lördag 5 december 2009

J"¤#¤ SKIT!

Jaha, då lyckades man bli smittad. Kul, verkligen kul j"#¤¤&¤ maginfluensa! Insjuknade igår kväll, mitt i vårt fredagsmys. Pendlar mellan att må helt OK till att ha febervärk i hela kroppen och magen sprängs och ja blää, tänker inte skriva allt snuskigt som kommer ut. Fast jag har världens bästa sambo som sprungit upp hela natten med lillfisen som knappt har sovit och är på ett väldigt dåligt humör, bivärkningar efter varit sjuk eller tänderna som bråkar?! så har man knappt fått sova. Sen missade jag jobbet idag eftersom jag sitter här hemma och spyr, så jädrans ledsen över det. Har verkligen sett ifram emot att jobba hela veckan. J"¤%%& SKIT!

Dagens baby!
















Dagen före Julafton.

En annan mysig jul-tradition vi hade/fortfarande har är att kvällen innan julafton satte vi oss hela familjen och slog in alla paket. Vi bullade upp med massor av julgodis och alla pyssel grejor och satt tillsammans klippte, klistrade, gjorde rim och slog in. Först drog vi ett namn, och den personen fick gå ut ur rummet medans alla slog in paketen till den, sen var det nästas tur... Har alltid tyckte de kvällarna varit extra mysiga. Förra året åkte jag hem till mamma och slog in paket, men i år kommer jag och stefan ha pyssel/paketinslagning kvällen innan. Kommer bli så otroligt mysigt sen nästa år kommer nog baby vara med och hjälpa till att slå in paket. Åh tänk om ett par år kommer vi alla fyra sitta där kvällen innan :)

Tomtenisse traditioner.

Om man tror på tomten, då tror man väl på tomtenissar också?! Varge jul hemma hos oss när jag var liten hade vi en tomtenisse-docka som satt i vår kökssoffa. Mamma och Olle plockade fram honom så fort det blev december och sa "att om ni inte är snälla barn kommer nisse här berätta det för tomten, och då kommer han inte med några julklappar." Nu är jag själv på jakt efter en sån tomtenisse-docka, föra traditionen vidare, och kanske hjälper att få snälla barn. Precis som äter man mycket pepparkakor blir man snäll, hehe!

En annan tradition vi hade var att mina föräldrar klädde alltid julgrannen efter vi gått och lagt oss kvällen innan julafton. Sen när vi klev upp på morgonen och såg den fina granen, sa de att tomtenissarna var här under natten och klädde den. Åhh tänkte vi.. Jag & Stefan tänker köra den grejen iår, men kommande år ska nog barnen få vara med att klä granen, men tänker hålla sten hårt fast att den ska kläs natten till julafton, för mins fortfarande den underbara varma känslan när man klev upp på morgon och såg den.

Lite traditioner!

I min familj har vi alltid haft mycket traditoner, som än idag håller fast. Min mamma har alltid slaggit på stort när det gäller jul, nyår, påsk, middsommar, och allt som kanelbullens och semlans dag. Allt som går och fira, ska firas. Vi har också skapat egna som den berömda söndagsmiddagen då hela familjen samlas hos mamma på middag. Tycker det är super mysigt och roligt, dessutom håller det ihop familjen, gör att man ses regelbundet. Fast man är vuxen och har en egen liten familj nu, samlas alla fortfarande hemma hos mamma och firar allt, som nu på Julafton ska vi dit, och jag längtar verkligen! Andra små traditioner som tex Presentinslaggnings-kvällen, Tjugondedag Knut och Tomtenissarna-traditionerna kommer jag fortsätta med och införa i min egna lilla familj.

fredag 4 december 2009

Värsta julstressen över!

Jag älskar julen, men avskyr julstressen som kommer med. Men nu är det värsta över! Vi är nämlingen klara med julklappsköpen och alla andra köp ( som julgran, allt pynt m.m). Har handlat till alla 18 pers av 19, bara lite av Matteos grejer kvar. Vi kommer i år inte att byta julklappar med vänner eller släkt, då vi har/hade extremt många att handla till, familjerna och de vi firar självaste julafton med. Även fast det finns en och annan vän man skulle vilja ge något fint, kan man göra det impulsivt andra tider, är då mera uppskatat. Men otroligt skönt att vara klar. Nu har vi inga måsten kvar, så nu kan vi bara slappna av och njuta av tiden och göra roliga saker bara för att vi vill, som att pysla, baka och lalla runt på julmarknader för att det är skoj!

Lite av dagen.

Idag var Stefan hemma med oss, vi var på sjukan imorse med lillfisen igen (berättar om det senare.) Men nu mår barnen hur som helst bra, friska från maginfluensa! Vilket är väldigt skönt. Efter sjukan, sprang vi lite ärenden, och lite shopping. Som älsklingen köade till Provskor och köpte ett par höst/vinter dojor. Är hemma nu och det ska bli FREDAGSMYS, så härligt spec efter denna tuffa vecka. (Nej, har faktisk inte varit så tuff.) Vi ska äta god god middag, sedan har vi hyrt film och köpt nam nam. . Men först blir det lite bus och lek med barnen!

torsdag 3 december 2009

De ökända gaddarna!



Jag fick dem!

Äntligen lyckades jag! Fota de ökända gaddarna som gnager på mammas tuttar. Har länge försökt, men antingen biter han ihop, sträcker ut tungan eller flaxar med armarna. Men min envisa gav resultat. Dock ser man bara en tand tydligt, men han har två! Precis brevid sitter den andra som sprukigt upp ur tandköttet för ett par dagar sedan. Och ont gör dem, aj aj aj. Han vässar sina små tänder genom att gnaga, bita ihop i tutten och dra huvudet bakåt, jag skriker till av smärta. Han flinar mot mig för att han tycker det är skönt & får en rolig reaktion!? Ibland känns det som han vill jävlas med mig. Han har redan lyckats bita hål i min vänstra en gång, undra hur det blir när han får en där uppe. Vill tilllägga att bitringar och bitleksaker är skit, ett jädrans påhitt, funkar ej, kött ska det va!

Någon mer som gillade blåbär! HELNÖJD!


Frisk luft!

När älskling kom hem, blev det en snabb promenix. Väldigt skönt med frisk luft! Snodde åt mig lite fina kvistar ute, var egentligen ute efter mossa till pepparkakshuset men det var alldeles för mörkt för att se något. Får gå ut i skogen på dagen och plocka. Är hemma igen och soppan står på spisen, och baugetterna i ugnen. Blir lite blåbärspaj senare ikväll med de sissta Dexter avsnitten vi har kvar. Tänkte ge barnen lite blåbärs pure sen efter middagen, är bra för deras lösa magar nu. Baby kommer bli glad, hon älskar blåbär, blååbäär som hon säger.

Tips på resor?

Jag sitter här och kollar runt lite resor. Jag och älskling besämmde att vi ska åka bort över nyår. Först var vår tanke att åka ner till Stefans landställe och stänga in oss & barnen, äta gott och njuta att vara där och ute i naturen. Då ingen av oss har något stort behov av att parta på nyår, vi vill bara vara med våra små och fira det komande året. Men den planen sprack, då stugan varke har vatten eller el under vinter tid. Så sen kollade vi utomlands resor, men de får vänta till i början av våren. Men vi är fortfarande bestämmda att åka iväg, frågan är bara vart?!

En sött liten gran!




Hel nöjd!

Jag var tvungen att lägga upp en liten bild på vår sötta lilla gran, som jag införskaffade igår på vägen hem efter en dag med Jennifer & Elias. Den kostade bara 80 kr, värsta kappet! Varge gång jag går förbi den ryser jag av välbehag och fnittrar lite gran. Jag längtar redan grymt till dagen innan självaste julafton då jag och älsklingen får pynta den, traditon, men innan får den vänta ute på balkongen ett tag. Idag ska jag pynta apelsiner med nejlikor för att hemmet att dofta underbart gott, nämlingen jul!

Idag blev de HELLO-KITTY i presentkalendern.





Sjuka tider!

Ja, nu är det verkligen sjuka tider. Inte nog med alla möjliga smittor som svininfluensan finns det andra som maginfluinsan. Den har drabbat oss, eller barnen här hemma. Inte nog med att bubben hade krupp förra veckan, när han blev bättre insjuknade baby i maginfluensa och nu när när man trodde att hon var bättre smittades bubben av den. Är nu hemma med två sjuka små. En som har hög feber, kräks och diare och en som har eftervärkningar i magen, med lite gas besvär och gnällig som fan. Älskling är på jobbet men är beredd på ett akut samtal "nu får du komma hem" men ska försöka klara mig utan honom. Undra just när det är hans och min tur att bli sjuka?!

Blev lite rastlös så jag bytte plats!

Jaha, nu hamnade jag här istället! Brukar bli så, jag blir lite rastlös, uttråkad?! Börjar alltid med små projket, sen avslutar jag dem aldrig. Haft länge tankar som att lägga ner detta bloggande. Men kan inte riktigt slita mig, har alltid varit lite av dagbokstypen, men man får ju fan skrivkramp med penna. Så nu är jag här istället och ger det en chans till, omväxling förnyar, får se hur länge det varar?!