lördag 8 maj 2010

Vi har det mysigt här hemma i regnet!

Barnen har somnat och vi grillar marsmalos vid gasspisen, vad påhittig man kan vara. Nu ska vi titta på Virus i bataljonen som börjat på 4.an.

Mera kul med majskrokar!

En trött lättroad kille!

Lat lördag!

Hur kan det bli så här stökigt, tyckte jag städade igår typ. Nu för tiden när man städar tar det extra lång tid. Har två rövare här hemma som stökar till där jag just städat. Matteo tycker det är super kul att när jag plockar upp en sak, tar han den efter mig och kastar iväg den långt! och skrattar glatt, så håller vi på så ett par tills mamma ger upp och går vidare någonannanstans och städar, men han följer efter ..

Baby är där emot en duktig tjej som det bara är att ge henne en påse så plockar hon skräp, eller en svamp så torkar hon bordet. Även om det inte är så effektivt, hon skurar samma hörn i tio minuter så är hon sysselsatt. Hon tycker det är jätte kul, skrattar och klappar händerna till sig själv och mamma jublar. Men när lillebror leker rövare hänger hon gärna på den leken tills mamma plockar fram dammsugaren, för den tycker baby om att köra.

Jag måste städa, morfar kommer över på besök snart, vet inte riktigt vad vi har för plan att göra men hit kommer han iaf. Ska bli trevligt. Men idag har jag en sån dag då det inte händer så mycket, inte ens i huvudet, allt står still. Sitter på sängen och tittar på allt som måste göras, flytar över mig till soffan en stund, ställer mig upp för att sätta igång att få något gjort men hamnar på en stol i barnrummet och sitter där å stirrar.

Barnen leker, skrattar högt och leksaker flyger omkring. Stefan är duktig, han tvättar och plockar. Jag hamna här i stället och tänker på vädret. Det verkar som igår när vi lekte i högalidsparken på söder och man blåste bort hela tiden. Så kommer nog vara fullt på ikea idag, ja vi ska dit i eftermiddag och köpa en madrass till ena barnsängen. Kul va, vi och alla andra människor ska till ikea. Men ikväll ska vi köpa lördagsgodis och mysa, DET ser jag framemot. Nej nu måste jag städa!

fredag 7 maj 2010

Dagis plats!

Fick en stor överaskning i posten i morse, brev från Skogsbacken. Alexandra och Matteo har fått dagisplats på vårt första hands val den 24 Agusti. Jag är jätte glad och Alexandra lös av lycka när jag berättade. Hade sökt för henne, men planerade att Matteo skulle börja i januari för jag tycker han är så liten. Men det finns posetiva sidor med att de börjar båda samtidigt, en inskolning och de har varandra så det kommer nog bli ännu bättre på detta sätt så vi tackar JA! Jaha så om lite mer än tre månader går jag tillbaka till jobbet, känns konstigt men kommer nog bli skönt. Alexandra kommer att älska att få börja på dagis, men Matteo är jag extra nervös för men han har ju som sagt storasyster där. Sen är jag också nervös över att jag hoppas dagiset är bra, men det tror jag för vi är så pålästa om dem som det går. Den nervösiteten kommer nog inte släppa förns man ser att de trivs och ska senare dit och hälsa på deras fröknar. Väldigt mycket blandade kännslor av glädje men också sorg, att detta är sissta sommaren jag kommer få vara hemma med mina små, kommer ta vara på varge liten dag av den! Sen har jag ju massor av föräldraledighet att spara och ta ut för långa semestrar och extra ledighet. Och ett stort plus att vi fick veta så långt i förväg så man kan smälta detta och förbereda sig.

torsdag 6 maj 2010

Lite av dagen!








Äventyr i Åkersberga!

Vi började dagen tidigt på bvc kl 8.45 där Matteo fick alla topp bettyg i sin 10-mån kontroll. Baby charmade också till sig ett par plus poäng och skaffade sig lite vänner i väntrumet. På vägen hem svängde vi förbi parken en stund innan vi åt lite lunch sen gick vi ut igen och åkte iväg till Åkersbega. Där hemma hos Jenny hade vi en underbar dag-kväll och barnen storm trivdes ute på landet! Är en speciel kännsla där ute i det friska. Då fick jag känslan av att skaffa hus, tänk att få ha en stor tomt att leka på och kanske till och med en liten bondgård. Baby vattnade blommorna, grävde i rabaten, barnen lekte i gräset, vi spelade boll, jagade fåglar på ängen, hälsade på katten, såg rådjur, dansade arslena av oss till rock and roll, hittade massor av annat bus, drack vin och saft och grillade korv och kycklinghamburgare, smaskigt! Det som kunde gjort dagen mer perfekt vore om Stefan hade varit där med oss, har saknat honom lite mer än vanligt. Men han var gullig och mötte upp oss vid tågbytet i tekniska. Och nu är vi hemma och barnen sover snart gott så jag får mysa lite med älskling innan vi också hoppar i säng!

onsdag 5 maj 2010

Skönt att få slappa ibland!

Sen i måndags har både jag och barnen varit lata, men det har varit riktigt skönt att få ha varit det också. Vi har haft det härligt här med massor av hemmamys, sen har vi stimulerat oss med att dansa loss i vardagsrummet, lekt rövare i lekrummet, badat hela badrummet och haft många äventyr och bus i soffan. Jag har också fått många måsten gjorda här hemma, det är ju alltid positivt Men idag orkade vi oss ut en sväng i alla fall, till söder där vi hängde med barnens morfar. Åt en bit mat, fikade, promenerade och lekte i Skånegläntan. Kom hem för en stund sedan och är tillbaka i latheten! Ska gosa ner mig i soffan med massor av kuddar brevid älskling och kolla på Old dogs och svulla cheescake som jag bakade tidigare idag.

tisdag 4 maj 2010

Vår duktiga tjej, mamma är så stolt över dig!

Baby har alltid varit mång-ordig, heter det så? Vilket fall som helst redan som 8-månaders kunde hon säga Mamma, Pappa, Hej, Tack, Nej-tecken på hennes envishet! Sen har orden bara flyttigt på, ibörjan försökte jag skriva ner alla nya ord hon lärde sig men snabbt blev det för många att komma ihåg. Och idag känns det som hon kan säga allt, hon pratar om allting hela tiden, hon är en liten ordbok. Men hon blir bara duktigare och duktigare även om det känns som hon kan allt. Innan har hon haft sina utryck för saker och ting, som "tack mat" och "dig" kallar hon sig själv, snappat upp från älskar dig tror vi. Men nu säger hon "tack för maten" och "Alexandra", som imorse när jag berättade om skrivbordet hon skulle få sa hon "min, alexandras". Jag tycker hon är jätte duktig för sin ålder! Wow tänk att jag är hennes mamma, hon är min flicka!

söndag 2 maj 2010

Helgerna tar slut för fort!

Vi saknar ju pappa här hemma på vardagarna ju. Men denna helg har varit kanon, vi har träffat farmor, promenerat, varit lekparken, ätit på kolgrillen och haft myskväll. Imorse drog vi till äventyrsbadet för åldrarna 0-5 år i högdalen och det var riktigt roligt! Då fick vi se en vild, plaskande, överlycklig Matteo som han var när han badade i egypten. Han kunde nästan gå själv i vattnet, man höll honom i badbyxan och han sprang i vattnet och jagade de större barnen. Plaskade efter dem och tjöt av lycka. Baby är så stor nu att hon sprang runt helt själv och lekte med alla andra barnen, klätra upp på madrasser och åkte vattenkana, så henne fick man springa och jaga. Efteråt promenerade vi till bandängen med vilande ungar i vagnen, de var helt färdiga efter badet. Matteo däckade i omklädningsrummet när Stefan höll på att klä om honom. Men väl framme i parken var det full fart igen, gungade, busade och hälsade såklart på alla djuren. På eftermiddagen tog vi en fika med farfar på söder innan vi gick på veckans familjemiddag hos mormor. Det är alltid trevligt där men idag var det något alldelles extra! Och självklart dansade baby med mormor till pet shop boys, vi har konsert dvd hemma men hon får aldrig nog.

Pappa, tack, hej, titta!

Nu pratar han! Matteos första ord var Pappa, sen kom tack som Stefan tar åt sig all ära att ha lärt honom hehe. Snabbt efter kom hej och nu på morgonen har han suttit med en leksak sagt titta upprepande gånger, jätte roligt är det. Men inte ett ända tecken på mamma, känner mig lite bortglömd bland alla orden hehe. Även om jag är super stolt över varge lite ord som kommer ur hans lilla mun och blir så där fjoligt glad på rösten när jag överöser honom med beröm längtar jag enormt tills mamma kommer! Men Stefan är överlycklig och säger att nu är det jämt, babys första ord var mamma.