fredag 27 maj 2011

Bajs fredag.

Den här dagen känns inte alls bra, och här sitter man och måste göra all skit. Men jag har en liten feber klump här hemma som förgyller min dag och snart ska storasyster hämtas från dagis och då ska vi ha lite fredags mys i alla fall! Mamma älskar dig och stora syster.

torsdag 26 maj 2011

Avslutningar och knytis!



Idag har det varit full fart med knytisar och avslutningar från början till slut. Dagen startade med piknick vid vattnet i Danderyd med klassen, med massor av mat, tårtor och fika, vilket bra avslut på den här terminen.

Sen var det för min del bara att skynda sig hem igen och slänga ihop lite mat till dagis. Det stod familjefest på schemat och var lite sommarlovs avslutning även fast dagis inte stänger. Man skulle ta med sig mat som barnen tycker om och brukar äta hemma och efter min hjärna gått på högvarv, vad kan ätas kallt?

Tog vi med risonisallad och lax. Alla föräldrars bidrag dukades upp på ett långbord och dagis stod för kaffe och fika, och alla barnen för kvällens underhållning, vilket kalas det blev!

Bra kämpat!

Helt otroligt, en termin har redan gått. Idag har vi avslutning och här är vår tårta, den är vi minst sagt värd! Tack till mitt jobb som har fixat den, den blev ju helt perfekt, passar oss så jäkla bra.

tisdag 24 maj 2011

Mys tisdag.



Idag har det bara varit en riktig mys tisdag, med besök av morfar efter dagis, god mat, massa soffhäng och liten varsin badstund för ungarna. Baby ville inte bara bada med bubblor utan blåsa bubblor i badet också, hjärtat! Nu sover lill prisen ialla fall efter sagostunden, men baby håller på att bökar. Hon luras att hon är kiss nödig och ibland bajsnödig för att få smyga upp, men man hittar henne på andra ställen än toan, ja man får ju erkänna att hon är smart i alla fall.

måndag 23 maj 2011

Det finns glädje i sorgen.

Hela dagen på jobbet har jag gått runt med en stor klump ångest i magen som inte har gått att skaka bort, och haft den här känslan att man bara velat sova bort verkligheten och vakna upp någon annan stans. Men efter en härlig eftermiddag, kväll men min fina storebror och hans vänner var alla dessa känslor borta. Efter ha fått verkligen skratta med hjärtat och mått bra ett par timmar kände jag på vägen hem livet kommer ordna sig, livet fortsätter och det kommer bli BRA. Även om jag inte längre kanske har egen hel familj har jag mina barn, min familj, fina vänner och underbara människor runt om kring mig. Tack för ikväll!

söndag 22 maj 2011

Min och barnens söndag.




Började i Aspuddsparken för bus och lek. Var ju där en sväng igår och såg att de hade ponyridning, så idag fick barnen rida för första gången. Matteo som ivrigt väntade på sin tur jätte länge fegade ur efter ett halft varv, hehe. Det räckte tyckte han. Men baby var jätte glad och stolt och babblade om det hela dagen efteråt. "Åhh jag red en STOR häst"! "Hästen tyckte om mig!" "Det var jätte roligt mamma!" lät hon.

Sen blev det en fika i vinterviken på trädgårdscafet och blomm marknad innan vi fortsatte promenaden mot söder. Den tog så där halva dagen eftersom lill prinsen var på bus humör och ville helst gå åt motsatts håll och baby ville plocka alla blommor hon såg. Det blev ett par pauser på vägen med att gunga och leka i sandlådan och en kämpig promenad blev det när vi svängde förbi vattnet i liljeholmen.

Matteo började nämligen ta av sig kläderna i vagnen och vrålade högt över att han inte fick bada. Men även om vädret liknade sommarvärme idag tror jag inte att man riktigt kan bada än, lill prinsen hade nog inte brytt sig hur kallt det skulle vara men jag har inte lust att ha en liten sjukling här hemma hela veckan.

Vi kom fram lagom till mormor och morfar Olle i tid till familjemiddagen där vi avslutade söndagen med god mat, familjen och barnen fick mata Putte (Matteos bästa vän, moster Signes kanin) med alla maskrosor de plockat, nämligen Puttes favorit så alla tre var lika nöjda.