lördag 17 december 2011

50 års kalas från 60-talet!

 Idag åkte vi iväg alla fyra hem till min pappa för att fira min morbrors 50 års dag med resten av hela stora släkten från alla hörn och kanter. Det var hel festligt, temat var 60 tal och mina fastrar och kusiner hade slagit på stort med ut-klädnad och hela kittet. Och man fick träffa folk man inte sett sen man själv var i babys ålder vilket var jätte mysigt, så hela hemmet var fyllt av minnen, kärlek och firande.
Pricken över i på det, var baby när jag och S vann frågesporten om allt som hänt på 60 talet, snacka om ren tur och baby fick välja ut mellan massa fina priser och hon valde de ända färdigköpta. En låda med skumtomtar hehe, men hennes lycka slog allt!

fredag 16 december 2011

Allt gott har sitt slut.

Idag hade jag min sista dag på praktiken och det är verkligen med blandade känslor jag lämnade platsen idag. Ska bli skönt med ledighet och bli av med det dåliga samvetet att man har varit borta så mycket hemifrån, men med en gnutta sorg och stor saknad för dessa veckor och alla underbara människor. Dessa veckor har verkligen varit både lärorika och haft ett stort inflytande på mig i både hjärta och själ. Och det är stunder som denna som man känner att man verkligen valt rätt val av yrke. Nu blir det kvällspass på jobbet!

onsdag 14 december 2011

Julserveringen.









Det har mest blivit kvälls pass för mig på jobbet då jag haft/har min praktik också, full fart har det varit med middagar, bröllopsfester och andra evenemang. Men idag var jag ledig från praktiken och hann äntligen med att jobba en hel dag på julserveringen. Underbart mysigt, det är här jag får min riktiga julkänsla att komma igång, med härliga dofter, ljuv musik och en vacker miljö. Det enda som fattades i år var snön som gör det där pricket över i när man kickar ut över stortorget och marknaden. Det är också där på marknaden man kan köpa sig världens godast sill jag har tidigare år tipsat om, spring och köp!

tisdag 13 december 2011

Lucia!

Idag hade vi lucia firande på dagis, jag, stefan, mormor och alla andra föräldrar kom och tittade på alla söta små tomtenissar, lucior, pepparkaks gummor, gubbar, stjärngosar, tärnor och fick mysigt lussefika efteråt med barnens och fröknarnas bakade lussekatter, pepparkakor och Matteo hittade sin favorit som kommer på julbordet. Han frossade nämligen julskinka i mängder så jag skulle inte bli förvånad om han sket ut en hel skink bit precis som baby gjorde vid hennes allra första jul när hon vräckte i sig prinskorv, hehe.

 Det var barnens allra första riktiga lucia tåg, förra året satt alla barnen och föräldrarna tillsammans i en ring på golvet och sjöng men i år höll de ett riktigt uppträdande för oss alla. Och töntig som man är fick man sitta och försöka hålla tillbaka tårarna. Här är bästa bilden jag kan bjuda på eftersom man inte får fota förns efteråt men de var så underbart söta de två.

Höll varandra i handen hela tiden och sjöng. Nu förstod jag också varför Matteo velat sjunga i ett hus i skogens slut stup i kvarten här hemma, han har övat på sin favo låt, resten av sångerna hängde han mest med i refrängen men körde med rörelser hela tiden. Baby hon kommer nog bli en riktig kör tjej hon, hon hängde med i varje liten ton. Ja man är så där bubbligt stolt och tårögd över våra små stjärnor!

måndag 12 december 2011

Måndag-Jule mys!

 Efter dagis åkte vi alla in tillsammans till stan och hade lite måndagsmys, gick på marknaden..
..köpte nybakta munkar eller godis bullar som lill prinsen säger.
Träffade jultomten och en överlycklig baby beskrev alla små och stora saker hon önskade sig medan lillebror gömde sig bakom mammas ben hehe.
Men däremot hittade han något som tio gånger mer spänande enligt han själv, NK s skyltfönster!
Alla barnens brev till tomten.
Leksaksbandet.
Baby hade söta diskutioner vid varje fönster, man bara kände hur fantasin flödade och blev sådär lagom besviken när fönsterna väl tog slut.
Matteos favorit, owaw panga gubbar och det är lika med vad han önskar sig i julklapp, fast inte dräckter då, utan gubbar som spindermannen och så.

Julbordet.
Sen promenerade vi och tittade på stans jul belysning innan vi åkte hem igen...
.. och väl hemma tjvuv startade jag julgodis baket ska vi ska ha på onsdag, kom på att 7 sorter var väl lite väl mycket på en och samma kväll. Har nu testat göra egen winernötnogat, världens godaste smörkola och en pepparkaks-kola variant och baby tyckte de var jätte kul att hjälpa mamma att slå in alla karameller. Tur det för man blev trött efter bara några stycken haha.

söndag 11 december 2011

Glad 3:dje advent!

Jag har haft praktik hela dagen, och barnen har lekt lata dagen med pappsen och fick farmor över på besök som alltid är lyx. Så än har de inte blivit något adventsmys med familjen men vi har iallafall en fia lotta som går runt och nynnar på lusse sånger och skapar en riktig julestämning här hemma så här på kvällskvisten. De har övat för fullt på dagis inför lucia och fröknarna har glatt berättat att på genrepen har baby verkligen tagit i och sjungit ända från tårna, så det ska verkligen bli kul på tisdag!