lördag 23 april 2011

Påskafton.

Påskafton har spenderats med en förmiddag i lekparken med vänner och en helt fantastisk påskmiddag hos mormor och morfar Olle, med släkt och familj. Barnen har inte bara blivit bortskämda med påskägg och påskpresenter, utan med tio kilo kärlek och massor av bus. Och jag är så glad att jag har alla er, som gör alla dessa dagar ännu mera speciella!





Påsk presenter.

Morgonen här hemma har börjat med att barnen har sprungit runt och letat påsk-harar och fått lite nya vårkläder. Nu sitter jag och slår in lite presenter. Här om dagen hittade jag och baby jätte fina porslinsägg och jag var inte bara tvungen att köpa ett till oss själva, utan köpte ett grönt till pappa och gult till mamma och Olle. Tyckte det var lite roligare att ge bort än vanliga pappersägg.



fredag 22 april 2011

Vår rosa och lila tjej!

Babys absoluta favorit färger är rosa och lila, hon brukar säga, "mamma jag älskar alla färger, de är så vackra men jag älskar rosa och lila bäst!"  Och idag när vi var på skansen målade de barnen till påskkärringar, men baby hade ett specielt litet önskemål, rosa kinder och lila prickar, hehe.


Långfredagen.

Vi, våren, skansen, djuren, karusellerna, påskmarknad, påskpyssel, grillning, fika, djurgårdspromenad ...







Skärtorsdag-kvällen.

Tack vännen för en härlig kväll, du är helt fantastisk, om du kunde förstå vilken underbar person du är. Du, jag och våra barn i sommar, vinterviken repris och nya härliga minnen att skapa. Kom ihåg efter allt regn kommer solsken.







torsdag 21 april 2011

Påsk här hemma.





Påsk pyssel.

Vi påsk pysslar här hemma nu, målar ägg och gör eget påskris.





Super Morfar.

Detta är värt att dokumentera. Igår var morfar barnvakt åt baby för första gången, för att jag behövde komma iväg till skolan en sväg. Innan var han jätte nervös men det hade gått hur bra som helst, de hittade på massor av kul här hemma så nu är baby lite extra morfar kär och han är så där super stolt! Ett plus ikanten var att inte bara få komma hem till en glad morfar och baby utan också ett par skurade golv, lagad god mat och en ren balkong, härligt! Och idag kom han glatt över imorse för att passa båda barnen då jag skulle iväg och göra mitt prov, men det gick super bra och jag var hemma snabbare än blixten så vi promenerade alla ner och åt lite lunch i solen tillsammans innan han åkte hem igen. Och baby har haft så roligt de här sjuk-dagarna så även om hon nu är feberfri är hon lite låsas sjuk, haha mammas lilla hjärta. Nu ska jag och barnen börja påskledigheten!

onsdag 20 april 2011

Onsdag.

Pappa och lill prinsen badar, baby och jag planterar blommor.

Och klart ville baby ha lila blommor, även om de ser lite blå ut på bilden är de verkligen knall lila.

 Och så planterade vi krasse, kommer ni ihåg när man gjorde det som liten? bara att lägga fröna på ett fuktigt papper i en plast låda som håller fukten så börjar de gro efter någon dag. men det finns ju tusen sätt att göra det på!

Påskägg.

Vi har redan fått påskägg, det är uppskattat. Specielt när det är från folk man älskar. Och tack pappa för allt idag, verkligen helt toppen!

Dagen innan påskdagarna.

Här hemma har vi en trött liten kille som ska vara påskkärring på dagis, målad och klar men vi hittar inte sjalen? De ska på ägg jakt och träffa påskharen, och de viskas choklad! Jag tror han snart kommer piggna till...

tisdag 19 april 2011

livet kan vara roligt även fast man är sjuk.

Baby är sjuk, imorse vaknade hon med 39 graders feber. Men tycker ändå att livet är toppen tack vare min underbara faster som kom över och var barnvakt idag så jag kunde åka till skolan en sväng. De målade vackra teckningar med målarfärg och gjorde american pancakes som de bjöd på när jag kom hem igen. Dom och hemma gjord slyt var toppen tyckte baby som tryckte i sig hela 6 st, fatta det! Hon som annars inte är så förtjust i att äta när hon är sjuk. Och innan vi hämtade lillebror på dagis packade vi på en pigg baby med kläder och tog en kort promenad till torget och visade gamel faster den nya second hand butiken, hittade lite nytt och sen blev det en liten fika i solen. Hemma igen var baby helt slut men super nöjd över dagen. Och nu på kvällen har Tina varit här och hjälpt oss köra iväg allt som skulle slängas till soptippen, skönt att få bort skiten. Är så otroligt tacksam över de fina människor som vi har som ställer upp, men samtidigt spyr jag på dom (du) som inte gör det. Som egentligen inte ens ska ställa upp, utan bara göra, ta ansvar någon gång. punkt.

måndag 18 april 2011

Jaha..

Då var stressen inför provet inte mindre, efter jag halvdant lyckats plugga hela förmiddagen gick det inte längre. Baby hade totalt tröttnat på alla barnprogram, sitta och rita, äta vindruvor, låsasplugga och höra mamma säga "men mamma måste plugga nu," ja, mamma ska bara plugga lite först," "men baby mamma måste läsa alla dem sidorna" "vänta ska bara, ska bara"... Tror inte detta med vab och plugg var en bra kombo, men vad ska man göra? Ibland är man fast. Får väl försöka roa min rastlösa dotter nu och hoppas på att få någon minut över till böcker igen sen..

Mamma jag pluggar också.

När jag sitter och försöker dyka ner i skolböckerna hör jag baby sucka jaha, då måste jag också plugga! och så ritar hon lite i blocket och viskar a, b, c, d, 11, 12 .. GULLUNGE! jag tror nog du har ett litet hmm om vad plugg handlar om iallafall.

Plugg och vab.

Helst av allt skulle jag vilja ha en ledig dag med barnen ute i det fina vädret, men jag har ett prov och ton med plugg som måste bli avklarat, så istället blir jag bänkad framför skolböckerna hela dagen. Men bredvid mig har jag baby som idag är hemma då hon legat och hostat halva natten, just nu värkar hon dock vara frisk som en nötkärna men jag körde på det säkra kortet istället för det osäkra. Så nu sitter vi här med massor av gott, medicinsk grundkurs och barnprogram på TV...



Mammas fina ♥

söndag 17 april 2011

Nu mumsar vi!

Medans Stefan och barnen har haft en kanon helg med bara bus i lekparken har det varit jobb för min del i sumpan, men nu när våren är här känns det som dagarna har blivit mycket längre och roligare. Så igår kväll promenerade vi ner till damen på Årstafälltet och matade fåglarna och spelade lite boll, och nyss var vi på familjemiddag hos mamma och Olle. Nu avslutar jag och älsklingen helgen med lite mys...