lördag 13 mars 2010

Lite av Egypten!

Natt nr 1 fick bubben 27 st myggbet bara i ansiktet, han såg ut som en prickig korv och kunde förväxlas med röda hund. Tur att de inte klia.

Babys största intresse på semestern efter dansa, bada, äta glass var att vattna blommorna.


De hade as häftiga snorkel vatten, med det är det de är kända för, bäst i världen. Var som att titta ner i ett akvarium.

Häftiga stränder, och vi hade det lyxigt med även All inkluded på stranden.

Det bäst Matteo visste var att bada, har aldrig sett honom lyckligare!

De hade lite konstiga priser i Egypten. En mellan kaffe kostade lika mycket som att gå ut och äta. Mat och godis i affärer var dubbelt så dyrt. Spriten var billig med ölen dyr. Kläder och sånt kostade det du pruta ner det till!

Vi hitta en lekpark i öknen, det gjorde baby sådär extra glad.
.
.
.
........................BILD SAKNAS
Vid hotellet hade de olika shower varge kväll, och vi kommer aldrig glömma Egyptien night. Den snurrande mannen var det mest imponerande man sett i sitt liv.


Man kunde tro att vi åkt till Italien för 99 procent pratade italenska och de hade till och med ett litet fejk italien uppbyggt!

Fanns många häftiga cafen/barer, håller med om att det ser lite sunkigt ut på bilden men när de tände alla lamporna på kvällen var det grymt.

Besökte deras Old town, där de självklart blev en del shopping, pruta pruta pruta!
.
.
VI besökte Naama Bay, Fantastika och alla andra sevärdigheter ... och så hände det massor, massor mer...

torsdag 11 mars 2010

Glädje och sorg!

När vi kom hem väntade hemska nyheter, och jag är så otroligt arg och ledsen på världen. Den har inte rätt att vara så här orättvis, det är bara fel! Finns inga ord för detta som har hänt, bara sorg! Amanda och Robin förlorade deras lilla vackra flicka Vilja Maria den 7/3. Vi ber fortfarande för er, men nu ber vi för att Vilja har det bra i himlen och hennes underbara föräldrar hittar styrka och lycka i livet igen! Det är hemskt att se sina vänner genomlida det här, det borde inte få hända någon människa. De skulle få leva livet med sin dotter! Det finns inga ord som tröstar, finns inga svar på varför, sorgen tar aldrig slut. Jag är evigt tacksam att vi får ha våra små här hos oss, det är en gåva att få ett barn, men ännu större att få behålla dem. Det är hemskt men i tider som denna förstår man hur lyckligt lottad man faktiskt är, att vi har våra små här med oss, friska och glada. Att få sitta här just nu och höra babys skratt, att få känna bubbens mjuka hud i min famn. Det är obeskrivliga kännsor inom mig nu!

Lite av semesterns favoriter!














































Tillbaka i kalla Sverige!

Nu är vi hemma igen efter världens bästa resa! Egypten slog alla våra förväntingar gånger 10, det var helt obeskrivligt underbart. Känns hemskt tråkigt att vara tillbaka i kalla Sverige, men är glad att vi gjorde denna resan, den kunde inte blivit bättre, till och med flygresan gick kanon. Nu sitter älsklingen på balkongen och försöker suga åt sig all den lilla gnuta sol det finns och längtan tillbaka är redan stor! Vi åkte på en All inkluded resa till Sharm el Sheik och bode på bästa hotellet Shores Golden, njöt, levde för stunden precis som livet ska vara. Matteo har blivit en helt ny liten människa, har aldrig sett honom så lycklig som på resan och baby njöt dagarna i ända medans pappa och mamma blivit helt ny kära igen.

Finns otroligt mycket jag vill berätta om vår semester, men tänkte istället göra en liten resebok till oss själva som minne. Min mamma gjorde sånna åt oss när jag var yngre när vi reste. Sparde alla flyg, tåg, buss billjeter, kvitton foton, pengar, sovenir grejer som klistarades in i en bok och skrev allt om resan. Jätte skoj att ha. Så det ska jag fiffla med så fort alla foton är framkallade men så länge bjuder jag på lite foton här!