lördag 12 december 2009

Härliga härliga dag!

Ja, nu är jag hemma igen efter en till härlig dag på jobbet. Var både roligt och skönt att jobba, och självklart kul att komma hem till barnen igen. Nästa helg är sissta helgen, fan vad tiden går fort, redan. Känns tråkig, men funderar stark på att kanske börja jobba var 3:dje helg framöver. Nu är det julmarknad nere på torget och sveriges Lucia kommer och sjunger strax, så ska ner med barnen där snart och kanske åka någon karusell och köpa en lott också. Senare ikväll blir det att ta det lugnt i soffan (tar en paus från sovrums renoveringen) en film och lördags gott!

fredag 11 december 2009

Sjukbesök och fredagsmys!

Dagens planer ändrades i sissta seckund då vi fick en akut tid på barnsjukhuset farsta. (Menas de fick ett återbud, så fick välja tiden som blev ledig idag eller vänta minst 2 månader på en ny.) Självklart tog jag den, kände att detta var 10 gr viktigare, så bvc blev avbokat. Adela bokades det en ny träff på måndag istället om jag inte dyker upp då blir det böter ;). Älsklingen stressade från jobbet och följde med oss till doktorn. (Hur det gick där & varför vi var där berättar jag senare.)

Vårt fredagsmys blir att måla om sovrummet. Men vi får se hur långt vi kommer, måste spaklas och slipas först. Min magkänsla säger att vi kommer nog bli klara med tejpningen innan vi däckar i soffan i alla fall. Nu har älsklingen hämtat pizza som vi ska svulla innan vi sätter igång, och farfar är här på besök och roar barnen.

Ett litet madrass äventyr!

Start!




Hmm vad hittade jag här?


Phhu detta är ansträngande, några sekunders vilopaus..


Fortsätter kämpa mig vidare..

Ähh nu drar jag!











Så kom syrran med en kram!


Hans moves!

Ja, har länge tänkt att måste skriva ner detta, måste bli bättre på sånt här med uppdatering när det gäller utvecklingen. Men men.. Bubben har sedan länge länge länge vänt sig från mage till rygg, rygg till mage (sen 3 mån?) och sen då har han inte kunat ligga själv i soffan, inte ens en halv min. Men nu kan han inte ens ligga själv i baby gymmet eller någon annan stans. Han rymmer, han rullar runt från mage till rygg från rygg till mage från mage till rygg sen är han 3 meter bort! Ligger på golvet någonstans eller präsar sig mot tv bänken och grymtar frustrerat att det tar stop där. Han kryper inte men halft ålar sig lite då och då, jukar sig fram kan man nästan säga. Sen i soffan (när man sitter med) gör han akrobater ser det ut som. Kastar sig åt fram sen höger eller vänster och ner, tar tag med händerna i dynorna och så vips står han med fötterna på golvet. Står där kanske en halv minut innan fötterna glider isär och ner med rumpan i marken. Svårt att forklara alla dessa rörelser eller volter eller vad man ska kalla det, får filma lite när han håller på tills det blir det ett par bilder! Men han är fast besluten att rymma iväg, kan inte ligga still i en halv minut, rastlös kanske?

Godmorgon!

Nu är jag uppe, nyvaken med ludd i ögonen. Barnen sover såklart fortfarande, mina slöfokar. Men det är skönt med en lugn stund för sig själv här på morgonen så man kan vakna till liv i egen takt. Idag ska vi till bvc vid 11 tiden sen ska vi in till söder och träffa underbara Adela. Vi får se vad vi hittar på för skojigt, men jag och älskling såg ett lunch ställe här om dagen "ät så mycket du orkar" 79 spän. (vi har ättit där förut då de har as god mat.) så blev helt till oss, oj vad billigt och massor att välja mellan. Så kanske smyger dit mums..

torsdag 10 december 2009

Härligt!

Ja, äntligen är jag frisk! Inte hundra hundra, men jag mår super. Skönt att komma ut igen, röra på sig efter nästan en vecka instängd. Har mycket att ta igen, mycket tid jag missat. Här hemma håller vi på med ett stort projekt: Makeover i sovrummet! Jätte roligt är det, älskar sånt här och fint kommer det bli. Barnens farmor körde mig till ikea igår kväll medans Stefan var med barnen och där köpte jag massor massor massor av ljus, doftande vackra ljus, ljusstakar, ljushållare som verkligen är ett måste till sovrum (hela vårt sovrum kunde vara ett stort ljus så mycket det blev), och sen hyllor och annat smått och gott. Bara längtar tills vi kan ställa iordning allt, men först måste det målas, montera möbler, sätta upp hyllor, tavlor ... kommer nog ta ett par dagar innan allt är klart.

Pratade med Jenny idag, och vi får hoppas på nästa vecka, hoppas hoppas. Jag saknar dig ska du veta, bästa bästa bästa du.

onsdag 9 december 2009

Pepparkakshuset!


Det blev ett hus i alla fall!

Pepparkaks huset jag och Anna bakade hos henne förut har jag fått hem och är klart nu. Även fast det är utan baksida, den gick sönder i tusen bitar när jag skulle sätta ihop det, och hälften av delarna som jag hade kvar att glasera ser ut nja sådär.. Hade bara en vanlig fryspåse som sprak hela tiden och glasyren blev inte riktigt som jag ville, först för hård sendan lös. Delarna är så mjuka nu så får se hur länge det håller innan det rasar ihop. Men det blev ett pepparkakshus ialla fall, och jag ger mig själv ändå beröm för det är första året jag gör ett eget hus, innan har det bara varit färdigköpta delar. Är väldigt charmigt att det inte blev perfekt!

ska plocka mossa sen, och pynta tomten med kottar och svampar.. snyggt kommer det bli. Baby säger kaka=pepparkaka.

tisdag 8 december 2009

Baby sa Äpple!

Stefan stod i köket och frågade om baby ville ha frukt, aaa fick han som svar. Tog fram en clementin och sträkte den emot henne vill du ha sån då hon helt plötsligt sa Nej nej Äpple! Jätte stolt som vanligt när hon lär sig något nytt, upprepade det flera gånger och skrattade glatt efteråt. Åhh vår super duktiga flicka!!

Egen tid med barnen på eget håll!

Idag gick Stefan med baby till öppna förskolan, kände att hon måste få gå dit, spec eftersom vi missat nästan de två senaste veckorna pga vi alla varit sjuka upp och ner. De hade super skoj där, baby var as glad att vara där igen. Idag gjorde de pepparkakshjärtan på pyssel stunden och nästa gång ska vi skriva namn på dem.

Jag stannade hemma med bubben eftersom jag inte är helt frisk än. Det var härlig att få lite egen tid med honom, inte ofta man får det. Även fast jag fortfarande mår väldigt illa till och från hade vi våra mysiga stunder emellan åt. Ditt skratt värmer i hela mammas kropp. Nu är baby och pappsen hemma igen och vi får se vart den här dagen tar oss nu.

Frukost gröten!

Ja, här fortsätter det glufsas. Nu har vi börjat med banan gröt här hemma på morgonen, och är som alltid: inga små smakportioner att börja med, vi kör direkt på stora portioner. Gröt är gott gott, men han tycker allt är gott. Börjar tro att han egentligen inte bryr sig om smaken utan är bara glad att han får mat! Som majskrokarna, de ser man att han tycker är torra och tråkiga men ändå blir han helt till sig och ska ha mer. Gröten kan bli lite torrt efter ett tag, så hällde i lite bröstmjölk, det var uppskattat, sen är det super gott med iskallt vatten efteråt. Hoppas bara han blir mättare på gröt, ibland kan han trycka i sig en hel stor burk pure och fortfarande vara hungrig.

Idag blev de ny barbapapa bok i kalendern!

Dagarna innan har det varit; Barbapapa figur, armband, Hello kitty underlägg, barbastark figur, barba nattlinne, peace tröja, baraflink figur..

måndag 7 december 2009

Tre hundra kr tvålen!

Ja, jag har köpte en tvål för 300 kr. Inte klokt! men jag hade ett persent kort på Elisabethskolan, som jag egentligen skulle gått på spa behandling. Men nu gick kortet ut, så var tvungen att handla någon produkt istället. Får skylla mig själv då jag tänkte att nej jag vill gå efter jag fött, efter grav, sedan har tiden bara rusat iväg. Hur som helst är det en avslappnings tvål som inehåller massor av oljor som lugnar sinerna. Den måste ju funka för tre hundra spän eller hur?! Ska ta mig en avslappnings dusch sen, härligt!

söndag 6 december 2009

Helgens nya ORD!

Bär! Pekade på rönbärs kvistarna jag plockat och sa mamma bär!

Borta! Busade med pappa, gömde sig bakom dörren och sa borta, tittade fram igen och skrattade och gömde sig åter igen och sa borta. Och så höll de på, är det nya tittut leken?

Äta! Pekade på godis i köket, och sa äta. Uppreppade de många gånger, synd att sötnosen inte fick äta de bara (var chokladöverdragna jordnötter.) Man ville ju inte säga nej till henne då.

Bajs! Ja någon gång måste de orden också komma, haha. Det roliga är nog att hon pekar på blöjan och säger bajs, skrattar och är jätte stolt att hon lärt sig något nytt, springer och säger bajs bajs bajs. Man kan inte låta bli att skratta.