lördag 20 februari 2010

Fredagsmys!

Efter jag och barnen möt upp Anna, promenerat in till stan, fönstershoppat lite och käkat lunch på NK mötte älsklingen upp oss och vi åkte hem och städade inför kvällens fredagsmys. Som spenderades tillsammans med Johanna och Brian och lite vin och amarula. Matteo sov 99 % av deras besök så de var väldigt skönt och baby var bara glad att vi hade folk över. Hon dansade med moster, fick sina naglar målade i rosa och jätte nöjd över sin skål med chips. Hon är en riktig liten partypingla hon! Kvällen slutade runt midnatt då de gick hem, barnen sov och jag och stefan som vanligt tvingade oss att hålla oss uppe lite extra, vilken poäng det har vet jag inte riktigt? Med den fredagen kunde inte blivit mysigare!

fredag 19 februari 2010

Varför valde jag viktväktarna?

Frågan är varför jag gick med i viktväktarna. För att jag behövde en spark i arslet för att komma igång. Annars hade jag fortsatt sitta där i soffan och unnat mig det ena och det andra. Och min sambo har inte varit till någon hjälp alls. Dumma honom, han får mig att känna mig som den sexigaste kvinnan i världen. Så jag behövde lite hjälp på vägen, att komma igång. Och nu måste jag gå och väga mig en gång i veckan, inte fan vill jag stå där på vågen och skämas! Så det är press, press, press och press är bra!

Men jag visste att jag inte skulle klara av att bli värsta supernyttiga freaket. Och det är det som är grejen, man behöver det bli det för att gå ner i vikt. Man får äta lördagsgodis och får ta sina fredagschips, får gå på fest/kalas utan att få dåligt samvete dagen efter. Men man ska kanske inte räkna med en chokladkaka i sina dagligapoints om man vill gå ner i vikt! Sen handlar det om att lära sig vad kroppen behöver, äta rätt och hälsa. Och de behöver jag lite lektioner i för hela mitt liv har jag bara levt utan att tänka, har aldrig behövt tänka har alltid haft den kroppen jag velat ha. Den har gått med på köpet, fast latheten och chokladkakan. Kanske för att man är ett par år äldre och som sagt fött två barn. Jag är som sagt inte tjok men ändå långt ifrån vad jag var.

Ja jag räknar hellre points istället för att svälta mig själv! Ja, alla dessa GI och bantningsmetoder funkar om du vill gå ner snabbt i vikt. Men du får inte behålla kroppen länge, du måste hålla på så minst varge säsong. Och du får inte den kroppen du egentligen vill ha! När man inte äter eller inte äter rätt (skiter i halva kostcirkeln, halva talriksmodellen) går kroppen på sparlåga (menas också sämre förbränning) dessutom det sissta kroppen förbränner är fett. Den spar det till att överleva, så det första som ryker är alla dina muskler. Ja du går ner i vikt, Grattis men inte i fett först och främst, och ja du ser smalare ut men det gjorde min kille också när han slutade tränna ett tag. Så jag väljer hellre att äta rätt, då förbränner kroppen allt överblivet fett och tillsammans med lite motion och tränning får du de där fina kurvorna du vill ha!

torsdag 18 februari 2010

Ett litet smakprov!

Pet shop boys!

Vi alla vet ju att baby älskar att dansa, hon kör en show typ 10 gr per dag. Och hon är en allätare när det gäller musik. Även fast hon ibland har haft lite udda musik smak, men nu har hon definitivt hittat sina favoriter. Pet shop boys! När vi idag var hemma hos världens bästa mamma/mormor och firade hennes 46 år dag (stort grattis) tittade hon med helt facinerat på deras dvd. Hon och mormor dansade/sjöng igenom 1 och en halv timme lång konsert. De slog allt, barbapapa och telitubbis var skit jämfört med det här. Hon har aldrig tittat på något i sträck så länge. Och nu har vi lovat baby att nästa gång Pet shop boys spelar följer vi med mormor och morfar Olle till london och ser dem live. Fatta vad coolt baby kommer tycka om det!

(det roligaste var när en släkting frågade vad baby ville ha i födelsedagpresent pekade hon bestämt på tv och "den där" - pet shop videon! )

Så där en och en halv vecka senare!

Det har varit full fart här hemma och jag har haft en liten paus från bloggvärlden, otroligt skönt! Har hunnit med massor här hemma senaste. Förutom de vanliga vardagsysslorna som öppnaförskolan, lekparken, pulkaåkning, storstädning, mitt endagsveckajobb, och alla ärenden som storhandla, fixa Matteos pass, handlat saker inför resan och babys fördelsedagspresenter har det hänt massor av skoj:

Viktväktarna!

Jag har skrivit in mig på viktväktarna, skratta ni! Det har alla mina vänner redan gjort, högt! Det kanske är patetiskt och slöseri med pengar då jag egentligen var under gränsen att få gå med och får bara gå ner två ynka kilon innan jag räknas som underviktig. Men jag kör hårt med mina små kilon, eller nu ljuger jag. Jag SKA börja. Det första jag gjorde efter inskrivningen var att gå ut och dricka vin. Vet ni hur många points ett glas är? Jo 7 points! Jag drack nog upp alla mina points för kommande helgen. Jennifer kallade mig störd och as garvade åt mig när hon hörde om mina planer, viktväktarna och sedan utgång. Men jag kännde att jag behövde passa på när jag ändå var ute ur boet och jag hade så jävla roligt! Tack Adela, hennes blivande och alla andra som gjorde kvällen.


Amanda och familjen!

Amandas lilla familj som består av magen och mannen och deras lilla Joker kom över till oss på middag i lördags, det blev det jätte trevligt. Det stora samtalsämnet var självklart graviditet, förlossning och barn! Åh baby hittade en ny bästa vän, nämligen Joker. De två busade och lekte hela tiden och han blev lika kär i henne som hon i honom. Efter den träffen var älskling övertalad om att skaffa en femte familjemedlem, men ingen bebis denna gång utan en liten vovve. Så nu är vi på JAKT!



Alla hjärtans dag!

Vi firade inte alla hjärtans dag som alla andra, med hysteri och dyra presenter. Åt ingen romantisk middag eller masserade in varandra i oljor. Det mest romantiskaste Stefan gjorde var att rita ett hjärta med sylten i min havregrynsgröt, frukost på sängen. Vår alla hjärtans dag började med ett avbrytet samlag (första) gången man riktigt fått känna på vad det är att vara små barnsförälder. Sedan spenderade vi hela dagen på andys lekland, tog en snabb fika hos min pappa, gick sen på kvällen hem till mamma och Olle för veckans familjemiddag. Men de hade iallafall dukat fint med hjärtan på bordet och alla fick en varsin present. Tack!




Egentid, han och jag!

Jag och älsklingen har fått spendera lite vuxentid med varandra då och då, alltid lika underbart. Först gick vi på bio förra veckan, såg Wolfman och satt ihopklistrade i varandra. Men den var inte ett dugg läskig fast jag är den mest lättskrämda personen som finns. Vi hade höga förväntningar det stod trotts allt skräck/thriller, och var därför vi gick på den. Vi ville ju ha en anndledning att sitta i knät på varandra i biomörkret men den var bra i alla fall. Sen har vi lyxat till vardagslivet lite med att ett par gånger när barnen har somnat delat på ett eller två glass vitt och gosat ihop oss i soffan. Barnen har också fått lite egentid med oss, baby fått massor av tid med pappsen och Matteo med mig. Som om han inte umgås nog med mig, men han verkar aldrig tröttna. Ska snart få lite egentid med baby, är efterlängtat, busfröt och jag!




Träning!

Jag har faktiskt kommit igång lite med olika träningsformer även fast jag aldrig varit någon träningsmänniska. Först gammal hederlig sängkammar träning mohahaha.. Sen har min kära storasyster beställt en träningsvideo och det är ingen pilates eller yoga här inte, utan "pip" och snart ska våra killar få en varsin stor överaskning men först måste jag införskaffa en slips, min man äger ingen. Ska försöka hålla på att gå på friskis och svettis minst 1/veckan, mitt gymkort ligger fortfarande och dammar. Sen har jag kommit igång med motionen lite, som igår tillexempel gick jag en snabb promenad samanlagt på två timmar, måste ju också räknas som styrketräning för armarna, jag menar dra barnvagn i den här snön?!



Nära och kära!

Självklart har vi umgåtts med våra pappor, det gör vi ju alltid. Sen har farmor varit här på besök och barnen har hälsat på mormor när vi vuxna har roat oss. Babys gudmor var här tidigare i veckan på lunch, vi måste ses oftare nu! Men på lördag ska vi få passa Elias ska bli jätte roligt. Sen har jag haft lite kontakt både med gammalt och nytt folk. Det är ju alltid roligt! Men mest har jag umgåtts med Anna, trivs så bra i ditt sällskap. Vi har bland annat promenerat, fikat, ätit middagar, luncher och snackat om allt (tack) dessutom också gått på bio. Farsan, den rekomenderar jag varmt till allt och alla, en rolig och fin film!


Utvecklingen!

Matteo har både blivit stabilare och snabbare, sen har han slagit världsrekord på att slå i huvudet nu när han ska stå och klätra överallt! Han har självklart sammlat på sig fler tänder och är kvar i sin mamma-fas! Sen måste jag STOLT tilllägga att han går med stöd, sina små utforskar steg runt vardagsrumsbordet och soffan!




Baby har hittat på bus i mängder, om jag skulle skriva ner allt skulle tokboken vara full för länge sedan. Jag överdriver inte när jag säger att hon snackar dubbelt som mycket som sisst när jag uppdaterade. Nu är det mera menningar och konversationer, och roligt är det! Barnlivet blir bara bättre och bättre och bättre ...




Det har hänt massor av mera saker de senaste nio dagarna, grejer som jag vill gå in på lite djupare än snabb uppdatering, men det får bli ett senare tillfälle. Har inte tid nu. Idag fyller min underbara mamma år, barnens mormor så vi ska över dit ikväll på fest/kalas, innan dess ska jag hinna en träff med Anna och väga mig på viktväktarna. Önska mig lycka till!