lördag 20 augusti 2011

Min baby! ♥

Allt jag vill är bara att se dig glad och lycklig, att du ska känna dig trygg och känna all kärlek du har runt omkring dig. Du är en sån glad och fin tjej och det är just den tjejen du är som jag alltid vill att du ska vara, precis som du är, dig själv! Vill kunna skydda dig från allt ont och från det som sårar, och det är så frustrerande de stunder de blir så övertygande att jag faktiskt inte alltid kan det, mitt hjärta blöder de stunder när jag ser att du blir påvärkad av något. Jag vet att allt jag kan göra är att trösta, och alltid bara göra mitt bästa. Jag vet att jag måste släppa på kontrollen, men hur ska man kunna släppa på något som handlar om ens barn!? Ni är ju allt och jag avskyr det här!

Mer om idag!

 Godmorgon lördag, här kändes det som vi var uppe med tuppen, men gjorde inget för vi fick en lång mys frukost stund.
 Och redan vid 10 tiden trottsade vi regnet och drog iväg till möjligheternas hus och fyndade lite smått bara.

 Sen blev det söder, färgaffären och fika paus på konditori.
 Och efter det massor av bus i lekparken.

 Promenad och lördags godis.
 Hem kommna i värmen och lagade till en av min och babys favorit rätt.
 Och lyxade till det med efterätt.
 Massor av bus och mys bland soffkuddarna på golvet.
Och nu badar små busungarna i bil och prinsses skum och jag ska passa på att plocka lite här hemma. I stort sätt en mysig lördag!

Allt om idag!

Den här fiffiga tavlan fick vi av världens bästa mormor. Själv tycker jag den är skit smart och blir ett roligt sätt att lära barnen, om ja lite allt möjligt varje dag. Så nu varje morgon efter frukosten vet ni vad vi sysslar med. Matteo tycker den är skit rolig och går mest och plockar och ändrar om den hela tiden. Medans baby har hajat grejen lite mer, hon springer till fönstret och kollar vädret och att det var lördag idag, de hade hon koll på hehe!

fredag 19 augusti 2011

Fredagen fortsätter...

Barnen har fått en mjukstart på dagis efter sommarlovet, 2 dagar sen blir det lång helg fram till tisdag. Lyx tycker jag men vet inte om de helt delar den åsikten. De har nämligen tyckt det varit jätte roligt att komma tillbaka till dagis och framför allt alla kompisarna. Men hur som helst blev fredagen ledig för dagis har planeringsdag och efter vi lämnat över lill kusinen till hans föräldrar igen, tog vi en snabb lunch piknik i parken och svängde sen in till stan för att hänga med Jennifer och barnen en stund på kulturfestivalen för minisar.

 


 När vi var på vägen hem började de regna och kvälls planerna att grilla ströks snabbt av listan och dukade upp en trevlig middag med morfar istället och massor av fredagsmys.

Barnvakt!

Barnens lill kusin är här, baby ligger fortfarande i sängen ovetande om att vi leker barnvakt. Men Matteo är super njöd över ha fått en morgon kompis.

torsdag 18 augusti 2011

Inte en helt vanlig torsdag..


.. för det är ju inte varje torsdag mamma blir med skickad spontan presenter. Tack mormor! Matteo har sprungit runt här hemma och skriker muuuuu! och baby är super glad över sin nya prinsessa till samlingen.

Dagen, samma tema som igår.

Efter plugget drog jag in till jobbet igen, det var konferans och bröllops dukning som stod på schemat. Och när man promenerade från jobbet genom gamla stan sken solen och alla verkade njuta av en after work någonstans, det är bara för härligt. Men ännu härligare var det att få träffa barnen efteråt. Även om det bara är ett och ett halvt dygn sedan känns det som 5. Och kvällen avslutades med en snabb sväng förbi bolias release party där de bjöd på nyheter, rabatter, bubbel och snittar. Blev ingen shopping men jag är ännu en goodiebag rikare och nu väntar ett par dagars ledighet med barnen igen, så inatt sover man nog gott.

onsdag 17 augusti 2011

Ok då var första dagen avklarad.

En väldigt lång dag men en jäkligt bra sådan. Efter en heldag i skolan blev det jobb direkt efter, och ni kan gissa vilka som var där. Inte nog med att det faktiskt kändes väldigt skönt att både få slå upp skolböckerna igen och få komma tillbaka till jobbet och kollegorna fick jag med mig en stor godibag hem. Den var inte liten inte och nu är hela mitt badrumsskåp fyllt med nya produkter, det är absolut inget man tacka nej till! Nu blir det sömn för att fylla på med ännu lite energi.

tisdag 16 augusti 2011

Om några timmar är man tillbaka i vardagen!

Eller tillbaka, tillbaka. Om några timmar kastas vi in i en ny slags vardag med blandade känslor, både med förväntan och smått en smula motvillighet. Drygt två månaders ledighet har redan spolats förbi, vart tog tiden vägen. Sommaren, känns som den aldrig riktigt kom, som den än inte riktigt har börjat. Inte bara jag som tycker den här sommaren har varit lite upp och ner med vädret. Men det är inte bara det, utan något mer som gjorde den här sommaren annorlunda. Kanske för den aldrig riktigt blev som planerat, som man förväntat sig, som den brukar, som den var tänkt. Men jag ska verkligen inte klaga, utan vara glad åt att vi har fått ett helt sommarlov istället för några fjutiga sem veckor och har så många stunder att tacka för just den här sommaren. Alla stunder med vänner, familj. Nya platser, äventyr och små resor. Och landet, vad vore sommaren utan landet. De veckorna tog absolut plats 1 på listan av allt som hittats på. Nästa sommar ska absolut spenderas nere vid stugan minst halva tiden. Inte bara jag som trivs som fisken i vattnet utan barnen älskar det, och att se Matteo där nere får mig att ångra hårt att man bor i lägenhet i stan. De där med hus och natur är liksom hans rätta element.

Nej nu måste jag stressa gärnet för allt som ska vara klart inför dagis, plugg och jobb imorgon!

Är dessa dagar redan över?





...sommarlovs dagarna!

måndag 15 augusti 2011

Spontan besök!


Nu på eftermiddagen, kvällen kom Jenny förbi på spontan besök, och det är alltid lika kul och känns mer speciellt då det inte blir så ofta då hon tar sig längre från än andra sidan stan. När vi fick veta att hon satt sig på tåget in bakade vi babys favorit kakor som vi bjöd på när hon kom. Barnen busade och inspekterade hela henne, sen visade vi vår bakgård och lekte lite. Spanade in lite inför vår resa medans lill prinsen deckade i knät. Öppnade en alkohol läsk att dela på sen blev det babys kompis och det blev ju mest lek med henne, men det var jätte trevligt att ha henne här, och en överlycklig baby för lite besök. Nu sover båda och jag ska själv gosa ner mig mellan dom.




Konst och mys.



Är vad vi har startat den här dagen med...

Mys-pys vecka, men mycket att ta igen.


Förra veckan blev veckan mys-pys. Dels för att vädret var kasst, regnigt och tråkigt men också för att energin inte alls var på topp. Men det gick ingen nöd på oss, hade långa och många mys stunder, barnen busade och öste för fullt här hemma nöjda till 100 procent. Lyxade till det med att äta ute, köpa gott och baka. Fick besök av bästa morfar som spenderade ett par dagar här, blev ett par kortare stunder i parken för att få lite frisk luft och tog en sväng hem gamelfaster där man fylldes av energi sådär på kvällskvisten. Men nu känner man att man har en hel del att ta igen, dagis börjar när som helst igen. Jag som höll tummarna hela helgen för att få sol och riktig sommarvärme, för jag vill ha bad, lek och sommar bus de sissta dagarna, men värkar inte bli mycket av det just idag.

söndag 14 augusti 2011

Mina små!


Hemma igen!

Stockholms häng!

När jag och Jenny var i grekland lärde vi känna några sköna grabbar, som vi sen haft lite kontakt med. Så idag kom en av dem upp till Stockholm och vi hade lite stockholmshäng. Även om jag kände mig som en usel guide hehe, blev dagen väldigt trevlig. Vi promenerade på djurgården, söder, åkte trampbåt, fika på Lasse i parken och avslutade med drinkar på thai båten. Det är härlig med att träffa nytt folk, speciellt dem man kan ha det avslappnat och roligt med. Så nu kollar han runt vad det finns för skoj att hitta på i hans stad och planerar en liten tripp dit, spännande.