torsdag 17 november 2011

Sista dan i plugget.

Idag hade jag min sista skrivning och sista dagen med lektion för den här terminen för på måndag börjar heltids parktiken fram till jullovet. Ska bli skönt att slippa den psykiska stressen att alltid måste något göras som alla inlämmningar och prov, även om jag kommer vara borta fler timmar hemmifrån nu så när man väl är hemma är man bara hemma.

 Sen fortsatte torsdagen med en impulsiv fika/lunch med Simone vid gullmars och det var, är alltid lika trevligt.
Här hemma på kvällen blev det en lugn torsdag efter dagis, små trollen var trötta så vi pysslade med pärlor och myste en del istället.

onsdag 16 november 2011

Onsdag och ledigt.

Imorse var jag och baby hos läkaren där vi fick världens chockbesked, absolut inget farligt eller kritiskt med baby men minst sagt ett väldigt jobbigt ingrepp måste göras och det var länge sen jag har gråtit så mycket som idag. Kunde liksom inte hejda tårarna och tyckte synd om min flicka som var så otroligt duktigt där idag.

 Iallafáll hade jag lovat henne att vi skulle gå på cafe efteråt även om det kändes väldigt opassande var ett löfte ett löfte och vi fick en mysig stund på kaffekoppen, promenad och små mysiga diskutioner om allt mellan himmel och jord.
Sen gick vi och köpte pärlor på lösvikt innan vi hämtade lillebror på dagis igen och det var dags för mig att springa in till jobbet på ett kvällspass.

tisdag 15 november 2011

Vecko aktiviteten!..

.. och en bästa sådan så här på en vanlig tisdag efter dagis.






måndag 14 november 2011

Veckorna är fullproppade..

.. och tiden bara rusar förbi. Detta med fuskbloggande funkar inte riktigt längre då man glömmer bort minst hälften vad man gjort. Men lite som har hänt på sistonde förutom allt det vanliga med 10 kg plugg, jobb och dagis aktivitet.

Det har börjat laddas energi. Jag har äntligen kommit iväg en första gång till gymet och introducerat träningen efter all denna tid jag ägt kortet, haha. Och så har jag och Jenny provat på bikramyoga som var en upplevelse i sig och självklart måste vi köra hårt de kommade två gångerna.


Jag och S har lyckats samla på oss ett par dejter med luncher, promenader och spelat badminton ett par gånger. Vi har också höjt egentiden här om kvällarna efter barnen har somnat till en helt ny nivå med många långa vakna mys kvällar och lagat egen indiskt mitt i natten. Och i lördags senast gick vi och testade god libanesisk mat på tabbouli södermalm och drack drinkar efteråt på sjögräs medans farmor bussade hemma med barnen.


I söndags vaknade S till nog världens bästa morgon då han fick världens gulligaste uppvaktning av små trollen. Det första baby sa när hon vaknade var "idag är det pappas dag"! och sprang direkt in i lekrummet och hämtade ett paket som hon, lillebror och farmor köpt i smyg dagen innan.


Och dagen fortsatte sen med att jag och barnen bakade en fars dag tårta och sen kom min fina pappa förbi som fick sig en liten pressent och vi bjöd på räckmackor och fin kaffe.


Jag har också hunnit skaffa mig ett mindre snyggt ärr. Hela den dagen var helt absurd. Efter vi startat en ny kurs i skolan och pratat om anmälla arbetsskador och risker på jobbet och jag kläcker ur mig att på mitt jobb händer det aldrig någonting får senare på kvällen avsluta den med att sy mitt finger.


 Vid halloween hade vi pyssel kväll, bakade läskiga cupcaces, gjorde papperspindlar, spökträd och gjorde vår första pumpa som barnen tyckte absolut var roligast.

Och firade med spökmiddag hemma hos mormor och morfar olle med maskerad, spökmusik, god mat, gott sällskap och pumpa tårta.

Barnen gick sin första trick or treat och önskar jag hade filmat hela grejen för de var helt underbart sötta när de sprang upp i trapphusen och bankade på grannarnas dörrar och sa bus eller godis. Och otroligt stolta över sin ihop samlade godis-penga skål.
De fick också firande på dagis med maskerad, disco och poppcorn så måndagen var på topp för busstrollen. Sen har vi hunnit att fira en hel del födelsedagar, Johanna och lilla Madox som fyllt år och min fina bror har blivit 25 som vi firade stort med överaskningsfest hemma hos mamma med all släkt och vänner, som hon hade annordnat, till och med gjort om matrummet till ett lounge/disco rum så det blev en hel lyckad kväll.

Jag har tagit en sväng till norrköping över dagen och fått en guidad tur runt stan av en härlig vän, lite äventyr, en av de bästa spontana presenterna och en trevlig lunch innan jag åkte hem igen. Och så har jag hunnit träffa upp Simone på en drink och kaffe sådär på impulsivt efter jobbet på en söndag, och fick unna mig en god middag med Jenny på gandi med några cider efteråt mitt i veckan och det är alltid uppskattat!

Vi har också försökt lyxa till vardagskvällarna med barnen nu när de känns så korta den här årstiden, och vi har varit iväg bland annat på högdals badet som vi har gjort till en vecko aktivitet.
.
Sen har de väl hänt en hel del massa mer men jag får väl skärpa till mig lite med bloggandet istället då minnet är gott men kort!