lördag 12 februari 2011

Pulka time.

Även om jag är otroligt trött på den här vintern kände vi att det var dax att dra fram pulkorna igen nu när snön är tillbaka. Och när vi stod där i pulka baken bland alla glada barn, solen som strålade rakt i annsiktet och tjock vit snö som glittrade kunde jag inte känna annat än jag älskar vintern! Efter ett par pulka åk ville barnen leka i parken istället med alla andra 20 tals barn som inte heller tyckte att meters snö stoppade någon från att gunga eller åka kana. Men efter vi busat runt i snön tills man frös promenerade vi hem till morfar och avslutade lördagen med en middag!

fredag 11 februari 2011

Oj oj oj.

Här springer veckorna förbi igen och även om schemat har varit fullproppat från morgon till kväll har jag glömt bort vad vi har gjort av dagarna. Nu är Stefan ute med grabbarna och dricker öl och barnen sover redan, blev inget fredagsmys här inte. Så jag tittade in här och skulle fuskblogga om senaste dagarna men har fått hjärnsläpp som sagt vad har vi gjort om dagarna. Men lite blev det i alla fall. Nu borde jag egentligen ta tag i annat här hemma men sitter istället och smider planer för nästa helg då något stort händer, mer kan jag inte avslöja än!

Snö kaos men ändå ett stort + för den här

..dagen! Imorse lämnade jag Alexandra på dagis och skrev ledigt för Matteo för att passa på med lite egentid då mormor skulle hämta upp baby vid lunchen för bio besök som baby har längtat efter och pratat non stop om hela veckan. Och mammas lilla prinsessa du ska veta att du har världens underbaraste mormor som tog en taxi för att ta sig hit i snökaoset bara för att ni två skulle få gå på bio idag, en annan mormor hade kanske bara skjutit upp planen men inte din mormor! Jag och Matteo var fast i Årsta då både bussar och tvärbannan var inställda men efter mumsat bullar och busat hemma begav vi oss ut så fort tvärbannan kom i trafik igen. Ett tag där undrade jag vad jag höll på med egentligen då man fastnade varje halv meter med vagnen i snön, putade och slog på vagnen för att komma fram en halv meter till. Varför vi inte stannade hemma som alla andra människor. Men väl värt det var när vi nådde vårt mål, andys lekland. Matteo slängde sig i bollhavet och tjöt av skratt. Absolut bäst är så klart när hela familjen är samlad och busar men det ligger någon speciell glädje i dessa egenstunder också! Och jag tror Matteo kommer bli livsfarlig att släppa iväg när han blir äldre, gång på gång drog han upp mig i den allra största kannan (som egentligen är till för mycket äldre barn) men jag tänkt att om han sitter i mitt knä går det bra. Krukset var bara att de var inte de han ville, han slängde sig ur min famn och ville helst åka kannan helt själv, men han fick nöja sig med att sitta brevid och hålla handen. Och nöjd var han för fort gick det, och det var de han var ute efter mammas lilla fartdåre.

torsdag 10 februari 2011

Skolan.

Studierna rullar på, förra veckan i skolan fick vi lära oss allt ifrån att ta blodtryck, till förflytnings teknik och bäddningsteknik. Och den här veckan fick vi första introduktion till och prova på taktil massage och ett litet studiebesök. Jag har också lämnat in min första uppsatts som jag håller andan och väntar på, borde egentligen påbörja min andra som redan ska vara inlämnad nästa vecka men det är svårt att slita sig ifrån de små busungarna här hemma och vid nattningen den här veckan har jag haft en förmåga att själv somna till.

tisdag 8 februari 2011

Tisdag.

Även om min energi inte kändes på topp efter helgen tackade jag ja till både extra knäck igår och idag. En stor konferens på jobbet. Och jag måste nog säga att om jag inte hade haft det här underbara jobbet och de här rockande kollegorna hade jag nog inte tackat ja och pallrat mig upp ur sängen idag. Jag känner att stunderna på jobbet sätter en guldkant i vardagen och det är riktigt härligt att få känna så.

måndag 7 februari 2011

Helgen!

Medans barnen och Stefans helg har bara bestått av kul, med besök av Stefans vän och hans son som är jämngammal med Matteo hela helgen, spårvagns museet och en visit av farmor har min enbart bestått av jobb. Men det har varit roligt också då vi har varit uppe bland rekord siffrorna hela helgen på jobbet, och det känns extra bra när man vet att pengarna går till något väldigt bra. Extra knäcket i lördagskväll (natt) var en upplevelse i sig även om det var en stressig sådan och promenaden mitt i natten hem inte var lika trevlig.