lördag 27 februari 2010

KVAR ATT GÖRA!

  • Packa färdigt.
  • Hämta paraplyvagnen
  • Aktivera Visa-kortet
  • Skriva ut flygbiljetterna
  • Förbeställa taxi
  • ?
  • ?

Hjälper mamma att packa!

Denna helg har vi fått ställa in massor av våra planer, men så går det när vi envisas om att göra allt i sissta stund, får skylla oss själva! Tackade nej till Johanna och Brian och våra planer om fredagsmys tillsammans. Till Simone om middagen idag, var bjuden över till hennes nya lägenhet som jag längtar efter att se och till Jennys inbjudan pulka/efterfest som hade varit AS SKOJ! Men vi får ta igen allt en annan gång. Hela början av den här helgen har jag varit helt slut, känns som jag inte sovit på en vecka minst. Är väl för all stress, blir helt slut i huvudet. Vi har idag iallafall fått gjort det mesta! Handlat solkräm, sol-uv kläder till Matteo, växlat pengar och nu äntligen har jag börjat packa. Har nu sissta tvätten ikväll sen ska väskorna vara färdig packade. Farmor tittade förbi en sväng idag och sa hej innan vi åker, och nu är farfar här så baby är jätte glad!

Tack för inbjudan!


fredag 26 februari 2010

Snart åker vi!

Ska bli så skönt att få komma bort här ifrån, ta en paus från vardagen och verkligheten ett tag. Bara vi fyra, njuta i solen och värmen. Nu är det bara fem dagar kvar!

Ber för mirakel!

Samtalet igår fick mig att gråta, världen får inte vara så här orättvis! Det som inte får hända har hänt, men det kan ske mirakel och jag tror och hoppas på ett! Jag älskar dig vännen och finns här för dig, jag ber för er och Vilya. Jag vet att ni är starka alla tre. Ni ska överleva detta! Tänker på er hela tiden ..

Äntligen fredag!

Godmorgon, nu sitter jag här med två par sprängdfyllda bröst och väntar på att kl ska närma sig tio. För jag tillhör dem som INTE tycker det är OK att ta ett glas vin och ge ungen tutten. Och igår svepte jag minsan i mig två cider. Jag kör på min påhittade 12-timmars regel för jag röker när jag dricker också. Onödigt men gott. Ca 8 timmar för den att giftpinnen att försvinna, så jag plusar på lite. Bättre för mycket än för lite! Men bubben är inte så glad han hade nog helst velat ha tutten igen direkt efter 8 tim.

Igår kom Simone till Årsta på en fika/lunch med barnen innan jag dumpade dem hos Stefan och rymde in till söder. Klämde in en träff med Anna och ett viktväktarmöte och hann sedan med en snabbis på det dära super mysiga stället med billig god alkohol innan Simone skulle hem till sin man och jag till min lilla familj. När jag kom hem satt baby fortfarande uppe och väntade på mig. (tänk i framtiden när det blir ombytta roller.) när jag var hemma i säkerhet igen var det helt ok att gå och lägga sig. Hon riktigt gosade in sig brevid mig i sängen och jag sjöng till jag hade slut på sånger och hon somna. Under tiden låg hon där och log, och "mmm" så nöjd hon var och det var riktigt mysigt även fast jag på andra sidan om mig hade ett litet monster som bråkade med min tröja om de gömda tuttarna.

onsdag 24 februari 2010

Nu har gubben åkt hem!


Nu har farfar åkt hem efter timmars bus med barnen.
m
m
Baby har lärt sig att far-mor färäldrar bettyder att man blir bortskämd på alla sätt som man vanligt vis inte blir av sina föräldrar. Alltså det bettyder att med farfar kommer alltid en påse nam nam! Farfar tryckte också in en skumgodis i Matteos mun, som blev hans bästa kompis efter det. Nu sitter jag här på inväntar att han ska få ont i magen. Förut satt man och iakttog varge liten rörelse när barnen lekte med någon annan, men nu smygger man undan så fort man får chansen. Och eftersom Matteo blev mutad där vid ett litet tillfälle tyckte han det var 10 gr roligare att leka med farfar och baby än mamma, så kunde jag nöjt ligga kvar på soffkanten och zappa mellan alla tråkiga tv-pogram.

Här tänker barnens rumpor på Naturen!


I natt smidde jag tusen planer, men i morse gjorde precis jag som vanligt - Konfucius

Fan hon skrev det! och gjorde det så jävla bra. Det märker ni, när jag är uppspelt svär jag lika mycket som när jag är arg. Dålig men inbiten vana. Hur som helst hon skrev det verkligen, hon skrev exakt hur jag känner, så jag är men hade inte en tanke på mig, vet inte ens om att jag existerar, hon beskrev sig själv. Fan önskar jag aldrig läst den där jävla krönikan! Den var så bra, och allt jag länge sökt efter. Orden att beskriva, och hon lyckades!

Nu vet jag exakt vad jag måste göra ... nu vet jag, nu kom jag på det!

Ur Silvriga barnkammarboken!

Vi gick in i en affär, sa goddag va har ni här? kan man möjligtvis köpa sig kalsoner här? nej tuvär, nej tuvär fööör detta är en vipp på rumpan affär! en gång till, detta är en liten vipp på rumpan affär, en gåång till ...

GODMORGON!

Första gången alla är vakna och pigga tidigt här hemma. Clownen och baby står och dansar i vardagsrummet till den nya barnskivan. Nu ska mammsen fixa frulle och idag kommer farfar och ska roa oss!

tisdag 23 februari 2010

Lite avundsjuk!

Stefan ska stå hårmodell, och jag är fruktansvärt avundsjuk. Inte på den delen att han ska stå modell (den skippar jag gärna, flinar faktisk åt honom lite i hemlighet) utan att han ska få håret om pysslat i typ två månader innan fotningen, varje vecka. Den jäveln! Mitt hår skulle behöva det, Matteo tycker nämligen det är delikates och den delen han inte har tuggat i sig har han istället slitit sönder. Det kommer krävas många frisörbesök för min del för att få det tillfixat någorlunda igen!

Hemma igen!

Nu har vi kommit hem igen efter ett litet äventyr på söder. Baby har tjatat om i vecka om att följa med pappa till jobbet. Så nu åkte vi in och tog en lång lunch med honom. Men inget jobbtittande blev det, bygg är farliga platser tycker mamma, kanske nästa gång. Sedan slog vi två fluggor i en smäll och träffade Adela på en fika 4 meter längre bort. Och tror att Matteo är lite förtjust i henne, hon fick nämligen hålla honom i en lååånnnggg stund. Började undra där om han kunde hålla koll på vem som var mamma eller inte ;)


Baby och tant Adela ritar lite.
ritar lite katter, eller är det hello kitty kanske?
åh så fint det blir!
och självklart måste katterna få en puss!

Nu tar vi i med hårdhanskarna!

NU har jag också gjort det, satt upp det på kylskåpet. Första steget var ju att erkänna det .. så nu jävlar ska fuskandet sluta jag har ju bara drygt en vecka på mig ..

Frisk!

Ja, nu är jag frisk och full med energi är ju uppe kl 7. Det var en snabbis den här gången och det tackar jag för! tack tack. Så nu jävlar ska jag roa mig idag! Men jag vet varför jag blev sjuk den här gången för jag fuskade så förbannat i början av helgen, första har vi vinet sedan amarulan som jag gissar på är tio gånger värre, lite chips slank ner och i lördag slog vi till på en pizza. FY SKÄMS! men nu kanske det är oavgjort? nu kanske kroppen kräktes upp de där kg jag ökade i helgen, vi får hoppas för bara 2 dagar kvar till vägning!

måndag 22 februari 2010

Mammas glada snoris!

Idag en minut innan detta foto tog stod bubben upp alldeles själv! Han lekte med sin allra bästa vän dammsugaren när det helt plötsligt hände, han stod helt själv, utan stöd bara rakt upp och ner på två ben. Och nu är jag så där barnsligt stolt och mallig!

GRATTIS, igen!


Nu är jag magsjuk för fjärde, femte? gången på ett år. Det är en sån sjukdom de flesta inte får eller max drabbas av 1 gång per år. Men jag är inte som alla andra, nej jag slår rekord på magsjuka. Jag blir aldrig sjuk annars, aldrig förkyld eller såna där vanliga sjukdomar. Nej min kropp värkar vara immun för allt förutom, magsjuka, maginfluensa och vinterkräk sjukan! Fast jag tycker jag borde vara immun mot de vid det här laget. Så nu har älsklingen börjat shotta sprit igen, de dödar bakterier. Men igår var han världens bästa, är han alltid, men lite extra. Han passade upp på mig hela dagen som låg nedbäddad i soffan hela tiden (förutom mina akuta toabesök) och han tog hand om mig som om jag vore döende, kändes lite så också. Och måste ge lite applåder till Matteo som var med pappsen hela dagen igår och var glad! Stefan var helt överlycklig "han tycker om mig igen". Idag smet han iväg till jobbet, men väntar på ett samtal från mig och ringer och checkar hela tiden att jag orkar. Men det gör jag hittills i alla fall, idag slipper jag spy sönder toan men febern är kvar vilket tyder på att det är maginfluensa den här gången, jag börjar kunna det här nu!

söndag 21 februari 2010

Favoritbloggerska!

Jag själv brukar inte följa andras bloggar, som mest tittade jag in då och då på en eller annans. Tycker det är ganska tråkigt att läsa om andras liv, precis som ni säkert tycker det är att läsa om mitt även fast jag tycker min vardag är jätte spänande eller iallafall den delen ni faktiskt får veta om det. Ja det finns mer om mig, om oss, om dagen än det jag berättar, mycket mer. Men nu har jag hittat en blogg av en slump som jag tycker är asbra. Den är värd att gå in där minst en gång om dagen och läsa om vad denna nyblivna mamma skriver om idag. Och varge gång garvar jag högt, så där hysteriskt så magen värker!