fredag 6 augusti 2010

Grönalund!

Jag och barnen mötte upp Stefan efter jobbet och tog djurgårdsfärjan över till grönalund där vi spenderade eftermiddagen, kvällen med att åka barnkaruseller och spela spel. De blev en kanon kväll! Matteo fick den här gången också åka ett par karuseller och han van en gosedjurs groda när han kastade boll. Baby var nog gladast av alla på hela grönan, mina ögon tårades när man såg henne stråla av lycka när hon åkte karusellerna. De här måste vi göra om snart igen!


Det är full fart här hemma...

Mina två små busfrön står och dansar gärnet till Pet Shop Boys.



Snart blir det lunch och en sväng till lekparken innan vi åker till mormor och morfar som har kommit hem från landet!

torsdag 5 augusti 2010

Veckan börjar närma sig mot sitt slut..

Och vi har haft en underbar dag om man bortser från att vi fick punka på vagnen imorse. Men de var fixat efter fem min på cykelaffären och slapp till och med göra jobbet själv. Vi har umgåtts hela dagen med (pappa) morfar och (faster) gamelfaster. Började i Aspuddsparken för lite plask och lek. Matteo tyckte personligen att det var roligare att bada i lerpölar än bassängen, men det fick han göra också, var bara att ta ett dop efteråt så var han klar att leka. Vi hann också träffa Jennifer och Elias en stund i parken innan vi promenerade ner till Vinterviken och åt en liten sen lunch. Sen fortsatte vi promenaden vidare till liljeholmen längs vattnet och tog tvärbannan till sjöstad där vi slog oss ner i hamnen för att avsluta dagen med en fika. Underbart! Där hittade baby en liten kompis att leka med. Har nu kommit hem igen och jag fick dessutom med mig lite varmrökt lax från fiskkoisken till middag, väntar bara på Stefan som varit och jobbat och tränat.

onsdag 4 augusti 2010

Mammas sötnosar!

På landet strax efter jag hade fått explosion punka på cykeln och vi fick promenera vidare mot Novalla marknad gick vi förbi en äng med massa Får och då utbrast Matteo plötsligt "bäää", "bäää". Han satt där länge och pekade "titta bää". Väldigt roligt eftersom han kallar alla andra djur för "vov vov". Gulligt är det, men han har en viktigpetter till storasyster som är snäll och försöker förklara för lillebror, "NEJ inte vov vov" "katt mjau" osv .. och nu har han väl hajat grejen med Får i alla fall. Duktiga är ni båda två!

ONSDAG!

Stefan var hemma från jobbet idag så barnen var extra glada att få busa med både mamma och pappa hemma. Jag skulle egentligen haft en hel dag med Simone, men vi sköt upp de tills nästa vecka istället. Regnigt ute och jag saknar sommardagarna, men känns ändå okej. Har fått massor gjort här hemma som jag annars aldrig skulle tagit mig tid till. Känns skönt! När regnet upphörde en stund på eftermiddagen och solen började titta fram igen passade vi på att gå ut en sväng. Blev en lång provtur med cykel vagnen och den är grym. Jätte smidig och enkel att köra så är hel nöjd med vårt nya köp. Sen blev det myskväll här hemma. Gjorde egna nachos, tände lite ljus och kollade på Snabba Cash. Fy vad de kokar i kroppen, blir så arg när jag ser såna filmer. Ska nog hålla mig till komedier och romantik. Även fast de inte har varit någon speciell dag känner jag mig rätt nöjd och ska nog hoppa i säng ganska snart. God natt!

"MIN MAMMA"

Regnet öser ner och vi har precis vaknat här hemma. Alla förutom baby som ligger kvar i sängen. Matteo springer runt och säger "min mamma", "min mamma" och när jag tar upp honom tittar han jätte malligt på pappa och säger "MAMMA!". Så får man en jätte kram.

........................... mammas bubben, älskar dig så jag spricker!

tisdag 3 augusti 2010

Baby!

Baby älskar att göra sig fin. Och varje gång vi träffar moster tjatar hon "nagellack, nagellack, måla.." Hon visar stolt upp sina fina naglar för alla hon träffar och om hon ser någon ute på bussen eller var som helst som har målat naglarna lyser hon upp och utbrister "åhh mamma, titta." "samma nagellack!"
Idag valde hon rosa till händerna och blått - glitter till fötterna!

Sötnosar!

Kusinerna!
Gnarley!

I morgon ska jag skrubba fönstrerna!

På vägen hem slog jag till i blomsteraffären för att pigga upp lite i vardagsrummet.



Tänk vad lite blommor kan göra!

En aktiv dag.

Som började med att barnens farmor kom förbi en sväng i förmiddags, ett efterlängat besök! ett tag sen sisst och sen blev de tandläkar besök med Matteo (ett änme att gå tillbaka till.) När vi lämnade tandläkaren åkte vi ut till Farsta hem till moster Johanna för bus, prat och en bit mat. Tack för du är du!
Magen! Three months to go ...
Baby on board, en liten present från oss ;)

måndag 2 augusti 2010

Veckans start.

Har umgåtts med morfar idag, vi åkte ut till biltema och köpte en dubbel cykelvagn. Blev bjudna på lunch i Haninge och sedan blev det fika och bus hemma hos oss medans regnet öste ner. Innan älsklingen slutade sin första dag på jobbet, gjordes de fint här hemma, tände lite ljus och överaskade med lite god mat!
Nu ska vi ner i cykel förrådet och montera vårt nya köp, och kanske ta en prov tur om inte kl blir för mycket!

Syskon Kärlek!




Finns ingen underbarare än ni!

Åhhh...

Jag saknar att umgås med mina föräldrar i stugan, saknar landet, saknar varberg. Saknar älskling som nu har gått till jobbet, semestern är slut. Men vi tänker samma sak, sitter här och smsar. Man kanske skulle skita i stockholm, prova på varberg ett tag. Öppna eget där nere. Även om de skulle gå åt helvete har vi allt här hemma att komma tillbaka till. Skulle vara värt att få testa något nytt, även om det känns lite otäckt.

............................."Att våga är att förlora fotfästet en liten stund, att inte våga är att förlora sig själv!"

söndag 1 augusti 2010

Söndag, bakis och stan.

De blev lite mer än en flaska vin igår om man säger så, hehe. Vi var lika på lyset hela bunten, tror jag och jag hade as kul. Idag har man märkt hur många järn celler man bränt bort under kvällen men ja de är ju helt självförvållat. Och man får skylla sig själv när tre av oss och barnen gav sig in till söder i morse, redan innan affärerna öppnat för att shoppa lite. Bakis och allt. När de hade fyndat färdigt åkte vi vidare in till stan för att feta i oss lite max och återfå lite energi. Där möte Johanna, magen, Brain, Leo och garly upp oss. Killarna åkte i väg och tränade, duktiga som de e. Jag och barnen följde med Johanna och familjen till Skånegläntan för några timmars bus. Nu ska slänga i mig lite kvällsmat sen blir det att hälsa på kudden för imorgon väntar en fullbokad vecka, härligt!