lördag 9 oktober 2010

En lördag på Aquaria!

 Idag jobba Stefan som vanligt på lördagar, så efter lunchen tog jag och barnen färjan över till djurgården och gick på Aquaria. Och även fast vi har varit där ett par gånger förut var det extra mysigt. Något speciell känsla över idag.
 Matteo var helt fascinerad av alla stora och små fiskar och satt länge och bara stirrade. Han försökte sen pussa alla fiskarna som simma förbi, hehe mammas gullunge!
Mammas älsklingar, ni är bäst. (Åhh vad jag saknar föräldra ledigheten/mamma dagarna.)
 Kryp tunneln var ju absolut bäst! Lovar att vi lekt där inne i minst en timme, hehe.
 Mammas baby ska minsann nu förtiden visa att hon kan göra allt själv, till och med öppna glassen och bli så otroligt stolt när hon också lyckas. Baby är en stor tjej nu!
 Aquaria stängde samtidigt som pappsen slutade jobbet, så vi timeade in varandra, köpte lördagsgodis och ballonger, och tog en lång promenad hem.
Baby däckade i vagnen på hemma plan så när vi kom in fick Matteo en timmes egen bus tid med mammsen och pappsen innan nattningen (SUPER KUL).

WOHO!

Vilken jävla bra start på dagen! I brist på tvätt tider har jag lite brist på byxor. Prövade jag jeans jag inte kommit i på länge, och efter min förvåning kunnat hoppa i par efter par, testade jag min favo jeans och no problem. De sitter perfekt. Fan vad underbart, så här smal har jag inte varit sen jag var 19 och utan att behövt göra ett skit!

fredag 8 oktober 2010

Fredagkväll.

Barnen sover och Stefan är ute med vänner, så jag fick fortsätta fredagsmyset på egen hand. Blev att svulla glass och The blind side, SE DEN. Jätte fin, satt och snyftade i soffan.

Fredagsmys på högsta nivå!

Vi har bakat egen pizza här hemma, kanske inte super snygga man är ju ingen pizza bagare direkt hehe... Men as goda, mmmm mozzarella ...

Tandläkaren.

Imorse var vi hos tandläkaren innan dagis. Tandläkar besök nr två och Matteo var super duper duktig. Mammas coola kille. Måste berätta om allt som har hänt, men det får bli lite senare, nu ska jag in till söder och hänga med Jennifer ett par timmar!

torsdag 7 oktober 2010

Bästa Adela!

Idag efter en blandning av att lata mig och ett försök att rensa vår klädkammare (den är så proppad med kläder och skit att de ramlar ut när man öppnar dörren, men har skjutit på problemet då det känns som en hel veckas projekt) åkte jag in till stan istället och träffade upp Adela. Vi gick och anmälde oss till vår vidareutbildning som startar i jan. SKA BLI SÅ JÄVLA ROLIGT! (måste nu ringa Jenny och peppa henne till att också söka.) Efteråt blev det bland annat middag, lite shopping och massa babbel över en fika. Nu är jag hemma och ska busa med mina små bustroll som springer runt här helt tokiga och pigga av någon konstig andledning, undrar vad Stefan gett dom för gott när jag varit borta hehe.. P.S  igår orkade jag inte blogga men ni borde ju veta vid det här laget vad vi sysslar med för skoj på onsdagar.

tisdag 5 oktober 2010

Mammas baby!

Idag efter dagis har jag fått massa underbar egentid med baby medans grabbarna har busat själva här hemma. Tror vi alla behöver det lika mycket ibland. Vi har spelat memory (som jag köpte tidigare idag när jag hängde med Anna.) De första rundorna gick toppen och baby van storslaget över mig varje gång. Men efter vi spelat ett par gånger hittade hon på lite egna regler, även fast alla vinstpoäng hon hade, hade hon väl inte orken att vänta på att hitta rätt kort hehe, mammas sötnos.
Sen har vi byggt med tågbannan, babys favo sak av allt hon äger, pysslat med pärlor, läst en hel drös med böcker och efter kvälls badet log vi i soffan, lyssnade på godnatt sången på palyhouse disney, myste och pratade tills hon somnade i mitt knä. Mammas baby, om du visste hur högt jag älskar dig (och lillebror.)

måndag 4 oktober 2010

Baby är mäster bagare!

Vi bakar bullar förfullt här hemma, det är ju kanelbullens dag idag ju. Från början kom den här dagen till för att folk skulle börja baka mera hemma igen och det funkar ju! En annan viktig sak att berätta om just i dag är, att idag är det Matteos namnsdag (låsasnamnsdag) det bestämde mormor och morfar Olle föra året. Varför de valde just denna dag, kan jag berätta en annan gång för nu har bullarna jäst klart..

söndag 3 oktober 2010

Söndag.

Jag har börjat jobba varje söndag på Afternoon tea på fest våning i gamla stan. Om jag ska vara ärlig har jag inte varit jätte pepp på att jobba helger då de känns som de snor familjetiden ifrån en. Men det är verkligen ett super mysigt jobb och vi har jätte kul tillsammans där. Så nu har jag inte de minsta emot att jobba söndagar.

Och idag gick de verkligen ingen nöd på barnen, de har busat med mormor hela dagen, lekt i björnsträdgård, köpt bullar och fikat på mormors gård sen hade baby hjälpt mormor handla och lagat mat, mammas stora tjej. De hade varit på topp humör hela dagen och verkligen njutit av denna söndag med mormor. I vanliga fall är de ju med Stefan och de behöver säkert lite egentid med pappsen också, men idag hade även han lite extra knäck.

Sen är det prefekt att avsluta jobbet varje söndag med att möta upp barnen och Stefan hos mormor och Olle för veckans familjemiddag. Alltid lika trevligt och jag njuter verkligen av dessa middagar varje gång, att vara tillsammans allihopa. Och familjen utökas mer och mer, lillsyrran har träffat en jätte trevlig kille som har börjat hänga på och snart får storasyrran en liten knodd till. Barnens andra kusin, åhh nu är det snart inte långt kvar!