fredag 10 september 2010

Barnens Pyssel-låda!

Modelllera, studslera, lerverktyg, vattenfärger, flörtkullor, silkespapper, glitter, Colouring with water och annat smått och gott...

torsdag 9 september 2010

Pyssel!

Jag och baby sitter och pyntar barnens pyssel-låda.

Berättar lite mer om denna låda imorgon...

Torsdag em.

Har det hänt massor, men orkar inte babbla om allt nu, vi tar det lite senare. Kan säga, morfar, mormor, hämta saker, vårdcentralen, ny medecin kur, inget dagis imorgon men förhoppningsvis på måndag!

Stefan är vanligt vis tvättgumman här hemma!

Varför? Jo för det är inte världens enklaste match att få ner all smuts och två barn till tvättstugan. Just idag har baby från att ha varit en duktig lite hjälpreda som älskar att hänga tvätt och trycka på tvättmaskinen till att protestera högt "JAG VILL INTE, VILL STANNA HEMMA!" Men jag känner mig inte trygg med att lämna henne ensam hemma även om jag är borta i 5 min och i samma hus, så hon har fått följa med ner och stått och skrikigt i tvättstugan så att granarna måste undra vad jag håller på med. Tur att jag har en som är glatt samarbetsvillig!

Typiskt!

Hade anmält att baby skulle gå på dagis idag, för nu har hon varit sig själv senaste dagarna även om hon inte har varit 100 procent frisk. Men nu har hon ättit klart sin medecin och varit hemma en symtom fri dag. Men imorse när jag väkte henne var hennes ögon kladdiga igen. Jaha, fick ringa dagis och prata med dom, och mycket riktigt kan inte gå tillbaka än. Så nu får jag försöka få tag på en läkartid istället! Se om barnen smittar varandra fram och tillbaka eller vad de är frågan om.

Onsdagen, gårdagen!

Igår på dan åkte jag och barnen in till stan och stor shoppade lite roligt pyssel till barnen på panduro. Sen möte vi upp Stefan och det var dax för babys och pappas första danslektion. Barn och föräldra dans och musik. Jag och Matteo väntade med spänning utanför och knallade runt lite i området och kollade efter vad vi kan hitta på en timme varje onsdag em.

När dansen var slut hade vi en riktigt lycklig baby som hade haft jätte roligt och jag kan tänka mig att hon redan längtar till nästa gång. Hade gärna velat vara med och se henne, men halva poängen med detta är att barnen ska få lite egenfokus av oss, så jag får vänta till nästa kurs.

Efteråt promenerade vi hem till (pappa) morfar som bjöd oss på middag och efterätt. Min mage kändes helt uppsvullen efter all mat jag tryckte i mig, men det var ju gott! Hade trevligt och umgicks lite till och de slutade ganska sent igår för oss, så vi däckade så fort vi såg sängen när vi kom hem. Men tack för en härlig onsdag!

tisdag 7 september 2010

Just nu.

Farfar är här på besök och busar med barnen. Själv står jag och lagar morotsoppa till middag.

måndag 6 september 2010

Haha fy fan vad bra!

Själv tittar jag aldrig på tv typ, nyheterna som gäller annars hyr vi bara filmer ibland eller beställer serier boxar. Har inte tålamod att följa serier på tv, sen går det mest bara skit hela tiden. Men idag stod tv på av en slump och fick syn på Filip och Fredriks dejting pogram. Fy fan vad bra, höll på att garva ihjäl mig. De måste jag se nästa vecka igen! Påmin mig. TItta på kanal5play NU!

På gott och ont!

Vi har verkligen fått en riktigt tuff liten kille här hemma. Inte klagar för något. Imorse knallade vi iväg till vårdcentralen då jag misstänkte att hans påstådda vattkoppor inte alls var de de utgav sig för att vara. Och mycket riktigt, inga vattkoppor här. Men fick veta att han inte alls har svarat på medicinen för öron och ögoninflammationen. Så fick en ny medicin vi ska testa och jag håller tummarna för att de vänder nu. Han var cool kille hos doktorn idag, som satt blickstilla och tyckte det var riktigt spännande med både stetoskop och blodprover. Lätt doktorn lysa, titta och pilla hur mycket som helst i öron, ögon och mun. Men tillbaka till utslagen, fick inget konkret svar på vad det är, men troligen en allergisk reaktion på något, (förra) medicinen eller enbart en reaktion på en infektion i kroppen. + att i helgen fick han nässelutslag, fast de gick bort lika fort som de kom, skönt. Men inte för det klagar han för något, inte ens över astman som nu kommit tillbaka i samband med allt detta. Han skrattar, busar och leker ligist precis som vanligt, bortsätt från att han deckar av i soffan i mellan åt!

Måndag, en ny vecka.

Även om jag fortfarande är hemma med sjuka barn och inte ser någon dagis framtid den här veckan har den i alla fall fått en bra start. Min faster har varit här idag och skämt bort oss med det ena och det andra här hemma. Och jag njuter verkligen av all den lyx vi har fått idag! När hon väl skulle åka hem nu på kvällen gick vi med henne på en promenad, för att få lite frisk luft, njuta av de sköna vädret och för att få umgås lite extra!

söndag 5 september 2010

Tack för maten, den var god!

Ibland känner jag att vi blir sådär härligt bortskämda av våra nära. Som idag när jag och baby var iväg på Skansen kom farmor förbi och gjorde pojkarna sällskap. Efter sig lämnade hon en skaldjurs gryta och en påse veganiska nudlar. Så var bara att värma på och koka nudlar så var middagen klar. Och riktigt god var den också!

Familjedag på Skansen med coop medmera.

Idag var det gratis för alla coop medlemmar på Skansen. Så jag och baby smet ifrån hemmet och pojkarna och fick sällskap av morfar och gamelfaster på Skansen. En rolig dag fylld med titta på djuren, åka karuseller, fika, glass, ballonger och annat kul. Extra lycklig blev baby när en lemur kom fram och slickade baby på händerna. "åhh mamma apan pussas" och när hon fick åka (lilla) släng gungorna som hon har suktat efter när vi varit på grönan tidigare i somras.