tisdag 18 oktober 2011

Feber igen?!

Idag efter jag fixat med massor av pappersarbeten och stod mitt uppe i mitt sopp-kok (till babys matsäck imorgon) ringde dagis och berättade att baby fått feber. Så det var bara att knalla ner till dagis.

Men innan hon hade deckat ihop där på dagis hade hon hunnit vara med och bakat chokladbollar som de skulle bjuda på drop-in fikat idag på dagis för alla föräldrar och snäll som fröken är så vi fick med oss några hem och hade vårat eget litet fika när S kom strax efter. Åt upp soppan som middag istället med lite grahams-pannkakor till och bäddade ner baby innan jag drog iväg för att jobba kväll.

måndag 17 oktober 2011

Lugna måndag.

Idag när jag vaknade var det så kallt och trist väder ute, jag kände inte alls för att stiga upp och bestämde mig för att gå i ide för en dag, (gärna fler om man fick) så jag och barnen stannade hemma hos S och förutom att ha myst halva dagen, lill prinsens utbrott på morgonen, liten promenad, badat, läst massor av sagor har vi hunnit storstäda och tvätta här och överaskade pappsen med broccoli-lax paj (som han har tjatat om i flera dagar) när han kom hem, och nu på kvällskvisten har vi byggt ett prinsses slott av gamla kartongbitar. Så det blev en lugn men mysig måndag idag.

söndag 16 oktober 2011

Den här veckans Söndag.

 Helgen har fortsatt med samma härliga känsla och vi åkte ut till fjärilshuset på förmiddagen..
 .. tittat på fjärilar, fåglar utan vingar och baby har sugit in all information i världen om hur fjärilar blir till.
 Barnen humör har verkligen legat på topp denna dag, och de är verkligen så söta att bara iaktta när de är så där bästisar och lyssna på deras små konversationer när de knallar omkring.

 Det var fisk matning..
 .. och alla fick mata.
Matteo blev kär i sköldpaddorna, men babys bästa stund var att klappa fiskarna.

Efter fjärlishuset och timmars mys promenad runt hagaparken åkte vi hem till mormor på söndagsmiddag medans S var och tränade en stund, god mat och mysigt sällskap som vanligt och ännu mera bus för barnen innan vi avslutade denna söndag och åkte hem åt S igen.
 Medans Matteo fick med sig en liten sköldpadda från shoppen på f.h hade baby valt ringar och örhängen som hon stolt gjorde sig extra fin med på vägen.

Matteo fick också göra sig fin så han var hel nöjd, och hela resan hem sådär lite försent på kvällen visade han upp sina bästa bustrick för alla på tåget, fanns liksom ingen hejd på honom alls och både jag och S höll på att kissa på oss av garv. De är underbart härligt när de är topp från början till slut, men man kan ju undra var all den där energin kommer ifrån.