lördag 31 juli 2010

Inte hänt mer än så ...

Kändes lagom trist att komma hem till ett dåligt väder i stockholm i torsdags, så vi har fått roa oss med att packa upp, tvätta antal gr, storstäda lägenheten och shoppa på rean. Fast det har känts ändå okej för barnen har varit super nöjda med att vara hemma och få återförenas med alla gamla och nya leksaker efter all semester vi har haft. Att se de glada och busiga är lycka! Men idag var vädret bättre så vi tog med oss lite piknik till Aspuddsparken där vi har busat hela dagen. Nu vilken minut som helst kommer barnens farfar över för lite lek, han smälte totalt av babys 20 mins telefån samtal på vägen hem så han skyndade sig hit och baby är jätte glad. Senare i kväll får vi lite vänner på besök så jag hoppas på en tidig läggning, så vi vuxna får öppna en flaska vin eller två.

Baby Adidas!

Hittade ett par adidas skor på rean som matchar babys nya adidas jacka perfekt! Mammas tuffing.

torsdag 29 juli 2010

Leninbadet!

Leninbadet är det absoluta häftigaste badet, spa jag/vi någonsin sett! De hade duschar man får välja mellan vakna till liv eller drömma sig bort till regnskogen, på ena knappen "ice rain" släcks duschen ner och lyser svagt stjärnljus medan iskallt vatten rinner över en. Andra knappen "Tropical" lös taket i olika färger och ljummet vatten kom ner med en tropisk doft. De hade kall bad, massage avdelning, bastu, ångbastu som man inte såg ett skit i utom vitt ånga, fotbad, en enorm bubbelbassäng m.m och allt var skit häftigt inrett. Varken stället eller upplevelsen går att beskriva men jag har aldrig känt mig så avkopplad samtidigt som man var helt till sig. Klicka här för att se lite om badet, jag försökte ta lite bilder men fick inte många, tycker inte heller de har lagt upp några bra bilder men ni får en humm om hur de ser ut. Är värt en resa ner till varberg bara för att gå hit. Och kostar bara 175 spänn, fatta det!









Finns en magisk plats!

Som inte bara är magisk för mig utan fylld med barndoms minnen från varje sommar på landet. En plats mina föräldrar berättat många historier om, om boroskåra, om boroskåra mannen. En plats vi känt spänning, rädsla och glädje för. Och det har varit jätte roligt att få visa mina barn denna plats, även om de är lite för små för att höra historierna om den än. Baby var helt fascinerad av "den stora stenen" och Matteo hade lika stora ögon han.
Boroskåra. Sägs att berget kan öppna sig på "fel ställen" och lura en på fel väg.
Inne i berget bor boroskåra mannen sägs det.
Man måste säga en ramsa "snälla berget låt mig gå förbi" och knacka tre gånger innan man går under stenen.
En vacker utsikt.
En förtrollande skog.
Där halva skogen lever och halva inte.
Vem bor här?

Varberg!

De sissta dagarna innan vi skulle åka hem till stockholm åkte vi in till varberg, mötte upp (pappa) morfar och bodde på varbergsfästning. En underbar trip som kommer bli tradition. Förutom minigolf, shopping och massor av annat kul såg vår semester ut så här ...
Varbergsfästning!
Här bodde vi, lyxigt och super mysigt.
Här bodde morfar, fånge nr 1!
På västkusten lever man på färsk fisk och skalldjur, mumms!
Mamma och baby gick på barnteater, det var en riktig höjdare.
Strandpromenader.
Jag, Stefan och Olle fick total avkoppling på Leninbadet.
Åt mat och baby dansade till liveband på Bodegan.
Solnedgången och en flaska vin, livet!
Njöt av färska skaldjurs baguetter, sallader och creps till lunch.
Lyx att bo på stranden.
Självklart besökte vi vår glass koisk för att frossa.
Dyraste kaffet, men utsikten var värd varge krona.
Medans pojkarna lekte med kanonerna gick vi andra på guidtur på fästningen, ner i gruvor och mörka fängelsehållor.
Barnen hittade nya vänner varge dag och baby hade puss och kramkallas med varge en.
Torg dag med karuseller, marknad och loppis.
Hahahaha, självklart en sväng till Ullared.
Du vet att jag älskar dig, va!

Landet, underbara landet!

Vi har storm trivits i vår lilla stuga i Stråvalla med (mamma) mormor och (olle) morfar, den här semestern knäcker alla andra med hästlängder. Vill dela med mig av varge sekund, men kan inte sitta här och babla i dagar. Berättar om lite grejer sen, men vi har haft enorm tur med vädret (fast tidningarna lova regn många gånger) så vi har busat på stranden hela dagarna, slängt oss i det salta friska vattnet. Vi har besökt boråskora, cycklat till frilesås ett par gr, varit på novallamarknad, pubkväll och mycket mer. Jag har inte bara njutit av dagarna utan också left i nostalgi. Att få uppleva alla mina fina barndoms minnen igen och ge mina barn sina egna av denna plats. Finns ingen plats som jag känner så starkt för som västkusten, här är jag hemma. Och samma sorg varge år när vi lämnar stugan, får längta till nästa sommar. Men en som var glad att komma hem igen, baby som skuttade och sjöng hela vägen hem från tåget mitt i natten. Den lyckan är värt allt.