lördag 24 april 2010

Matteo vill också hjälpa till att måla!


Eller var han egentligen på jakt efter att äta den, lugn han fick aldrig stoppa den i munen och nu är han tvättad och ren!

En härlig dag, men än är den inte slut!

Vi har redan hunnit vara inne på söder en sväng, tittat in på provskor och ätit ute, träffat farfar, varit i lekparken, gått på loppisårsta torg och suttit i solen på en uteservering. Nu är vi hemma igen och Stefan och farfar står och målar det sista i barnrummet. Nu har äntligen den blåa färgen åkt upp på väggarna, men den är inte riktigt som man föreställt sig. Var ute efter en väldigt ljusblå färg, nästan vit-blå men den här lyser verkligen. Återstår att se när det har torkat om man är nöjd, känns dumt när man har lagt ner överdrivet med tid och slit om det inte blir perfekt. Sen har min son varit busig och snott åt sig mitt batteri till mobilen som han doppat ner i färgburken, men den ÖVERLEVDE! Nu sitter jag här och försöker bestämma mig om jag ska följa med Anna ner Göteborg näst nästa helg och gå på en Trädgårdsmässa på Liseberg. Skulle vara jätte kul med en tripp + behöver lite inspiration till bakgården som jag ska fixa upp i sommar, men att lämna baby hemma med pappa en hel helg känns inte okej. Vet att Stefan och Alexandra skulle klara sig galant men jag skulle sakna ihjäl mig!

fredag 23 april 2010

Inlägget ...

.. blev ett brev istället!

Fredag, fredag, fredag!

Vi har haft en kanon fredag tillsammans med moster Johanna och kusin Leo. Har hängt ute i Bandängen hela dagen, hälsat på djuren getterna, lammen, hönorna, grisarna och kaninerna! Haft picknick och lekt barnen trötta i parken, avslutade dagen med en glass innan vi åkte och mötte upp Stefan på väg hem. Och nu ska vi ha ett klassiskt fredagsmys tillsammans!





Glömde bort att blogga igår.

eller så var jag för trött. Gick ut i onsdags efter jag pussat barnen god natt, och det blev lite senare än vad jag tänkt mig. Tack Jenny och Adela för en minst sagt spännande natt! så torsdagen blev en till inomhus dag, men barnen har varit på topp humör ändå. Och dagen fick sina pluspoäng, när älskling kom hem från jobbet sov barnen världens längsta middag så vi fick andvända sängen till annat än att sova i om man säger så. Annars blir det bara på sena kvällar och tidiga mornar. Men nu lyser solen igen och vi ska ut och leka med djuren hela dagen!


onsdag 21 april 2010

Riktigt April väder idag, med snö, sol och regn!

Idag har vi busat inomhus hela dagen, skyller på vädret. Men vi har haft jätte roligt ändå och nyss kom farfar. Så just nu står baby och hjälper grabbarna att grunda i barnrummet och hon ÄR helt överlycklig att få hjälpa till och kladda färg är ju super kul!

tisdag 20 april 2010

2 års trotset!

En annan sak om det här om trotset. Har märkt att det är bara en gång i veckan. De resterande 6 dagarna är hon nästan en ängel. Kanske är det inte trotsåldern, kanske har hon bara jävliga dagar. Men det känns bättre att skylla på det. "Min dotter har en period det är därför hon är dum." Förra veckan var det en onsdag. Veckan innan det en onsdag också eller var det kanske en torsdag? Spännande och se vad det är för dag nästa vecka, hmm ska börja dokumentera. Såna här dagar spelar det ingen roll vad man gör känns det som, man prövar ALLT men man har tappat makten. Eller hade man någonsin den? Baby har alltid varit bossen hemma hos oss men har nästan alltid varit så snäll så vi får ändå som vi föräldrar vill. Men hon är så otroligt envis den envisen kommer hon långt på i livet så när hon sätter ner foten är det näst intill lönlöst att ens försöka. Ska nog börja gömma mig under täcket såna här dagar, men nu ska jag googla trots!

Åh vad jag längtat efter den här stunden!

Nu har min dotter somnat, sover middag. Och ÅH vad jag har längtat efter den här stunden. Vi har bråkat idag, eller rättare sagt krigat. Japp, tredje världs kriget här hemma. Det är 2 års trotset! Ni vet när de testar alla gränser så långt det bara går, och hörseln har helt plötsligt bara försvunnit för de hör tydligen inte ett ord vad deras mamma säger. Hon är jätte duktig och lär sig nya grejer hela tiden, och det går bra. Det är det som hon redan vet hon som hon trotsar. Så allt man lärt dom de här två åren är som bortblåst. Sen leker hon tvärtomleken med mamma, men kan inte påstå att den leken är rolig inte när man är trött och stressad i alla fall. Otroligt frustrerande och kan lova att det har kännts ett par gånger idag som huvudet ska explodera. Men nu sover hon och är sådär äckligt sött igen, vill bara peta på henne och väcka henne för hon är så sött. Och retas lite tillbaka. Mamma älskar dig min skitunge!

måndag 19 april 2010

Önskar jag drack kaffe.

Matteo vaknade för en timme sen och jag har legat och försökt och försökt få honom att somna om, men icke. Jag var är så trött att ögonen gör ont att hålla uppe, men det är helt självförvållat! Efter barnen somnat igår gick jag ut och träffade Simone nere på kvaterarn. Drack cider och pratade om livet. Även fast jag inte drack så mycket känns det som en ångvält har kört över mig. Stefan har gått till jobbet, Simone och baby sover fortfarande, skulle gärna byta med dem! Nej nu ska jag gå och ta en kall dusch så jag vaknar till liv och kan ta hand om min son.

söndag 18 april 2010

Fjärde generationen!

I helgen har vi haft fin besök, nämligen min farmor och farfar kom hit från Örebro. Har varit jätte trevligt, älskar min farmor hon är rå cool! Tycker det är häftigt med fyra generationer, en av alla posetiva sidor med att få barn ung. Om jag ploppat ut ungarna något år tidigare hade det varit 5 generationer, men detta är bra jobbat med.

Ungarna har fått presenter, baby fick en jätte fin klänning som hon vägrat ta av sig. Hon sov i den inatt och skulle promt ha den på sig idag också! Har varit ute, ätit på resturang och fikat. Min farfar är också cool, även fast han är pensionerad sen länge är det fart i den gubben. Tio tal projekt om dagen och nu hjälpte han oss med att spackla barnrummet. Bredspaklade alla väggar på 2 tim, fatta det! Nu kom vi hem från mamma där vi avslutat helgen med familjemiddagen som alltid är ett stort plus på veckan. Nej nu ska jag natta barnen så man får mysa lite med älskling!