lördag 19 december 2009

Lördag = Jobb!

Ja idag är det lördag och det är bettyder = jobb för min del. Och detta var den sissta lördagen vilket jag tycker är super tråkigt då jag hade ännu en kanon dag på jobbet! Men ska springa dit ett par timmar imorgon bitti också, JAAA! Hemma igen och har det mysigt med familjen, ätit middag och vi har badat och nu blir det massor av gosandes i soffan. Lillfisen är super lycklig av att mamma och tutten är hemma igen, så han kommer nog inte släppa mig för en sekund när vi väl gosat in oss där! Så hej svejs..

fredag 18 december 2009

Fredag = Fredagsmys!

Efter en dag med pulka åkning och bus med barnen, åkte vi in till stan och möte upp pappsen när han slutat jobbet. Vi sprang då lite ärenden som vi har att göra innan julafton. Vad mycket folk, man blev nästan svimfärdig. Är så otroligt lättad att vi handlat klart alla julklappar, slipper trängas i det där koaset. Men har lite andra ärenden som måste göras, tänkte ta dem själv när jag e på väg hem imorgon.

Här hemma är det fredagsmys, och denna fredag fetta vi till det rejält. Hemma gjorda hamburgare, läsk och (de ändå chips jag äter) Lantchips. Blir lite avkoppling i soffan sen, men först ska jag göra baby sällskap i lekrummet.

Pulka-time!







Detta att vara utan tutte en NATT!

Nej, detta går inte längre. Eller går och går, det är tufft, as JOBBIGT! Kanske är det för han börjar bli stor, han fattar nu? Det går inte att lura honom längre, e det så. Det som aldrig varit ett problem, och gått hur smidigt som helst. Blev det nu?! Ja han tar flaskan, suger i sig den på 10 sek sen börjar han bråka med min tröja. Jaha, han vill ha mer, hämtar en ny flaska. Han blänger på den och börjar vråla. Nehe, han vill ha tutten. Men det blir inge tutte gubben, mamma har drukigt vin. men han förstår inte ett smak av vad man säger. Vaknade kl 4 imorse och bråkade om tutten, fick ingen jaha då är jag vaken. Gör allt, testar allt men ingenting duger. Första gången han inte sovit hela natten, wow eller nee snarare F#%K! Somnade om precis innan pappa klev upp för jobbet. Vaken igen, äter sin flaska så han är mätt men bråkar ändå om tutten. Ok, 3 timmar to go (kör på 12 timmars regeln.) Har en känsla av att när han återförenas med sin kära vän/vänner kommer han aldrig släppa den igen!

Adelas uppdrag PEACE!

Adela kommer från en konstnärlig familj (gör jag själv också, på pappas sida) men hon har i alla fall ärft generna och är grym på att rita/måla. Hon har ritade en jätte fin tavla till mig och baby när hon låg i magen, som står i barnens rum, dessutom planerar hon en tavla på båda barnen. Men nu har jag gett henne i uppdrag att rita en tavla till mig. Eftersom jag älskar peace märken och fjärilar ville jag ha en bild där det är ett stort peace märke och fjärilar i min favorit färg som flyger ut igenom den, sen i märket står allt jag älskar och tycker om här i livet. I mitt huvud är denna bild helt perfekt och symboliserar allt jag håller kärt! Nu återstår det att se om Adela lyckas forma denna tavla, men det tror jag säkert. Har stora förväntningar på dig, men känn ingen press hehe!

Tjejkväll!

Efter en härlig dag med faster kom Adela och Simone över för en träff. Blev vitt vin med ost och kex (ett tips testa pepparkakor med ädelost på, fy vad gott!) och såklart massor av bus med barnen. Lite senare på kvällen drog Adela vidare när båda barnen somnat sött, då min och Simones mage kurade. Så blev lite revbensspjäl och colwslaw, himelskt gott! Mera, mera vin till det och snuttar av Simpsons filmen "spider pig, spider pig, does whatever a spider pig does.." Baby vaknade (varför?) och blev många barbaböcker lästa innan hon somnade om igen. Men super tack för en härlig kväll. Älskar er, ni är klart bäst! Och ja, vi måste bli bättre på våra en-tjejkväll-veckan, hehe. (Baby hittade en favorit ikväll = Simone, pappa dög inte att leka med, Simone ska det va!)

Mammas tjokis älskar kex!











torsdag 17 december 2009

God dag!

Iförgår var det morfar-dagen, igår var det farfar-dagen och idag är det vänner-dagen. Men först kommer min underbara faster hit vilken sekund som helst. Ska äta lunch och umgås, sen får man se om man vågar ta sig ut en sväng i snöovädret. Baby vill åka pulka idag också, hon har verkligen tyckt det varit super skoj med snön nu, vaknade i morse och såg att de snöade ännu mera idag och sa wow mamma titta! och pekade ut ur fönstret, sötta du!

onsdag 16 december 2009

Gröt för mättande magar!

Nu när jag har börjat göra gröt här hemma varge morgon, tänkte jag att jag och baby ska också börja med det: Frukostgröten! Jag måste sluta med mitt småätande hela tiden, kesomackor håller mig inte mätt längre (skyller på amningen för detta eviga svullande) och havregrynsgröt är en bra start på dagen?! Men mitt problem är att jag inte är så förtjust i den, och vet inte hur nyttigt det är om man vräker på sylt.

Och sen medans jag hittade lillfisens favorit upptäkte jag det ända och första baby inte äter (hon sitter bara och slevar i sylten.) Lillfisen älskar sin banangröt, men jag har upptäkt att den blir lite för torr och mastig efter ett tag även med skvettar av bröstmjölk i. Så hällde i päron-äpple mos och vilken Succé det blev, han tycker om det så mycket att jag nästan tror att han väntar och längtar till morgonen efter. Han glufsar i sig allt som är ättbart men är roligt när man hittar något han verkligen gillar. Han skrattar emellan tuggorna och tittar på en med lysnade ögon "tack mamma, tack!" Nu måste jag bara hitta en annan gröt till baby.

Babys musiksmak!

Vart baby fått sin musiksmak ifrån förstår jag verkligen inte. Pappsen har mattat henne med svensk reagge, akademin och sånt. Jag där emot har blandat allt smått och gott men inget ens i närheten av det här. Först hittade hon sin favo låt: Name the pet- Sunshine sen den här Sylver. John Miles - Music. (what tha fuck?!) Visst hon är en allättare när det kommer till musik, ända sen liten plutt bebis har hon svängt med i låtarna. Så fort det hinns spela en låt i reaklam pausen eller en liten intro snutt på datorn har hon börjat gunga med rumpan och viftat med armarna. Men när dessa låtar kommer då blir hon helt wild and crazy och har party här hemma i vardagrummet. Nej jag skyller faktiskt helt och hållet på ZTV. Japp, dens fel!

tisdag 15 december 2009

Se de snöar..

Ja, det snöar för fullt utanför fönstret. Och jag tycker det är super mysigt, nu äntligen är det pulka-time. Men vår smarta baby-pulka vi fick förra året står såklart längst in i förådet. Smart Josse! Pappa kommer på besök efter jobbet så då får han hjälpa mig ta fram den. Innan dess får vi stanna inne, måste röja upp här hemma lite. Nu när vi renoverat sovrumet ser det ut som ett bomb nedslag här hemma, man får ploga sig fram igenom rummen. Så det är ett måste även fast jag bara vill rymma iväg och bara leka med barnen.

Kära älsklingen ska på julbord efter jobbet idag, med jobbet eller på jobbet. Som han hälst inte vill, riktigt sådär vrider och vänder på sig och försöker komma på en bra ursäkt. Men nej han måste gå, det är hans dagens måste. Han är hufsat ny på jobbet och med den serigösa firman behöver han visa fram fötterna lite. Men jag hoppas och tror han får roligt ändå. (Han är nog mest lite blyg för han inte direkt känner någon där, ssshh det sa jag inte. )

Nej nu ska jag och lillfisen återgå till vår mysstund med te och titta ut, så vackert det snöar!

måndag 14 december 2009

Jädrans bra dag!

Vi har idag haft en sån där riktigt extra jädrans bra dag! Vi hade sovmorgon i morse och vaknade alla tre runt 10 tiden, en mysig frukost och badtime, sen var det bara bus och lek. Alla tre varit så där glada idag när man går runt och sjunger för sig själv. Sen efter lunch tid åkte vi över till Adela en stund. Äppelte och pepparkakor och tjejsnack, medans baby busade med hunden (Adelas hund) och matade henne med pepparkakor.

Sen nu är vi hemma igen och barnen sover en sen middag, som passar oss perfekt eftersom jag och älskling ska fixa i sovrummet. Vi ska montera möbler, sätta upp tavlor och hyllor, ja allt ska på sin plats. Sen måste vi få middag snart, för min mage skriker efter mat!

söndag 13 december 2009

Hemma igen från Familjemiddagen!

Idag är det söndag då är det lika med familjemiddag ju! Trevligt var det absolut. Men idag samlades alla på mammas jobb (fest och konferansvåningen i gamla stan.) och beställde mat. Utsikt över stortorgets julmarknad där det senare kom ett lucia tåg på gamla moppar, såg festligt ut. Baby hittade idag personalens godislåda där och hämtade lite snask ur. Kommer bli repris nästa söndag, då vi ska vara där igen.

Nu är vi hemma och ska tända 3 ljuset, och sen har vi hyrt film. Vi tänkte att det passade till ikväll eftersom vi inatt ska sova på vår 200 meters bredda kungsängens madrass framför tv (renovering i sovrumet, remember.) Det ska bli mysigt att få gosa där hela natten. God natt!

Här hemma har vi målat hela dagen!


Färgval!

Vi ville inte ha en mörk färg eller stark färg till sovrummet då det är ganska litet. Så var på jakt efter en ljus men varm färg. Ville också att de skulle smälta in med alla de mörk lila textiler vi valt till sovrummet. Så hittade jag en färg "romance" som passade perfekt! Ljus, varm färg som har lite lite svag brun-lila nyjans i sig, och namnet kunde inte bli mer perfekt till sovrummet ;)

Gårdagens och dagens present!


Obeskrivlig känsla!

Vill aldrig glömma denna morgon, vill alltid behålla denna känsla. Denna härliga, fina stund. Ditt skratt, din värme, din hud. Vill alltid känna smaken, lukten, känslan av dig, precis som just nu. Vill alltid ligga här, känna denna starka kärlek stråla genom min kropp av lycka. Åh fy vad mamma älskar er två!

Flashbacks! Slående lik sin syster.