lördag 9 januari 2010

Dagens Lördag!

Idag tog vi färjan ut till Djurgården och gick på Aquaria. Vi har varit där ett par gr tidigare med baby, men det var bubbens första gång och han var helt facinerad av alla fiskar. Han tyckte faktiskt det var mer spännande än baby, hon var mest upptagen med att busa i kryp tunneln. På vägen därifrån mot (barnens) morfar där vi och min faster varit på middag, blev mitt busskort (plus kakor) stulna/borttappade?! Vilket var mindre roligt (förjävligt) när det var nästan helt nytt, plus när vi var framme hemma igen märkte Stefan att han hade glömt hemmanycklarna (pucko) hos min pappa så blev en lång kväll innan vi änntligen fick kom hem!
Enter
Även fast det blev väldigt bökigt, kallt och jobbigt stora delar av dagen, blev det ett par härliga stunder också. Och pappa/morfar räddade dagen 2 gr, han köpte ett nytt busskort till mig + åkte och lämnade nycklarna i kylan. Du är bäst, ställer alltid upp för oss! Jag måste komma på något sätt att ge tillbaka, tack pappa älskar dig!
Enter
Lördag idag och då får man ju lördagsgodis såklart! Blev en tom and jerry påse, har letat och letat efter kalle kuling påse (som fanns när man själv var liten) men har inte lyckats hitta, någon som vet vart man kan köpa?

Hade så fel om dig!

Det är slut med daltande för min del nu! Tänker inte lyssna på lama ursäkter som jag mår dåligt, du mår lika dåligt som mig, du är lika fuckt up som alla andra. Eller kanske snäppet värre för helt plötsligt är du en annan person. Jag trodde det var menningen att man skulle mogna med tiden, men hade tydligen fel. Tänker inte ge och försöka ge mera när man inte får något tillbaka. Du vet inte hur en vän ska bete sig, jag som trodde du var en de bästa. Men jag hade så fel. En sak jag lärt mig: man ska inte slösa sin tid. Så hej då med dig!

fredag 8 januari 2010

Vår son har blivit till en groda!

Hans nya lek som han älskar är att man håller honom under armarna och han hoppar upp och ner, sen sätts det dära hysteriska skrattet igång. Han har blivit till en groda! Stutsar upp och ner, att det kan vara så himla roligt. Vi har testat att ta fram hoppgungan men där knallar (går) han bara, han tycker det är himla roligt att stå upp och ta sig framåt (för att sen sakta glida tillbaka igen) men att man kan hoppa med den finns ingen poäng med tycker han.

Dagens!

Idag var det bara att stiga upp och ta sig iväg till Farsta där Bubben hade en läkartid. Både tumme upp och ner för det mötet. (Mamma önskar du blir frisk snart.) Hemma igen sen har baby och bubben lek med varandra hela dagen (jag har mest suttit iaktagande och tårögd av lycka att se dem så tillsammans. ) De har busats överallt och de har skrattat och jag tycker det verkligen är så otroligt häfftigt att de redan har hittat lekar. Älsklingen är hemma igen och vi har ättit middag nu, jag har varit duktig och lagat matpaj.

Ikväll blir det fredagsmys för oss vuxna efter barnen hoppat i säng, vi har hyrt en riktig rysare så vi kan klänga på varandra i soffan. Med lite chips som kommer flygga runt i rummet och cola som spills när man hoppar till. Hoppas vi ialla fall på så det inte är en sån där B:is.

Ett het tips!

En het, stark soppa i vinterkylan!

Indrigenser:
  • Kelda Spicy thai
  • Halv burk coconut milk
  • 1 hönsbuljong
  • Grillad kyckling
  • 1 paket nudlar
  • Brokoly (+valfria grönsaker)

Koka upp soppan, kokosmjölken och hönsbuljongen tillsammans tills den blir riktigt het. Ha i dem grönsaker du vill ha några minuter innan den klar. Så de behåller sin krispighet. Koka nudlar på eget håll (annars suger de upp soppan). Tills sisst häll i nudlar plus kycklingen och så är den klar av servera. Tid: 5 min max.

torsdag 7 januari 2010

Vår coling dansar HIPHOP!

Snacka om coolt! Baby stod här nyss i vardagsrummet och dansade hiphop. Yau yau med amrarna och vilka moves hon har lärt sig, måste vara Ztv igen. As kul att hon ändrar danstill beroende musiken. Lyckades filma ett par snuttar, men som vanligt vill filmen inte ladda här. Coling du är var as tuff när du stod där och dansade, blev nästan lite breakmoves där ett tag!

Dagens!



Idag lekte Jennifer 3 barnsmamma, vi träffades nämligen vid mcv där hon passade mina två i väntrummet medans jag skulle få min spiral insatt. Men det gick inte dirket som planerad där (jag har ännu inget prev) och fått en ny tid om två veckor. Är nu jätte nervös för denna tid, för idag var det riktigt hemskt. Efter det drog vi alla + Elias pappa till Barnets Planet och lekte där hela dagen.
T
Pappsen har varit hemma här på middag nu på eftermiddagen/kvällen, torsdag = soppa och pankakor!

Dansande Baby!

  1. Här skulle det egentligen vara ett klipp men film fan vägrar att ladda. prövar igen senare för nu har jag slitit av mig halva håret pga att jag blir TOKIG! har absolut inget tålarmod för såna här saker.

Här är ett litet klipp av hur kvällen invigdes med dans. Sen blev det så svårt att filma med allt folk som trängdes med deras feta arslen framför kameran. Allt började på dansbandsgolvet där efter en halvtimmes show av baby fick vi massor av apploder och skratt. Efter det hittade vi dit där den riktiga festen pågick på golvet med alla lampor och rock and roll! (Vi hann också med en snabbis förbi knattediscot.) Där körde baby riktigt loss, hon gav verkligen gärnet! Kommer alltid ha filmen i mitt huvud när hon ena stunden stod och hängde vid räcket längst fram på scenen och gungade med till musiken medans hon klappade händerna ovanför huvudet till livebandet. (Pappa kommer älska att ta dig på alla konserter och festivaler.) Sen hittade hon en danspartner, en liten grabb i samma ålder (ni kan tänka er hur sött det var) och fick samanlagt 3 st pojkvänner som det var massor av pussandes med under resan. Ja 90 procent av resan bestod av dansande baby. Hon orkade dansa dagen efter fast hon var uppe efter 12 tiden och dansade loss innan hon däckade, orkar festa längre än mamma och pappa nuförtiden!

I am BACK!

Nu är som sagt semestern över men vi har hunnit med en hel del sen senaste uppdateringen, har dicobowlat som Baby verkligen tyckte var as kul, nr 1 det var musik = dans för hennes del, nr 2 jätte stolt när hon rullade bowlingsklotet och slog ner ett par st och nr 3 hon hade en hel lokal med folk att charma. Har varit hemma både hos min mamma och min faster på fikaträffar, umgåts en del med min kära far (som alltid) och familjemiddagen blev av i söndags. Sen har vi varit på kryssning tillsammans med (barnens farfar) där höjdpunkten av resan var vår dansande dotter. Det var kidsens första kryss men det blev lyckat med massor avskoj för barnen men också lite för de vuxna också, taxfreen. Där vi handlade hem lite olika spritsorter till barskåpet, här ska (Signes julklapp, ) komma till andvänding ska blandas drinkar någon dag nu snart. Sen kan jag svulla djungelvrål i över en månad nu. Även fast det var en spiknykter resa (för min del) kändes det som vi varas packade när vi låg där i sängarna på natten (hela båtjävlen gunga) och vi var bakis från kvällen innan då vi hade varit ute i barerna på söder och firat Micke som fyllt 30. Har även hunnit med att träffa Adela (och hennes vän) en snabbis, love you babe. Firat Micke en extra gång, denna gång utan fylla och med Stefan och hans resterande familj. Av oss fick han en inslagen påse med massor av en öl korv, torkat kött, öl och en mini flaska wisky och coganc, + en systemetcheck riktigt mannliga grejer! Hade massor av mera planer, men hann inte med allt som ville göras, så det får bli de kommande helgernas planer!

De e väl tanken som räknas!

Idag är det Stefans första dag på jobbet igen. Nu är hans 15 semesterdagar slut. Känns jätte trist måste jag få tilllägga. Men men .. Jag hade en liten plan iallafall, min tanke var att ställa min kl före hans och gå upp åh göra lite lyxfrukost till honom. Så han skulle få en bra start på dagen. Men när vi la oss så där sent igår kväll (efter ha sett filmen I love you, man, den var as bra ska lugnt hyra om den mer än en gång till.) konstaterade jag att jag aldrig skulle kunna gå upp innan 5 tiden. Så berättade om min plan, och han sa att det var väldigt gulligt av mig. Så med de orden och gott samvete somnade jag.

Idag ska jag vill mvc och få en spiral insatt. På tiden att få något predventilmedel spec när det är het i sängkammaren. Kan säga att vi har nojat upp oss ett par gånger. Så ska bli skönt efter idag att få sexa lungt!

onsdag 6 januari 2010

Ett halft och 7 tänder!

Idag sprack det på tre ställen i munnen på bubben och tre små vita prickar syntes, två där uppe och en där nere. Ja nu har han redan samlat på sig 7 st tänder, verkligen snabbt jobbat. Har lite blandade kännslor gällande detta. Han är otroligt sött i alla sina små gaddar, de ligger fint i rad och han har ärft pappas glugg. Men tycker väldigt synd om honom att han ska få alla på en gång, det tuggas hysteriskt på allt och mina tuttar har fått ett par stycken bittmärken!

Herr toast!

Vi fick en super snygg toast i julklapp från OBH Nordica Chilli serien. Vi älskar den, men jag har nu de senaste dagarna börjat känna lite mer åt hat kärlek hållet. Den senaste tiden när vi har kommit hem sent från alla våra äventyr har ingen av oss riktigt orkat laga någon direkt middag på kvällen så har blivit så att vi har slagit till på toasten. Men idag när jag såg Stefan lägga fiskbullar mellan brödskivorna kände jag bara usch, fy och blää. Nu har det gått för långt! Så längst in i skåpet, bakom alla köksredskap göms den undan för det är ju inte tilllåtet att lämna tillbaka en julklapp. Förlåt, men vi älskade nog herr toast lite för mycket.

Ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen och matlagningen nu när Stefan börjar jobba igen.

tisdag 5 januari 2010

Min ring!

Jag har gått och kärat ner mig i helt rätt ring. (Vigselring från eva attling man.) Är bara ett litet litet fel, eller fel vill jag inte riktigt kalla det, men en litet mindre problem eller fördröjning kanske? Att priset för denna ring är 77 000 kr. Ja wow, det tog min andan också. Mitt problem är då att denna ring took my breath awy innan jag visste priset (drömde aldrig om i närheten av den prisklassen, tanken slog mig inte ens att den kunde vara dyr för den är så av väldigt enkel disgen.) och nu när jag har sett denna ring kommer jag aldrig kunna välja en annan. Precis som att byta man. Och ta mig inte fel, jag är en person som nöjer mig med enkelt, litet, smått. Priset för mig bettyder ingenting (våra förlovningsringar är av den billiga klassen) för har aldrig tänkt en tanke eller tittat efter en prislapp, utan bara gått efter känslan. Tittat efter vad som speglar oss, och denna ring känndes/känns så rätt för det är JAG. Och den är lika förbluffande vacker som vår kärlek!