lördag 20 mars 2010

Men vad är det Stefan äter? Är det varmkorv!

Vad hände med vegetarianen? Nej, det var visst laxvarmkorv, finns att köpa nu på ica Vikinger lax och är supergod! Ett litet nyttigare altenativ till alla korvättare och finns i prinskorv också.

Balkongsol!

När jag satt här i min tristess kom jag på världens bästa, eller nej inte världens men dagens bästa ide. Vi fixar till balkongen! Under vintern har den verkligen förfallit och blivit någon slags egen soptipp där vi dumpat det ena och andra eftersom den inte har används. Vår mikro som brann upp förut, pantburkar och lite sådant. Så nu har vi städat upp och gjort fint, rengjort alla blomlådor och till och med målat om utemöblerna. På köpet fick vi lite frisk luft och balkongsol. Efteråt satte vi oss med gott samvete och njöt av vårvärmen! Underbart härligt med vår, och vi har vår balkong i söderläge, heter det så när man har sol från den går upp till den går ner?! Här ska jag ligga och pressa i sommar in smörjd i olja. Men nu ska jag beställa lite blommor här till alla mina blomlådor och en tomatplanta kanske ..

Ahhhhhhh!

Jag får panik! jag vill uuuutttt, har hört att det är flera plusgrader där ute och vårsolen lyser! men kan inte, får inte, är fortfarande hemma med sjuka barn. Har varit instängd här i 8 dagar nu och känner mig kroniskt deppig och trött. Har inte fått möta sol ljus på flera dagar med undantag för en inklämd fika med Adela mellan alla sjukhusbesök och babys födelsedag, då trotsade jag och drog ut henne på äventyr innan kalaset då hon faktiskt var frisk. Men nu sjuk igen. Jag vill ut, hitta på något roligt, framför allt få ut och röra på mig. Har säkert gått upp alla dessa kilon jag nyss gick ner för allt soffsittande! Har försökt övertala baby om att gå ut på en liten promenad ialf, men hon vill inte, det är högljuda protester. Får väl roa mig med att städa igen, Stefan har roat sig med att tvätta hela förmiddagen!

fredag 19 mars 2010

Finmotoriken är på topp!

Nu har mamma och baby gjort halsband av pärlorna vi fick av Farmor. Är jätte roligt att pyssel-åldern har börjat nu, spec eftersom baby alltid älskat att hålla på med finmotorik och är en fingerfärdig liten tjej. Har planer på att gå till panduro och shoppa loss i helgen!

Liten baby blir till stor baby!

Jag kan inte förstå hur fort tiden går faktiskt går, mammas och pappas tjej är 2 nu. Jag är helt tårögd av stolthet och kärlek och så lyckliga att jag fick just dig! Jag trodde att 1-årsdagen var stort men 2-årsdagen var ju ännu större. Jag tycker det as häftigt att se dig växa och utvecklas varge dag och du lär mig minst lika mycket varge dag, du lär mig att vara mamma, vara en bättre människa och du får mig att se livet på ett helt nytt sätt! Du får mig att redan längta tills imorgon, övermorgon, nästa vecka och nästa år för du gör varge dag spännande! ÄLSKAR DIG MAMMAS BABY!

GRATTIS Baby på födelsedagen!

Mamma och pappa är jätte glada att du fick världens bästa födelsedag! fylld med babyshopping, lek, alla nära och kära, tårta och massor av paket. Och hela den dagen ska samlas i din födelsedagbok. Mamma och pappa älskar sin stora tjej!

onsdag 17 mars 2010

För två år sedan låg hon i min mage!

Sitter och slår in alla presenter, älskling sitter brevid och babblar om hur mycket det är. Men jaaa man ska få mååångga paket på sin födelsedag! Och så slår det mig, baby blir 2 imorgon, hela 2 år! Känslor som ren glädje och stolthet bubblar upp inom mig, men shit vad tiden går fort...

måndag 15 mars 2010

Pannkakor till middag!

Älskling är alltid så snäll och gullig, kom in i köket för att se hur det gick med maten. Då stod han där och lagade en hjärt pannkaka/plätt till mig! sött..

Baby fick också en special pannkaka av pappa!

söndag 14 mars 2010

Blää

Här hemma går jag och Stefan med täppta näsor, är nog den extrema väder omväxlingen. Ja, det är inte så konstigt att man blir deprimerad när man kommer tillbaka till kalla Sverige och blir inlåst i hemmet på en gång. Vi är magsjuka för femteelfte gången i år?! Ska egentligen inte klaga, är otroligt glad över att vi höll oss friska hela resan. Så i helgen har vi fått roa oss med att bytta 100 tal blöjor och badat bebis sådär 25 gr per dag. Hyrt massor av film, känns nästan som ögonen faktiskt blivit fyrkantiga. Våra föräldrar kanske hade rätt när man var liten? Älsklingen har också tittat på melodifestivalen haha, i brist på annat, vilken tristess. Men idag är humöret lite bättre, vi har satt stereon på högsta volym och har börjat med stor sanering här hemma, med en varsin bajsande (stakars) unge på armen. Det stinker!

Varför säger alla folk, åhh vad skönt med vår? Visst att solen tittar fram, men den värmer inte ett skit, man får åka skrisko banna ner till ica för gatorna är täkt av is. Och den lilla sväng vi vågade oss ut igår till lekparken upptäckte vi att alla leksaker fortfarande är nergrävda i snön. Vår? in my ass, detta är i alla fall inte vad jag kallar vår. Längtar till den riktiga kommer. Nej nu ska jag återgå till att döda bakterier!