Kom ur balans när vi åkte till Egypten och efter vi kom hem igen har jag inte ens gått på ett möte eller försökt att röra lite extra på fläsket. Och det är bara önsketänkande att sitta här och vänta på att saker och ting ska hända av sig själv. Visst vore det roligt att på morgonen gå upp så hade fläsket bara ramlat bort under natten, eller skönt var det när man var ung och kroppen var i sina bästa år utan att behöva tänka en tanke på vikt.

Men nu är saker annorlunda, anntagligen för att man fött två barn. Inte ett utan två! Efter första var min kropp back in god shape redan efter 3 månader utan att jag behövde lyfta ett finger. Men nu ja, nu får den tala för sig själv. Och nu har jag kommit till den punkten att jag vet att äta häslosamt och nyttigt inte riktigt hjälper, måste träna bort skavankerna. Äger som sagt ett gymkort men det ligger fortfarande och dammar på hyllan, är inte riktigt min grej. Simone har lovat att gå på vattengympa med mig, men kan inte börja förns om ett par veckor! Jag vill börja NU.

Har någon några tips som jag kan göra, tips för en tvåbarnsmamma med knappt någon tid över?? Och kom snälla inte och säg att jag ska göra ett mig ett eget träningspass själv hemma, kom ihåg jag har ingen självdisciplin så det hållar max två dagar!

Helgen!

Det blev en ganska lugn helg för oss, medans jag och barnen hade ett riktigt gosit fredagsmys i soffan efter min pappa varit på besök gick Stefan ut och drack öl. Och på lördagen var det inte bara han som verkade bakis, utan hela bunten var ett gång softpotatisar men härligt att få vara det ibland också. Och när vi väl orkade oss ut till lekparken en sväng började det regna precis när baby satt sig till rätta i sandlådan med spade och hink. Så var bara att gå hem igen, och oj oj vad baby blev arg, men helt förståndligt stackarn. Vi skulle egentligen iväg på familjemiddagen hos mormor nu, är ju söndag idag. Men vi stannar hemma istället, har fullt upp i mitt eget kök. Var och storhandlade igår så nu lagar jag massor av mat av all köttfärs jag köpte. Det blev cannelloni, köttfärssås, italjenska köttbullar och biffar med tomat o feta. Gott, längtar efter alla dagar jag får trycka i mig all maten men nu ska det in i frysen.

Innan idag har farmor varit på besök. Blev en fika sen tog hon ut bara baby i lekparken, som hade jätte kul. Skönt att slippa föräldrarna ett tag. Jag och Stefan tog en promenad med Matteo och det känndes som att gå med barnvagnen när baby var liten igen. Var första gången vi tillsammans var helt själva med honom, skamligt fy på oss! Sen fick vi lite lådor bortkörda, den lilla delen som fick plats i farmors bil. Vi har fortsatt med storstädningen, då blir det samtidigt stor rensning. Jag förstår verkligen inte vart alla grejor kommer ifrån, vi gör detta en gång i halvåret och det är fortfarande lika mycket skit man rensar bort!