lördag 7 maj 2011

Vad är du för typ av mamma?



Jag läste ett inlägg om folk som tycker det är larvigt med föräldrar som klämmer sig in i sandlådan, men jag själv förvånas fortfarande över dessa "kaffe mammor", eller vad man ska kalla dem. De man ser i lekparken sitta på en bänk i tim tal och tittar på medans barnen leker.

Själv är jag en sån där morsa som krypper runt på golvet här hemma och leker tiger med full inlevelse, och i parken har barnen till och med botat min rutchelkane skräck så många gånger man har kastat sig utför.

Det bästa jag vet av allt i livet är att leka, busa och få mysa med mina små. De kommer nog tröttna på mig långt innan jag blir en sån där morsa som inte orkar leka, hoppas jag hehe.

Vilken härlig start på helgen.



Vilken härlig lång dag det här har varit, älskar värmen den gör att dagarna känns och blir mycket längre. Vi var ute pigga och glada redan vid tio i morse. Svängde ner till torget där det var full fart med marknad och grejer. Fyndade lite och åkte karuseller tills vi blev snurriga, eller mamma iallafall. Tycker det är jätte trevligt att de hittar på massor av roliga saker här på torget titt som tätt.

Efteråt blev det lite lunch vid vattnet i liljeholmen och lek i fruktparken och även där upptäckte vi att det var marknad, och Stefan blev så där barnsligt glad. Han älskar loppisar, marknader, jag med, men inte sådär mycket att jag kan gå där i tim tal. Men de hade gratis ansiktsmålning, fiskdam och ballonger till barnen så det blev ett stort plus. Och självklart hittade baby lite livemusik att dansa till bland allt folk, vår lilla prinsessa.

Sen fortsatte vi dagen med bus på mormor och morfars gård, hämtade balkongmöbler och åt mjukglass allihopa på mariatorget innan vi åkte hem igen. Nu ska vi avsluta den här lördagen med lite grillning på balkongen, om vi orkar.

fredag 6 maj 2011

Bio fredag.

Idag har barnen fått vara lediga från dagis och efter pappsen kom hem smet jag och baby iväg på bio en stund. Filmen var toppen, men du baby är tio gånger bättre. Älskar att hitta på saker med dig. Nu ska vi fortsätta fredagsmyset med pappa och lillebror.

torsdag 5 maj 2011

Vad är det - fasen.



Baby har kommit in i en "vad är det" fas, eller ska vi snarare kalla den "Voffor gör di på detta viset?" som rumpnissarna säger. Jag tycker det är otroligt roligt, det är nu man har chansen att proppa in allt om varför saker är som de är. Och baby är verkligen nyfiken i en strut och suger i sig all information.

Diskutionerna blir långa här hemma och efter hon har hajat grejen om något gör hon själv en liten förklaring om det och avslutar det med "är det så eller?" med en skånsk dialekt, vad har hon fått den ifrån? hehe.

Sen håller hon på när man t.ex. sitter på bussen, pekar hon på allt hon ser och frågar vad är det, även det hon redan vet. Hon vet ju nästan om alla saker som finns känns det som, tror det mera är innebörden hon suktar efter. Men jag blir så full i skratt när hon pekar på en buss och frågar vad det är. Mammas lilla nyfikna knäppis.

Jag tycker nog detta är den roligaste "fasen" hittills även om man inte alltid låter lika entusiastisk som vid middagsbordet och man har rabblat upp allt som finns på talriken tio gånger om och varför de ska ner i magen.

måndag 2 maj 2011

Obehag.

Tidigare i helgen skadade jag min hornhinna, men trots en otroligt ihärdig smärta som inga smärtstillande biter på, har jag kämpat mig igenom en helgs jobb som en en ögnad bandit. Igår var första gången jag ens kunde öppna ögat, en otroligt lättnad. Men synen är fortfarande inte helt återställd så den här måndagen har jag fått spendera hela dagen hos ögon spec. Imorse var jag sådär spyfärdigt nervös men efter en rad olika undersökningar konstaterade de att de bara var hornhinnan och inga andra inre skador och att synen ska komma tillbaka efter allt är läkt. Skönt, men jag känner på mig att det kommer bli allt annat än en lätt vecka med massor av plugg framför mig!