lördag 16 oktober 2010

Härliga, härliga Lördag.

Hela lördags förmiddagen har det bara varit mys och små bus här hemma, exakt så en bra lördag börjar. Men efter lunch blev det lite fart på dagen. Morfar kom på besök, det blev en härlig höst promenad vid vattnet i Årsta. En sväng på söder och sen blev vi alla bjudna på middag hos gamelfaster, hjortstek med rostade rotfrukter med efterrätt till, och massor av lek och bus. Matteo somnade nu direkt vi kom hem, men baby är vaken. Hon sitter och snaskar på lite lördagsgodis i soffan och myser med pappsen, jag ska nog göra dem sällskap...





Gullungar, ni är lyckan i min dag.

.tänker tankar jag inte borde tänka.

Melissa Horn - En famn för mig

fredag 15 oktober 2010

Äntligen fredag.

 Har haft fin besök här hemma hela eftermiddagen och kvällen av bästa vännen. Super mysigt. Blev mest bus med barnen och lite äppelpaj. Men efter Matteo lagt sig hann vin ta ett glas vi på balkongen och snacka lite innan hon var tvungen att åka hem. Tack Jenny, för besöket. Jag är så glad att allt går bra nu och spänd in för din resa. Nej, nu har jag inte tid att sitta här, måste jag gå och natta min lilla tjej här hemma som inte vill sova.

Ett par tips, tack?!

Jag och Stefan har spenderat de senaste nätterna på en madrass på hallgolvet. Vi övar barnen att börja sova i egna sängar. (Madrassen är inte för barnen utan för min egen skull, hehe.)Det har gått väldigt bra, inga protester att somna men ett par vakna timmar per natt för mig och Matteo och ...
... Alexandra som igår kväll, efter nattningen vaknade och smög sig hit och sov. Men vi smög in henne igen. Älskade envisa unge! 

Är det någon som har några smarta tips när man försöker sluta natt-amma?! Hur gör ni? utan att ersätta med flaska eller något!

torsdag 14 oktober 2010

Dagens pyssel.



NU HAR VI DANS PARTY HÄR HEMMA!

onsdag 13 oktober 2010

Inkompitent!

Inkompitent, det var dagens ord. JA, ibland är pappor helt hopplösa, Stefan hämtade barnen från dagis idag och kom både utan mössor och vantar och struntat i utebyxorna. Så när baby var med pappsen på barnochföräldra dansen blev det en sväng in till polarn och pyret för köpa nytt till huvudet och händer. Jaja, det är ju alltid bra att ha så här tio par reserver när pappa glömer grejer. Sen fick jag och Matteo iallafall ett par mysiga, busiga små timmar i lekparken innan vi mötte upp alla hos morfar på middag.

Oj blev en lång DAGIS UPPDATERING!

YES, nu har barnen lyckats gå två veckor i sträck på dagis utan vab emellan. Innan blev det bara inskolning sen 2 veckors sjukstuga, en vecka dagis sen vab igen och så höll det på så i samma visa. Men nu hoppas jag att barnen har jobbat upp deras immunförsvar med alla dagis baciller de fått nu i början. För det här med vab har verkligen varit på gott och ont. Visst har jag njutit av all extra tid jag fått hemma med barnen, men samtidigt vill man ju att de ska vara friska och må bra och vi har blivit så instängda de veckorna så myror har krypit i benen. Hur går de då för barnen på dagis? Jo..

Matteo har verkligen fått en rivstart, inskolningen gick förvånansvärt bra. Jag hade åtminstone förväntat mig tårar eller någon liten protest från mammagrisen. Men nej det var bara jag som böjade efter man lämnat dom hehe. Men efter två veckors vab kom det, han protesterade högt vid lämningen och envis som han är berättade fröken att hon var helt färdig när han var klar. Sen sov han bort dagarna på dagis och matvägrade. Det har varit väldigt upp och ner mellan vab:arna och ens samvete ska man inte ens tala om. Men nu börjar de gå på räls igen, föra veckan gick allt toppen under dagarna och han har haft jätte kul, det var bara vid lämning han minsann skulle visa mig att det inte var ok att gå, men ibland hann han tystna innan jag ens hunnit ut från dagis grinden. Och de senaste dagarna har det inte ens varit någon protest alls. Imorse gav han mig en bamse kram sen gick han till fröken och tog henne i handen och vinkade hej då. DET kändes otroligt bra i mammahjärtat, så nu håller jag tummarna på att det kan fortsätta så här för man vet ju ändå att han super trivs där!

Men för Alexandra har det gått toppen från dag 1. Hon verkligen älskar dagis och blir nästan lite besviken när det är helg, hehe. Det ända har varit att hon i början inte haft någon tid till att sova, hon vill bara leka, leka, leka men nu förtiden går hon självmant in i vilo rummet och somnar på duns. Och här hemma på mornarna vaknar hon alltid på ett strålande humör och är super lätt. Man behöver inte ens hålla på att böka med alla lager kläder som annars för VI SKA JU TILL DAGIS hehe. Tur för mig så går hämtningarna också bra, man skulle ju kunna tro att hon aldrig skulle vilja gå där ifrån så dagis kär hon är. Men hon blir jätte glad när man kommer, kramas och blir helt ivrig och babblar jätte fort om allt hon gjort på dagis idag. Speciellt om allt hon har ätit, det är hon jätte duktig på att uppdatera om hehe.

Jag själv är förvånad över hur otroligt bra det känns det här med dagis. Stefan har retat mig för mitt mamma-kontroll behov, när vi har barnvakt ringer jag flera gånger för att kolla läget, till och med när Stefan är ensam med barnen, kan liksom aldrig riktigt slappna av. Och i slutet av sommaren hade jag panik inombords när det började närma sig med dagis. Men jag känner mig jätte trygg med fröknarna, de är jätte snälla och gulliga, ja helt underbara. De klara ju till och med av visa situationer bättre än man själv hehe! Och dagiset är jag super nöjd med, kunde inte valt ett bättre. De hittar på så roliga grejer hela tiden, som idag tex är baby ute med russinpatrullen (som förra veckan) som de kallas och är i skogen och upptäcker. Matteo är med de små barnen kvar på dagis och får måla med blåbär, förra veckan målade de med choklad men fröknarna hade varit smarta och hade inget socker i så det var inge gott att äta haha.

tisdag 12 oktober 2010

Home after school.

Första kvälls kursen avklarad, den sluta extra tidigt idag men tur det för nu han jag hem till världens bästa lilla tjej som gärna vill vara uppe lite extra och gosa med sin mamma. Gör mig inget att kl är lite mycket för hon är ju så söt!, och någon måste ju roa mig när Stefan är tråkig och glor på fotboll.

Envisa underbara unge!

Det är tur att vi bor precis brevid dagis, annars hade jag fått lite problem. För idag bestämde sig baby för att gå hem i långkalingar och utan jacka. Envisa underbara unge!

Dagens utmaning.

Så nu var det skickat ...

Plugg!

Nu har jag suttit och försökt tugga mig igenom ett par kapitel som ska vara lästa till imorgon. För mycket fakta på en gång, känns som huvudet ska sprängas av all information. Blir nog bättre när man har kommit in i pluggandet, men nu tar jag en PAUS!

måndag 11 oktober 2010

Bojkotta TV(reklamen)!

När mormor (mamma) passade barnen förut, hade de oreos hemma som barnen fick smaka. Alexandra satt där med sin kaka och sa "mjölk, mjölk, doppa mjölk." mamma hajade först inte men sen hämtade hon mjölk och baby satt nöjd och doppade sin kaka. Mamma ringde upp mig, skrattade och berättade och undrade vad jag hade lärt min dotter.

Men här hemma har vi aldrig doppat kakor i mjölk. Då kom hon på att baby säkert sett det på tv-reklamen. Lite gulligt just det här, men när man tänker på det närmare är det lite sjukt.  Jag sa det sen till Stefan att det är sjukt hur snabbt barnen snappar upp saker och hur lätt påvärkade de är. Det är tur att vi inte direkt är några tv tittande människor här hemma! Såklart händer det också ibland, men det är ju mest film och playhouse disney (barnpogram).

Bildbomb. En vardag efter dagis!

Hem och börja leka tillsammans direkt...



 Mmmm Pappa hemma..
 Baby hjälper mamma med maten och pojkarna dukar...
 En promenad..
 ... och en stund i lekparken.
 Kvällsmat och godnatt sången på playhouse disney.
 Medans en är duktig och borstar tänderna...


 .. busar den andra, Matteo tycker både mamma och badrummet behöver bada.
 Och efter massor av sagor och sånger är det natti natti!
Mamma älskar er!

Dagens middag!

Chorizofisk med bönor, recept finns här.

Back to school!

Ja det har pirrat i min mage hela förmiddagen, har min första lektion idag. Var ju ett par år sen man tog studenten. Men detta är ju något helt annat, lite mera vuxet. 3 snabb kurser på 10 veckor ska jag väl klara, no problem, right?

söndag 10 oktober 2010

Så var helgen slut, lika snabbt som den kom.

Nu är jag hemma efter jobbet, blev ett par timmar extra då vi hade både afternoon tea, dopp kafé och en bokning för 195 per.  Ja det har med andra ord varit full fart. Lite stressigt men samtidigt tycker jag det är så uppfriskande att jobba. Här hemma har det också varit full fart för Stefan och barnen, de har hunnit med massor av skoj här hemma + två vändor till lekparken. I förmiddags sen gick de hem och åt lunch och sen ut igen. Super kul för barnen och Stefan har skrytit om hur mysigt de haft de idag, är inte bara lite avis hehe. Men jag fick ett par sms, telefån samtal och en video när jag var på jobbet, så jag fick också vara med på ett litet hörn och höra om deras dag. Nu ska jag försöka lägga mina små som bara vill vara vakna för att mamma är hemma igen, men imorgon väntar dagis och en helt ny grej i livet för mig. Spännande, god natt!

Kärleks tips!

Liva upp vardagen lite extra eller få gnistan tillbaka i kärleken. Finns att köpa på Love store för 98 kr.