lördag 15 oktober 2011

Mys lördag.

Barnens farmor fyllde igår igår, så idag kom hon över till Stefan och vi fixade till ett litet kalas för henne. Baby hade tidigare över tele listat ut att farmor tyckte om tårta med grädde och bär så jag och baby bakade en underbar mazarintårta som vi bjöd på. Lättbakad, snabb och super saftig och god, så den är ett hett tips.

Dagen fortsatte sedan ute i parken med massor av bus då vi också hade sällskap av morfar som sen bjöd oss på en liten middag ute allihop.

Och kvällen fortsatte i samma härliga stämning, S hade tänt ljus och gjort iordning myskväll och vi satt alla ihop i soffan och tittade på monsters inc, har någon sett den i vuxen ålder? Man ser den med helt andra ögon, jag satt och små bölade för den var så fin, medans lill prinsen var skit glad och lekte monster i soffan, hehe.

torsdag 13 oktober 2011

Flera dagars ledighet (iallafall från plugg)..

.. väntar. Och det känns riktigt skönt, så idag efter min skrivning i skolan hämtade jag barnen lite tidigare på dagis idag, men jag råkade komma in mitt i mellis så jag hängde kvar en stund innan vi sen gick hem och pysslade lite allesammans.

Förutom massa tekningar, klipp och klister,
 pysslade vi lite med de baby fick med sig hem i påsen i tisdags.
 Och barnen hjälptes åt att rita en jätte fin födelsedags tekning till farmor som minsan fyller år imorgon.
Nu ska vi fortsätta den här torsdagen...

onsdag 12 oktober 2011

Tur i oturen hade vi alla fall fina morfar här hela kvällen som inte bara försökte lugna mig från gråta varje sekund utan också sysselsatte barnen med bus medans jag höll på helt manniskt här hemma.

Och babys humör har i alla fall varit tvärt emot mitt idag, helt på topp. Super nöjd över lite onsdagsbesök och hjälpte glatt morfar att både laga och duka fram middagen ...

... som var en väldigt god sådan, lamfärs biffar, rostade rotfrukter med turkisk yohurt. Tack fina ni!

Minst sagt: Blä för dagis-smittor!

Idag när jag kom vid hämtningen medelade fröken att det minsann har gått springmask på dagis de senaste två veckorna och att de idag vid blöjbyte misstänkte att Matteo också fått det, hela mitt annsiktsuttryck sa nog allt just i den stunden och det första jag gjorde var att springa till apoteket. Sen har jag sprunngit runt här hemma som en galning och sanerat, storstädat och slängt in allt jag kan hitta i tvätten. Matteos gosenalle åkte till och med ner i maskin, så han var väl mindre nöjd över min hysteri. Men jag kan liksom inte hjälpa det, mår psykiskt av sånt här. Var till och med så uppe i min fobi att jag glömde bort att tycka synd om lill prinsen som säkert minst sagt har det bökigt där bak. Var nästan lite förbannad över att om jag hade vetat detta innan hade jag nog sjukskrivit oss alla till smittoperioden var över så vi hade sluppit ha det hemma, hade nog inte funkat i praktiken men men, nej fy vilken usel mamma man är ibland!

tisdag 11 oktober 2011

Allt kan inte alltid gå på topp.

Även om det känns smått som vi har slösat bort hela den här kvällen alla fyra med att åka ut till bromma blocks i helt i onödan. Var på jakt efter underställ, overoller och allt man kan tänkas behövas inför den riktiga vintern som känns som den kan panga när som helst. XXL var en ren besvikelse i år jämfört med förra så vi kom hem nästan tomhänta och hade lika gärnat kunnat handlat i stan och dessutom hunnit med något kul efteråt, för vi kan inte påstå att man ens kom hem i närheten i tid till läggdags.

Men trotts detta var allt inte dåligt, barnens humör var på topp ikväll trotts shopping som kanske inte är den roligaste varianten av aktivitet. De har trixat och busat för att få oss att skratta hela tiden och S kläckte hur sig på vägen hem med värme och kärlek "hur underbart härliga våra knasbollar e"

.. och det är så sant, ni är helt klart bäst!

En koncentrerad kille som äter päron
och försöker berätta exakt hur det smakar.

Baby-mamma-tid.

 Idag tog jag och baby ledigt från pluggande och dagis och tog lite tid för oss själva. Super mysig har dagen varit och detta med egentid behövs verkligen ibland, märks så stor skillnad efteråt. Vi startade dagen efter lämnat lillebror på dagis med att åka till leksaksaffären i gamla stan, handlade lite pyssel och pärlor som baby själv fick välja och vraka bland alla saker. (Önskelistan till tomten fylldes också på) En stolt stor tjej gick nöjt därifrån med sin påse i handen.
 Sen åkte vi till aspuddsparken och hade lite piknik med oss, smörgåsar, bullar och något varmt att dricka. Så vi satt där i solen, mumsade, myste, pratade och tjuv-ritade lite i nya målarboken sen fortsatte vi den närmsta delen av dagen med bus där i parken, massa av gungande och hälsade lite på djuren innan vi åkte hem och hämtade lillebror på dagis igen.

Mammas härliga, underbara, envisa busunge
du är liksom världsbäst!

måndag 10 oktober 2011

Ny vecka har börjat.

 Igår var baby feberfri men vi tog det säkra kortet före det osäkra och stannade inne hela dagen, men när det började närma sig kvällen åkte vi över hem till mormor och morfar Olle för denna söndags familjemiddag. Och det var jätte mysigt, god mat, bus och rit-tävlling. Det var jag och Matteo VS mormor och Alexandra.
Nu är barnen på dagis efter en mysig morgon här hemma och min dag kommer mest bestå av plugg, det väntar fler prov nu i veckan. Sen ska jag in till jobbet och jobba kväll, vi hörs.