lördag 4 september 2010

Just nu, denna lördag.

Jag och mina små sjuklingar har fått sällskap av farfar, som skämmer bort barnen med lördagsgodis och nya saker. Han hann bara in i hallen innan leken börja...

fredag 3 september 2010

FREDAGSMYS!

Vi har haft fredagsmys i barnrummet med Bambi och popcorn. Nu sover våra små och vi vuxna ska fortsätta kvällen med en thriller. Jag kommer drömma mardrömmar en månad framåt!


MAN KAN BARA MAN VILL!

... måste bara klura ut exkat vad det är.

torsdag 2 september 2010

50!

Idag firade vi Olle, min andra pappa 50 års dag. En härlig kväll med champagne och skalldjur. Lämnade Stefan och barnen hemma i sjukstugan, men de får snart en chans att fira honom, den 11 då det är stor 50 års fest! GRATTIS, du är värd de bästa på din dag och alla andra dagar.

onsdag 1 september 2010

Vi leker apotek här hemma!

Ok att man har hört att man kommer dra hem alla möjliga bakterier och baciller när barnen börjar på dagis, men detta känns lite onödigt mycket!

Jaha, jag var med Matteo hos läkaren idag för att mest dubbel kolla så att han inte fått öroninflammation och för att hämta ut medicin till ögoninflammationen då det inte hjälper att tvätta rent. Då visade det sig att han hade fått öroninflammation precis som syran. Sen har det ploppat ut utslag på honom under dagen som läkaren konstaterade att de var VATTKOPPOR!

Det är inte sant, allt på en gång. Sen berättade hon glatt att Alexandra (om hon inte har blivit smittad samtidigt som honom och får utslag nu i dagarna) kommer FÅ det om ca 2-3 veckor. Ja vad ska man säga, får se hur mycket dagis det kommer bli den närmsta månaden. Men jag tycker iallafall min lilla kille är riktigt tuff fast han har alla möjliga sjukdomar på samma gång.

Efter vårdcentralen smet vi på apoteket och hämtade ut flera sorters medicin så vi själva kan leka apotek här hemma, då lekte han rövare. Sprang runt och skratta, charmade personalen och körde korgvagnar genom hela lokalen och lekte att ena bordet var en koja. Att han kan vara så glad samtidigt värmde i hjärtat. Skojade med personalen att om det var man själv som var så sjuk skulle man inte ens orka ur sängen!

tisdag 31 augusti 2010

Lägesrapport!

........ DE ÄR UNDERBARA MED VARAN ÄVEN NÄR DE ÄR SJUKA!

Jag blev förvånad när vi faktiskt fick sova hela natten, för igår kväll hade vi en liten kille här hemma som somnade vi 7 tiden för att sedan vakna till var 5 minut. Han sa inte ett ljud men kom heller inte riktigt till ro. Låg bara i mammas famn och var riktigt liten och ynklig.
.
Ännu mer förvånad blev jag när han hoppade ur sängen redan vid 5 imorse, pigg som en lärka och började busa. Sprang runt här hemma skrattade och tjöt av lycka. Är han redan frisk? Variga ögon och en näsa som lämnar ett halvt kilo snor spår runt lite överallt. Inte frisk nog för dagis även om energin är på topp just nu.

Baby därimot har varken samma energi eller klarat sig lika bra som lillebror. Fick en akut tid igår kväll till en fullproppad vårdcentral efter många samtal och tjat eftersom baby klagat över ont i öronen. Och mycket riktigt hon har åkt på både ögon och öroninflammation, har hög feber och kraftigt förkyld, stakars liten!

Så det lär inte bli något dagis alls den här veckan, bara vara hemma och bli om pysslade. Men ska försöka få en tid till Matteo idag också, för att dubbelkolla så han har klarat sig undan öroninflammationen iallafall.

måndag 30 augusti 2010

Kvälls gott!

Kantarelltoast!

Love the way you lie.

Då var det helt plötsligt två sjuklingar..

Stefan gick ner och lämnade Matteo imorse på dagis. Jag var lite nervös över hur han skulle reagera, nu efter helgen både utan oss och sin storasyster. Men han satte igång och leka direkt och hade knappt någon tid till att säga hej då. Men nyss fick jag hämta hem honom, Stefan ringde ner för att kolla läget. Och det hade gått bra hela dagen, glad och de var full fart som vanligt. Men runt lunch hade hans ögon också börjat vara, och efter vilan var ena ögat helt igen klibbat. "Man får inte vara på dagis med ögoninflammation även om allmäntillståndet är bra för det är extremt smittsamt." Typiskt att detta händer andra dagis veckan, när barnen trivs så bra. Räcker med att mamma hjärtat värker när de små är sjuka!

Doktorn nästa!

Ligger en liten sjukling nerbäddad i soffan. Så det blir inget dagis idag, doktorn istället. Kraftigt förkyld, hög feber, misstänkt ögoninflammation och dessutom klagar baby över ont i öronen. Kan man ha ögon och öroninflammation samtidigt?

söndag 29 augusti 2010

Dagens middag! Nu när det är lite kyligt ute.

Krämig svampsoppa med morfars (pappas) goda svampcreps.

Starwars kalas.

Vi har varit på starwars kalas idag, firat kusin Leo (systerson) som är en stor kille nu, hela 6 år! Han fick starwars lego av oss så klart.




Födelsedagsbarnet!

Lördag, update.

Igår efter jag och barnen umgåtts med morfar (pappa) hela dagen, varit på marknad, i lekparken och hängt på söder lämnade vi Matteo hos mormor. Baby fick hänga med mig, Stefan, hans vän och Jennifer på reggae konser på mosebacke. Baby var nog den som hade roligast, att få dansa med pappsen hela kvällen. När baby började bli trött och innan vi halvt frös ihjäl lämnade vi henne till mormor och lillebror. Vinkade av Jennifer, träffade upp Adela och drog vidare ut.