lördag 25 juni 2011

Mys lördag.


Idag efter jag fått hem barnen igen efter de spenderat den största delen av midsommar med sin pappa på massa skoj, slutade äntligen regnet ösa ner här hemma. Så vi tog en promenad med morfar upp till kolgrillen och åt middag och svängde sedan förbi en liten park, gård brevid för lite bus. När morfar sen skulle åka vidare gick vi hem och har myst resten av kvällen med tecknad film och grillat marshmallows vid spisen. Nu har busungarna precis somnat, det blev rätt sent men de var så söta efter filmen och klädde på sin prinsses klänningar och hade en liten dans show i prinsses tältet och sen var det fullt ös. Men nu när vi la oss hann jag knappt öppna sagoboken innan de sov.

Jag vill hitta hit, till lugnet.

Jag vill inte vara här, när allt slits mellan det som känns. Jag vill vara där igen. Känna lugnet ända in i själen. Jag vill inte längre bli påvärkad av dig längre. Jag vill bara ta på det som är värt. Jag vill stanna i kvällarna för det är faktiskt mornarna som är värst. Jag vet att jag gjorde rätt val, märker det mer med tiden fast jag alltid vetat. Vad är det jag saknar, saknar något som de egentligen inte va, någonting jag egentligen inte vill ha. När vi var här, hittade jag inte mina känslor. Kommer dom nu i efterhand. Med tiden får man distans, pusselbitarna har fallit på plats, men varför tvekar jag då. Jag har stunder, dagar då livet känns bra. De är fler än dom andra. Men jag vill inte vara här just nu, känna den här sorgen. Mitt i allt som gör ont känns allt mycket lättare nu, och på något konstigt sätt känner jag mig mer levade nu än då. Men jag hatar de här stunderna. Du vet att det hade räckt med så lite?! Men med tiden blir du mindre och mindre samtidigt som allt blir starkare, men sakta kommer jag närmare mig själv och närmare det här lugnet.

Tack för en underbar midsommarkväll, natt...


.. grillning, härligt nytt folk och gamla fina bekantskaper.

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Baby gör sin själv fin här hemma, hon vill vara lika fin som på kalaset igår hehe. Idag blir det midsommar firande i vitabergsparken, med små grodorna runt midsommar stången, fiskdam, lekar och godisstånd...

torsdag 23 juni 2011

Grattis Signe!

Imorgon fyller finaste moster år, så idag efter vi väntat flera timmar på att regnet skulle sluta ösa ner åkte vi in och handlade en liten present och baby fick shoppa lite nya tofsar, hårspännen och armband. Så stolt och glad hon var. Sen åkte vi till mormor och morfar på kalas och firade moster. Och baby ville minsan ha alla nya spännen och toffsar i håret på samma gång och självklart fick hon det. Och OJ så stolt och fin hon tyckte hon var, och fin är du, finaste av allt!

onsdag 22 juni 2011

Total lycka!

Idag på dagis fick barnen ett bra terminsavslut de hade nämligen lite midsommarfirande med sång, dans, blommor, glass och jorbgubbar. Så det var ju topp! Efter hämtningen har vi inte gjort något specielt men ändå blev eftermiddagen bättre än många andra, vi knallade ner till torget efter middagen och köpte glass med morfar och barnen hittade några pinnar som de sprang runt och busade med i fontänen. Och det är sånna här stunder man märker hur lite som verkligen krävs, är bara att vara i stunden. De bubblade och skrattade av ren lycka, och deras glädje värmer ända in i själen. Deras lycka får mig att aldrig vilja vara någon annan stans än här och nu! Fler sånna här kvällar tack, när allt bara känns så bra...

Sommarlov, och kompisar.


Mammas tok fia.

Fröken har berättat om ett stort tjej gäng 6-åringar på en annan avdelning som baby alltid leker med. Är inte bara jag som känner att baby är mycket större än vad hon är, hon pratar ju nästan som en 6-åring. De tjejerna tycker jätte mycket om henne och hämtar henne varje gång de är ute på gården och leker.

Baby har berättat om alla sina andra bästa kompisar (de som inte går på hennes avdelning), hon och de stora tjejerna jätte mycket här hemma på sisstonde och ibland när man kommit vid hämtningen har man träffat en och en annan.

Men idag när jag kom så var hela gänget där med baby och idag var sissta dagen på dagis innan sommarlovet. Så både jag och fröken försökte förklara att hennes stora tjejer skulle börja skolan eftersommarlovet. De turades om att kramma om baby och snurra runt henne och det var sån lycka att se, men samtidigt blev man lite gråtmild eftersom nu skilj dem åt.

Och på vägen hem berättade baby att hon minsan också ville börja skolan, och vi hade en liten diskution om det och efter det kläcker baby ur sig "mamma om 3 år börjar jag skolan, för då är jag sex" mammas otroligt smarta tjej och oj så hon går här hemma och längtar till hon börjar skolan. Mammas baby väx inte upp för fort!

En liten del..






















Vår grekiska ö.

Tack för en grym resa vännen, det här kändes verkligen bra för själen. Blev verkligen ingen sol och bad semester, massor av sol hade vi och badade gjorde man men det blev ett utforskaäventyr. Vårt första intryck av vår grekiska ö var de mäktiga oliv träd skogarna, de tog en med storm även om man lite lätt tröttnade på dem när vi kom vilse på landet.

Och aldrig kommer man glömma de galna vägarna, aggressiva hundarna och våra mils långa promenader. Allt kanske inte var perfekt men det var just det som gjorde att den resan blev just det, perfekt. Och det är sånna minnen man alltid kommer ha kvar.

Och man fick chansen att uppleva varje liten del av det även om tiden var kort, landet, naturen, staden, turistorten och till och med en riktig fest natt och träffa nya härliga människor. Och som vi sa, allt händer av en mening, tack vare annat kom vi vidare till nästa, som stranden vi hitta när vi egentligen var på väg till en helt annan.

Jag skulle kunnat sitta i evigheter där på havet och bara tittat på de otroliga platserna vi uppleva. Det sägs att bilder kan säga mer än tusen ord, men inte i det här fallet, aldrig kunde kamrean fånga känslan och heller inte verkligheten!

tisdag 21 juni 2011

Hemma igen, och myser.

Visst känns det otroligt bra att få krama om mina små igen, men längtar ännu mer bort nu. Skulle gärna vilja vara tillbaks eller resa vidare. Nästa gång får jag ta med mina små så man kan vara borta hur länge som helst!