fredag 2 april 2010

Mor och dotter dag!

Långfredagen fick jag och baby massor av egentid tillsammans, vi åkte nämligen iväg på en dagskryssning med Byggare Bob (Alexandras present av moster) och fick sällskap av Johanna och Leo. As skoj! En heldag med bus, lek, buffe och massor, massor, massor av dans. Var jätte mysigt att bara få ge all min uppmärksamhet till Alexandra en hel dag och hon uppskatta det lika mycket!

Hemma lämnade vi pojkarna som tydligen hade haft det jätte bra utan oss. Dumma dom, vi som tycket de skulle saaakkna oss jätte mycket och vi som hade med oss massa fina presenter hem! Borta bra men hemma bäst kännde man verkligen när vi kommit hem, specielt eftersom vi hade lämnat halva oss kvar.

torsdag 1 april 2010

Här hemma måste..


... pappa klä ut sig till påskkärring om han vill få något godis!
Ha ha

April April ..

din dumma sil, jag kan lura dig vart jag vill! Varge år har min mamma lurat mig och mina syskon men idag sitter jag fortfarande och väntar på hennes samtal. Det kommer väl ikväll när hon tror man minst annar det, men jag är beredd! Har försökt klura ut hela dagen hur jag ska kunna lura Stefan, han tror inte på något man säger idag. Men det finns andra sätt att luras på också!

Vad har ni hittat på för lurisar idag då, har ni några små tips kanske? Glöm inte att köpa godis till påskkäringarna, vi har laddat upp här hemma snart kommer de och plingar på dörren. Jag ska minsan klä ut våra små till påskkärringar precis som förra året och tänk de dröjer inte länge förns de kommer springa och knacka dörr med tekningar och målade ägg!

Skärtorsdagen!

Dagen började med det första läkarbesöket på Sasskha barnmottagning i Farsta 9.15 angående Alexandras extrema viktminskning nu sisst hon var sjuk. Läkaren som vi fått var super duktig och baby med, hon fick ett klistermärke och massor av beröm när de var klart. Vi kommer ha en lång uppföljning ang detta så återgår senare om vad de e som hänt!

Simone var snäll och följde med som barnvakt åt de minsta bustrollet under mötet så efteråt tog vi en fika i Farsta Centrum. Och baby fick en impuls present av Simone, ett litet trädgårdskit som baby bara ääälskar!Hon är en riktig liten grönjöling den där som sa ooiii helt exalterat när hon såg gröna löv redan som 1-månad bebis. Hon kommer nog bli en riktig naturvän när hon blir stor, ärft av pappa?

Sen eftersom pappa jobbade halvdag åkte vi in till stan efteråt och mötte upp honom och farfar för sko shopping. Barnen fick ett varsit par av Farfar i påsk-present, titta det är inte bara vi som skämmer bort dem!


Så här ...

.. ser en väldigt, väldigt, väldigt trött men glad tvåbarnsmamma ut! Glad för Stefan och barnen, våra familjer, släkt och fina vänner!



onsdag 31 mars 2010

En perfekt Onsdag!

Vi lämnade fönsterputsen hemma vid lunchtid och sprang ut i stället. Det var mycket roligare att andas frisk luft ute i de halvkalla vårvädret än rengöringsmedel. Och både mamma och barn hade mycket spring i bennen som behövde återgärdas..

Vi hamnade ute i aspudsparken med lite fika bröd. Hälsade på geterna, grisarna och hästen. Såg också en tupp och en höna och det tyckte baby var extra roligt. Lekte i lekhuset där både lillfisen och stora tjejen hittade en lekkamrat nämligen en sjuårig pojke och han var helt owaw i deras små ögon! Efter barnen lekts trötta...

Mötte vi upp pappa som slutat jobbet och där efter fick vi sällskap av Simone och Dennis. Bestämde oss för att få lite mat i magen och gick och beställde en sån där varsin äckligt stor pizza, gottt! Och tro mig, jag fick nästan i mig hela! Efter det blev det lite shopping, systemet och ett lååånngt letande efter monopol. Att ett sånt vanligt spel kan vara så svårt att hitta, var nästan i varge butik i stan men tillslut så!

Visste ni att monopol kostar 529 på akademinbokhandeln, dyrt tycker jag men var ju tvungen att köpa det efter man sprungit som en dåre över halva stan. Kunde köpa över nätet för 399 kr från någon konstig sida men ville ju ha det ikväll. Så nu har vi suttit här öppnat ett par flaskor vin, både vitt och rött och spelat, fyra st idioter. Och jag kan tilllägga att jag har verkligen inte tur i spel, men det är ju bara för jag har sån förbaskat tur i kärlek, höhö! Men han vi spela klart.. nej det kan ju ta upp till 10 timmar och specielt om man har två puckon till killar som förstör och köper halva gator. Nu låter jag kanske som en dålig förlorare men har inte förlorat än, spelet är inte slut än!

Vårstädning!

NU när våren börjar komma är det även dax för lite vårstädning. Då börjar man med det som är roligast, putsa fönster! Egentligen tror jag vårstädningen har ett speciellt datum, då container ställs fram på gatorna och alla hjälps åt att städa gårdar och fastigheter. Men här hemma hinner jag nog städa flera gånger innan dess, man får dela upp städningen när man har två små här hemma som vill leka. Fast baby är stor nog och älskar att hjälpa till, dra dammsugaren och springer runt med trasan och tvättar. Gulligt och roligt är det att man kan göra städningen till en lek!

Glada nyheter!

Börjar morgonen med lite glada nyheter! Jennifer ska bli två barnsmamma, Elias ska bli storebror i höst. Och johanna och Brian fick också ett plus på stikan för ett litet tag sedan, så Leo ska också bli storebror! Ska bli jätte roligt och jag bara längtar, de små beräknas att ploppa ut med någon/ra veckas mellanrum och håller tummarna för två flickor den här gången! Förut tog man för givet när en vän berättade den glada nyheten, att allt skulle gå bra och nio månader senare skulle en bebis komma. Men det gör man inte längre, för på sisstonde är det många av de som står oss närmast som har förlorat deras bebisar i magen och barn. Den värsta sorgen av alla, något som inte borde få hända. Så jag håller också tummarna hårt för att allt ska gå bra!

måndag 29 mars 2010

Födelsedag månaden Mars!

Idag fyller Anna år så det första jag gjorde när jag vaknade var att ringa och gratta henne. Mars är verkligen en födelsedagmånad, vi har redan hunnit fira ett antal födelsedagar och varför alla ungar ploppar ut i mars måste vara för att juni är en pök-månad. Som baby blev ju till på självaste midsommar! Efter mitt samtal och jag brottats klart med mina små åkte vi och mötte upp Anna. Promenerade in till stan, bjöd henne på en lunch och gav en valfri kurs i present som hon och jag ska gå på. Blev kvar i stan ända tills nu, tog en fika och hjälpte henne att välja ut kläder till hennes skidresa som jag måste tilllägga är så avensjuk på. Älskar att åka sidor, gjorde det varge år med min familj hela min uppväxt, men nu är det ett par år sen så vill jätte gärna åka till fjällen snart igen. Även fast Stefan inte är någon snömänniska har han lovat att vi ska åka när barnen är lite äldre och han får gå i skidskola tillsammans med de små hehe..

söndag 28 mars 2010

LÄS INTE DETTA INLÄGG!

Speciellt om ni inte tål att läsa om äckliga saker. Jag är en sån där person som har vattenkranen på när jag både gör ettan och tvåan, och tål inte bajslukt på offentliga toaletter. Om man behöver göra nr 2 gör man det hemma. Och har aldrig prutat framför min kille, kanske råkat släppa mig i sömnen någon gång. Så därför ventilerar jag mig lite här. Jag tycker nämligen så synd om mig själv. Sista dagarna barnen hade den där konstiga magsjukan blev jag så klart smittad. Men jag hade en räddare trodde jag, Loperamid mylan hemma. Som man inte ska ta när man är gravid eller ammar, men ringde vårdgiuden och de sa att de går ut i bröstmjölken men har ingen visad påverkan på barnet. Så jag tog en chansning efter tanten sa att det inte var någon fara . Och ända sen dess har jag varit halvt förstoppad, har verkligen fått ta tid på mig inne i badrummet. Och fått kramper i magen någon gång om dan, så tror att jag kanske är sjuk men pga medecin blev förstoppad. Och idag har jag haft kramper minst en gång i timmen, kan också bero på att jag idag är lite bakis dessutom. Kanske tur att jag inte fick min starka wok, då hade jag väl dött! Så nu ska jag och min onda mage försöka sova, för att försöka göra nr två idag har jag nu gett upp. Otroligt att jag lyckats hålla mig vaken tills nu fast 2 timmars sömn efter en natts dansande, owaw vad jag är trött. God natt!

Dags att reta mammas tjokis lite!

Bubben är så tjock om benen att när han sitter på dem, på knäna så får han blodstopp i fötterna. Vilket händer 10-tal gånger om dagen då han ofta sitter. Han har inte tid att tänka på att rätta ut benen först när han krypper runt och sätter sig, vilken bebis har det?! Det tar bara några sekunder innan fötterna är alldeles blå-lila, ni vet så där som när man har satt en tofs för hårt runt handleden. Så där springer jag efter och lyfter upp honom och sätter honom till rätta de där tio gångerna om dan!

LUCKY WOK!

Vi tog en omväg på vägen hem förbi björkhagen för att jag skulle få lite mat från Lucky wok. Men till min förskräckelse när vi kom fram hade de stängt, bortrest till den 4 april! Det är ju lång tid kvar, hur ska jag klara mig? Så jag fick nöja mig med vanlig wok från ett sånt där vanligt wok ställe. Det var inte alls lika gott, går ju liksom inte att gemföra. Lucky Wok kan bara beskrivas med ett ord bäst! Jag älskar stark mat och där har vi Stockholms starkaste ställe (som jag vet). Och han är en mästerkock som lyckas behålla smaken i rå varorna och inte som andra ställen som bara kryddar sönder maten.

Antagligen hettan man nästan aldrig ser mycket folk där, som Stefan beställer aldrig mat därifrån, chicken som han är. Men jag själv sitter där utan att röra en min och bara njuter av maten förutom en gång. Var när stefan bodde i Björkhagen och jag som ammande nybörjar mamma tänkte att baby kommer få ont i magen och specifikt bad om att få "inte så starkt" men antagligen förstår han inte riktig svenska eller så tog han det som en förolämpning För den gången kändes det som han hade tappat ner hela kryddhyllan i maten eller så var det det som hade hänt oopps. Men jag skulle ge allt nu för att till och med få just den talriken, så då vet ni vart ni hittar mig den 4/4!

Födelsedag firande!

i helgen har vi firat älskling som nu blivit gubbe. På 25 årsdagen vaknade han till "ja må han leva" med prinssestårta och massa paket. Sen var han tvungen att jobba tuvär, hade ansökt om ledigt men fick nej (varit ledig mycket på sistone och en stor leverans på jobbet just den fredagen.) så dumma dom! Men möte upp en ändå glad Stefan efter jobbet och vi tog ett par öl med Micke och Linda som senare på kvällen bjöd oss på lyx middag hemma hos dem. Igår efter Stefans shopping tur gick vi hem till mamma för att trodde han lämna barnen för barnvakt, men vi hade andra hemliga planer, en överaskningsfest! Och hans min var bäst när han öppnade dörren så det blev hel lyckat! Efter presentöppning, mingling, smörgåstårta och öl fortsatte vi och vänner vidare ut och då fick barnen vara kvar hos mormor. Började på Sjögräs för deras kända drinkar och fortsatte sedan till Strand och där blev det drinkar, dans och livemusik hela natten. Vi gick dit och visste att de skulle va svenskreagge men att guvernören skulle spela var ju ännu bättre och Kapten Röd körde också lite, en av Stefans favorit artister så jag hade en så där extra lycklig pojkvän! Jag är fortfarande lite lullig i huvudet pga brist på sömn. Jag fick ju inte sova ruset av mig för att vi kom hem vinglades till mamma 5(6) i morse och jag har en son som bestämde sig för att gå upp kl 7. Älsklingen var lite smartare än jag och hade valt baby att sova med, hon vet ju iaf vad ordet sovmorgon bettyder.