fredag 29 januari 2010

Fredagskväll!

Nu håller vi på med middagen här hemma, det blir : "På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest - Men fredag är ändå den dagen som känns bäst - Ge mig då kyckling, det gillar jag mest .." och klyftpotatis, sås och sidosallad (stefans blir ett vegetariskt alt) sen så ska vi ha lite äkta : "Snart e de fredagsmys. Hoppas inte föräldrarna stör. Nu e de slut på veckan. De e dags för fredagsmys! En soffa o ett ljus ett bord med massa gott. Man kopplar av ihop o mumsar i sig nåt. its totally (mysa x6) De e dags för fredagsmys" Stefan har hyrt film, köpt lite öl (jag cola) och handlat gott gotti gott gott!

Snart gosas de ner i soffan med ungarna, ha en mysig fredag!

Du och jag, gamla och grå!

Låter så jävla klyschigt, men tack för att du älskar mig för mig! Älskar mig när jag är snäll, älskar mig när jag dum, älskar mig när jag skriker, älskar mig när jag stönar. Älskar mig och bara mig!

Och för att du är lika rastlös som jag och blir lika glad och otålig som ett barn över de förändringar vi ska börja jobba på.. puss på min pellesnopp!

snap out of it

När jag vaknade här imorse har kännt ett tag nu hur det har börjat spricka, men idag sprack bubblan. Åh gud vad skönt med lite insikt! Det är inte bara det att jag märkt att jag har blivit familjecentrisk utan både jag och Stefan är på väg att bli till svenssons svenssons. Man är på väg dit man lovade sig själv att aldrig hamna. Och nu är det inte detta med hus, hund och volvo jag pratar om för de har vi inga utan att man är någon annan än sig själv, man lever enligt mönstret. Man gör allt det som förväntas av en, gör (nästan) allt så som det "ska" göras blivit så hjärntvättad av allt runt omkring. man försökte bli vuxen men blev någon annan. Kanske därför jag och Stefan gått och spyt skit över varandra på sisstonde. Vi båda är överlyckliga över barnen och allt vi har men vi ville så mycket mer, leva på ett annat sätt än så här. Jag ville visa dem livet, världen .. och nu ska vi på värsta svensson semestern. Whats that? man har blivit så jävla feg, anntagligen med all kärlek kommer lika mycket rädsla att förlora... Så därför lever man i denna trygga lilla bubbla. Och anntagligen därför Stefan skolkade hela veckan från jobbet, trött på jobba 5 ledig 2.

Matteos första riktiga sår!

Vår ena kökskåp rasade här om dagen, pga Kviks fuskbygge! Skåpet satt bara ihop i plugg utan lim och inga skruvar alls. Ehe? Så ena sidan och dörren bara lossnade och självklart skulle stakars lilla bubben vara där och slå huvudet i underskivan som då stack ut. Det blev ett jack över vänstra ögnbrynet!

Godmorgon! någon annan som är pigg?

Idag gick Stefan till jobbet, sista dagen innan helgen, var färdig skolkat nu för honom. Själv har jag precis vaknat, blev väckt av hyresvärden och hantverkarna som kom och fixa köksskåpet. Ska göra mig lite gröt och vakna till. Planen för idag är att bara vara hemma och busa och ta det lite lugnt. Har rört på fläsket hela veckan, så dax för en hemma dag. Men får se, planerna brukar ändras lite ibland ...

torsdag 28 januari 2010

Vilket fynd jag hitta!

Efter vi hade ätit lunch idag möte jag upp Anna lite på impuls och vi åkte ut till hjorthagen. Med mig följde bara bubben, baby och pappa stannade hemma och hade lite egen tid. Där gick vi och kikade lite i en jätte stor second hand, hela tre våningar men ingen hiss så lagom lätt att bära bebis och vagn i sväng trappor. När vi kände oss klara där åkte vi till liljeholmen och tog en fika. Matteo var på strålande humör och trodde att hela världen kretsade runt honom, så han skrattade och log och pratade tillbaka (trodde han) till de som satt i borden brevid. När vi tryckt i oss en tårtbit, matat och busat Matteo och hunnit prata en massa tittade vi lite i affärerna innan vi uptäkte hur mycket kl var. Oj hela dagen och kvällen försvan på två ryck känndes det som, men det var jätte trevligt! Mindre roligt var det att försöka ta sig hem med vagnen i all denna snö.

Har precis kommit hem nu och gett baby sin present, hittade två st barbapapa filmer för 5 kr st på second handen. Men självklart var det vhs så var bara att plocka fram den gamla spelaren. Ibland är det tur att vara jag, som spar på allt, de kan vara bra att ha - grejer. OWAW! säger baby och är helt förstelnad framför tv nu.

Jag ser att du flinar där lite gran ..




Utebus!

Idag blev det utebus i parken och pulka åkning. Man var ju tvungen att passa på när det är så härligt väder. Nu är vi hemma igen och ska äta lunch och sova lite middag (kanske). Sen blir det ut i snön igen med varm choklad och bullar. Tanken var att jag skulle till johanna ikväll och träna, men det får bli en annan gång då jag har min mamma gris här som inte låter mig gå en meter. Det pendlar lite gran med mamma-fasonerna, igår när Anna var här, va han ganska duktig (stundvis) och busade en hel del med pappa.

Babys nyaste ord: igår på öppna förskolan sa hon rita, som hon sen uppreppat ett par gånger.

Busfrö ville gunga idag!




tisdag 26 januari 2010

Baby säger Peace!

Hon är bara för cool, upp med handen och fram med de två fingrarna och säger peace!

Snygging!







Ladda baterierna lite och planen för idag.

Jag och Stefan kom iväg ut igår tack vare mamma/mormor & Olle som kom hem till oss och passade de små. Även fast det var för en snabbis så han vi dit, dricka lite öl, slänga i oss lite mat (hade totalt glömt bort att äta middag) och visa vår tävlarglöd i musikfrågesporten. Ja vi han med allt förutom att se Adela sjunga, men Jenny filmade hela uppträdandet åt oss, som jag längtar efter att få se. Men man ska ju gå när det är som bäst, och de 3 timmar vi var borta från hemmet laddade energi för en månad framåt. När vi kom hem sov Matteo fortfarande (tur) och Baby ville läsa en barbapapabok med oss och ha en mamma-där-puss stund innan hon somnade. Vi själva höll oss vakna tills ögonen stängde sig själva, bara låg i soffan och kramades och njöt av lugnet.

Idag är Stefan också hemma från jobbet och när baby och pappa lekt sovmorgon färdigt ska vi anntingen iväg till öppna förskolan eller lekland. Där efter ska vi iväg och vacinera oss inför resan och om Stefan överlever (spruträdd) ska vi träffa upp Johanna och Brian för att par-storhandla med barnen, ja det där lät konstigt men det ska vi.

måndag 25 januari 2010

Godmorgon!

Vi startar veckan med en fullproppad måndag här hemma. Planen för idag är att Anna ska komma över en sväng, får se om vi ska hålla på med våra inredningsgrejer eller bara umgås, hur som helst så älskar jag att vara i ditt sälskap. Senare i eftermiddag kommer (barnens) farfar på besök. Och ännu senare i kväll ska jag gå ut, med Jenny och Adela. Adela ska vara med i en kareoketävling, final innan finalen och vi ska heja så hon vinner. Tanken var att jag och Stefan skulle ut ikväll, men det börjar så sent så vet inte riktigt om vi får barnvakt än och sen får man se om det är okej för min mammagris, men jag hoppas hoppas man kommer iväg för jag vet redan att det skulle bli en kväll att minas, för när vi tre sätter igång..

Nu ska jag göra frukost till mig och älsklingen, han skolkar nämlingen från jobbet idag, fy på dig :)

söndag 24 januari 2010

Titta hon snackar!

Ja det är verkligen häftigt hur babys ordflöde fortsätter, flertal nya ord varge dag. Som Stefan säger, känns som hon redan kan allt, men så kommer det ändå något nytt. Helgens nya ord är fisk, hiss, denna och snö som hon utalar mer som snoö med världens gulligaste röst. Baby har ju alltid varit extremt duktig på att prata i kroppspråk, berätta saker i gester men nu börjar det komma fler och fler meningar som Jag vill ... och nu kan man hålla riktiga konservationer och jag tycker der är så spännande att höra om vad som försigår i det där lilla huvudet.

Som på vägen hem pratade hon med pappa om grannens katt: - Mjau äta! - Vad ska mjau äta då? - Nam nam. - Ska mjau äta godis? - Aaaa nam nam! - Skulle Alexandra vilja ha en mjau när hon blir större? - Aaa! - Vad skulle mjau heta då? - Mamma! ...

Familjemiddag!

Idag var de veckans familjemiddag där mamma/mormor bjöd till med fläskfile i sesamfrön med jordnötsås, till blev det matvete för de har slutat äta ris pga klimatet. Det var så gott att jag tog en extra portion fast jag redan var proppmät och fortsatte sedan trycka i mig hemmagjord chokladmouse på äkta mörk choklad som bjöds till efterätt. Jag bara älskar dessa traditions middagar, inte bara för att det är trevligt att allihopa samlas för att umgås och uppdatera utan också för den goda maten. Varge gång jag går önskar jag kunde laga mat så där, och flertal tillfällen tigger man recept som man försöker sig på men lyckas aldrig riktigt med. Efter all mat och prat åkte jag och jobbade en stund, Stefan följde med pga att bubben inte kan vara utan mamma utan att vråla lungorna av sig. Och förlåt jag ska rätta mig själv lite, Stefan jobbade (mest) på mitt jobb för det räckte inte för vår kära morsgris att titta på sin mamma, utan måste klänga på henne. Efter ca två timmars jobb åkte vi och hämtade upp baby som stannat kvar hos mormor och busat under tiden och tog oss hem.

Mammas gubbe!





Du ska veta att jag

blir ledsen för den människan du är idag!

:(

Finns en del jag vill skriva om, ganska mycket. Men kan jag verkligen det här? .. överväger ...

Lördagen!

Idag efter en lång shoppingtur och en snabb visit hemma hos Stefans bror+tjej begav vi oss till söder där jag och Jenny skulle äta middag med våra pappor på resturang. Med var ju också min lilla familj och min bror, blev en snabb men trevlig middag. Efter varmrätt och efterätt gick jag och Jenny till ett ställe en bit längre bort och satte oss för att dricka lite vin och snacka skit, där Adela också droppade in efter ett tag. En super härlig kväll inte bara för det mysiga stället vi lyckades hitta utan för att man fick så bra sällskap, tack tjejer ni är bäst, bäst ja helt enkelt bäst! När kvällen tagit slut gick jag hem till mamma där Stefan varit med barnen under tiden. Baby låg och sov hur nöjd som helt efter massor av bus med mormor men Matteo hade vaknat och märkt att mamma inte var med, så blev ett par höga protester tills jag kom och tog honom i famnen då han blev helt cool lugn. Han låg och tittade beundrat på mig och flinade glatt över att jag var där igen, sen somnade han kramandes med mig. Då känner man hur värd man är, riktigt uppskattad! Vi fastnade där ett litet tag i en film de satt och tittade på innan vi väl promenerade hem. Barnen sov hela vägen precis som de inte märkt att vi flyttat på dem och nu ligger de och snarkar i sängen så jag och älsklingen tänkte fortsätta lördagsnatten med lite mys i soffan innan vi snarkar vi med!