fredag 27 augusti 2010

Fredagkväll, inte mer än så.

Efter dagis var det kalas dax, min morbrors 45 års dag. GRATTIS! Sen raka vägen hem för oss och barnen somnade direkt. Så nu har jag suttit här för mig själv och haft en lugn fredagkväll. Stefan är nämligen iväg och fiskar kräftor och dricker öl med min bror och syrans fästman, grabbkväll kallas det. Får vi se om mammas badkar är fyllt imorgon då, spännande. Ska nog gosa in mig mellan barnen som sover i soffan och slå på tv, evigheter man använde den känns det som. Vi hörs..



Kusinerna busar!

Dagisuppdatering! Dag 4.

Inskolnings delen 1 är avklarad och vi har börjat med del 2. Idag var första gången jag och Stefan lämnade barnen ensamma på dagis. Annars har vi varit med hela dagarna och de har varit super kul. Jag förväntade mig åt minstonde några protester i morse, men inte ett ljud. Baby vinkade glatt och Matteo var fullt upp med att leka på gården så han hade inte ens tid att säga hej då. Vid vilan ringde fröken och berättade läget. "allt har gått jätte bra, precis som de dagarna ni har varit här." Och när väl kl blev 3 och vi hämtade dem, var man lagom spänningsfull. De blev jätte glada när vi kom in men de hade inte direkt bråttom hem ändå. Baby fortsatte att dansa med sin kompis hon har fått och Matteo kramades lite och sen sprang han tillbaka leksakerna. När vi väl kom därifrån efter en stund lämnade de dagis med ett leende. Så det känns inte som dagen hade kunnat gå bättre.

Lösenskyddad blogg!

Jag kommer skaffa en lösenskyddad blogg för att jag vill skriva mer privat om lite i livet och vill inte att hela världen ska kunna läsa. Så om ni som läser här redan vill hänga med i fortsättningen så skicka ett mejl eller skriv en kommentar så ni får tillgång hit. Ha de bäst alla! Josefinahjelte@hotmail.com

torsdag 26 augusti 2010

Mammas dagistjej!

Baby vaknar varje morgon på ett strålande humör och slänger i sig frukosten och på med kläderna redo för att gå. Finns inget annat ord än att baby älskar det. Varje liten del av det. Bäst tycker hon nog om målarhörnan och sångstunderna. Hela hon lyser upp och sjunger med i alla sångerna, även de hon inte kan. Är bara att sova på vilan hon är skeptisk mot, hon har inte tid. Vill bara leka leka leka, så hon sätter sig i frökens knä och läser med de lite större barnen istället.

Mammas Pojke börjar bli stor.

Jag som har varit så nervös för hur Matteo ska ta allt med dagis, känns lite töntig just nu. Han som är så mammig och lite blyg för nya människor, om de inte sker på hans initiativ. Är som förbytt, han är en helt ny liten människa så fort vi kliver in på dagisgården. Från dag nr 1 var han ute på egna äventyr och utforskade sin nya värld utan en tanke på mamma eller pappa. Redan skaffat sig en favorit fröken och allt bara rullar på just nu ....

Dagis.

Jag som har varit så skeptisk mot dagis har verkligen blivit positivt överaskad och nu kan det inte kännas bättre. Vi storm trivs med vårt val av dagis, och känns som vi hamnat på helt rätt avdelning med helt obeskrivligt underbara fröknar.

Dagens middag.

Laxwallenbergare.
600 g laxfile utan skin och ben.
1/2 tsk salt.
2 ägggulor.
lite cayenpeppar
2 dl visgrädde (ovispad)

Mixa lax och salt snabbt. Blanda i resten, lägg på en skärbräda och forma till en laxfärsbiff. Stek på medelvärme i 3 min varje sida. Servera med kokt potatis och pressgurka. (Tar längre tid att koka potatisen än att fixa och tilllaga laxen, så gå och laga NU!)

tisdag 24 augusti 2010

Dagis dag nr 1.

Gick toppen, högt över förväntan! Åter kommer med detaljer lite senare. Nu ska vi bara mysa, ta det lugnt och smälta alla nya intryck här hemma.
Älskar dig min baby, och lillebror!

måndag 23 augusti 2010

Frisan.

Babys första frisör besök gick högt över förväntan. Hon har tjatat om länge att få klippa lugg, slippa få håret i ögonen. Men det är ju en annan femma när man sitter där med saxen i handen. Men baby var jätte duktig, satt helt stilla hela tiden och gjorde som den trevliga frisören sa. Hon tyckte att det var jätte spännande och hade världens smile hela tiden.
Blev bara luggen den här gången, hennes underbara lockar lät vi självklart vara.
Efteråt ringde baby upp pappa och babblade i 10 minuter om hennes besök hos frisan och klappade sig stolt på håret.

Dagisförberedelser!

Idag drog jag och barnen in till stan för att handla lite inför dagis. Det mesta har vi hemma, men en del grejer behövs de dubbletter av. Bland annat i påsarna med hem blev det ett nytt galonset till Matteo, galon byxor, jacka, regnmössa och regnvantar från p.o.p. 930 kr rena rånet tycker jag, men det behövdes så. Sen mötte vi upp mormor på söder som följde med oss till babys första frisör besök. Resten av dagen blev det en snabb träff med Adela sen hälsade vi på gamelfarmor och farfar som är uppe i Stockholm hemma hos gamelfaster med morfar, en bit mat och fika innan vi åkte hem. Nu ska jag märka kläder och plocka fram allt som ska med till första dagen på dagis imorgon, känner mig lite stressad. Vi hörs...

JAG ÄLSKAR ER HÖGT ÖVER LIVET!

Håller andan en stund. Tiden står still. Jag vill va här i tystnaden innan dagen blir till. Och du ligger brevid. Men så långt här ifrån. Jag är så rädd för att förlora dig.

Du är allt som jag har önskat mig. Du är den som får mig att förstå vad kärlek är. Du får förlåta mina tårar. Hur ska jag göra för att kunna hålla kvar. En kärlek skör som glas.

Som den tunaste is. Mellan himmel och hav. När jag inser hur lätt vi kan förlora det vi har. Vill jag vara här och nu. Våga ta varge chans. Och leva varje ögonblick med dig.

Du är allt som jag har önskat mig. Du är den som får mig att förstå vad kärlek är. Du får förlåta mina tårar. Hur ska jag göra för att hålla kvar. En kärlek skör som glas.

Som ändå gör mig stark. Övervinner allt. Du är allt!

söndag 22 augusti 2010

Tillbaka i stockholm..

Efter en kanon helg i Eskilstuna. Vi kännde att vi ville hitta på något extra skoj med barnen nu de sissta lediga dagarna innan dagis, så vi åkte och hälsade på Nico, hans tjej Jessica och lilla Nelli. Det blev en mysig dag på Parken Zoo och sen resturang. Idag innan vi tog tåget tillbaka till stockholm blev det även äventyrsbad på Vattenpalatset och lite american. Tack för helgen!