lördag 6 februari 2010

Nam nam .. sitter här och mumsar!

Mitt lördagsgodis blev en citronmarängspaj som jag och Anna bakade tidigare, behövde blev av med lite citroner. Som jag nu sitter och glufsar i mig resterna av, nyttigt för fettet. Har precis kommit hem från vildmarken där vi + massa andra firat Fleming som fyller år, hade gärna stannat en stund till men pga 2 timmars resväg känndes det lite taskigt mot barnen. Måste ge kredit till Alexandra (inte min dotter) som skottat fram en stig hela dagen så vi gäster kunde ta oss fram. Sen fick baby en försenad julklapp som av misstag hade råkats ges till den andra Alexandra, hon blev säkert jätte glad på julafton när hon öppnade paketet och det var en leksak för en tvååring. Hehe, så går det när vi envisades om att sno namnet! Natten som va, var första natten jag/vi sov utan Stefan sen vi flyttade ihop. Han var i Eskelstuna på konsert den jäveln! Men Anna kom och hade fredagsmys med oss och var sällskap över natten så jag slapp vara mörkrädd. Det var super mysigt, tack för igår, inatt och idag!

Imorgon är det babys tur att få roa sig, nu har både pappa och mamma haft sitt skoj. Så det blir lekland hela dagen sen ska vi iväg på veckans familjemiddag och där efter ska jag jobba en stund, men denna gång ska bubben öva och inte följa med till jobbet. Får se hur det går?!

fredag 5 februari 2010

Take me away!

Ingen tutte för morsgrisen!

Nu sitter jag här med sprängdfyllda tuttar, var ute igår och drack lite vin med Jenny. Först var vi hos min pappa som bjöd på lite mat, sen lämnade vi av baby till mormor. Morsgrisen fick följa med men det gick hur bra som helst, sov mesta av tiden charmade resten. Tack Jenny, för kvällen och för du är du! När jag hämtade upp baby på vägen hem ville hon minsan inte gå, hon hade det så roligt. Men tillslut gav hon med sig och berättade glatt allt bus hon och mormor hade hittat på. Hon är en riktig mormorsgris!

Nej, nu måste jag försöka gå och mjölka ur och göra mig iordning. Har inte tid att vara varken trött eller småbakis, vi ska hänga Anna hela dagen. Var bjuden på tjejkväll/singstarkväll idag men eftersom bubben är så extrem måste jag tacka nej. Skulle vara kul, men får smita ut nästa gång istället!

onsdag 3 februari 2010

Pappsen ska få egentid!

Idag tänkte jag ge Stefan lite egentid. Han har varit (är alltid) världens bästa senaste tiden. Bubben har varit som en liten kläng apa på mig senaste tiden ju, och det har resulterat i att Stefan gjort allt! Plus att han har till och med jobbat åt mig på mitt jobb, och gett mig egentid både att jag har fått gå ut och roa mig lite sen försökt desperat roat en mindre glad Matteo så jag har kunat få ta en liten time out här hemma. Så har nu ställt några favorit öl i kylen, köpt hem favorit godis och lagt pizza pengar som väntar honom när han kommer hem och det är städat och fint. Han vet ännu inget utan får bli en överaskning när han kliver in genom dörren och märker att det är helt tyst och ser min lapp jag lämnat till honom. Är inte ofta man får egentid hemma, man får alltid göra värsta projektet för att gå ut och få en stund, så hoppas han njuter till fullo av lite lugn och ro! Själv kommer jag och barnen åka till pappa/morfar i eftermiddag och bosätta oss där under kvällen.

tisdag 2 februari 2010

Barn till Salu!

Tittade på TV4+ tidigare ikväll och ville bara kräkas! Hur fan, vilket jävla skit land, hur kan man göra så mot människor? Ilska, sorg, hat, vrede, och åter sorg är det jag känner just nu. Jag smet ifrån tv en stund till datorn, jag ville INTE titta, men satt och snegla hela tiden tills jag sögs tillbaka till den. Nu vet jag varför jag inte läser tidningarna längre och det är inte för att jag inte har tid eller för alla lögner som står där utan för dessa historier, som får mig att böla. Kommer aldrig sätta min fot i det där jävla skit landet!

Baby sa Matteo!

Baby sa Matteo idag. Idag har verkligen varit en dag hon har härmat allt man säger, som när vi bakade bröd hos Anna, sa hon smör, bröd, ost, mjöl, platta ect ect.. bara rabblade på alla ord efter en, så man får verkligen passa sin tunga vad man säger. Roligt är det verligen, men när hon sa Matteo smälte mitt mamma hjärta precis som den gången hon sa lillebror!

Grattis bubben!

Nu är vi hemma igen efter att ha umgåtts med Anna hela dagen. Tack för idag! Och har glufsat i oss en lite pannkakstårta, eftersom det bara är 5 månader kvar tills bubben blir ett. Nu sitter han i mammas knä och leker finsmakare med tutten, tror han jämför den och den pyttelilla klicken grädde han fick smaka. Mamma älskar dig så mycket bubben, ni två små + pappa är bäst!

Matteo!

De e 2 februari och bubben är hela 7 månader och fortsätter vara världens gladaste bebis! Här hemma ål/kryper han runt och snabbt går det, har små upptäktsfärder varge dag. Det händer ofta att han ålar in i badrummet och attackerar badbaljan. Här har vi en till som gillar att bada, han blir helt ivrig så fort han hör en vattenkran. Sen har han blivit hjärntvättad av syrrans 24/7 timmars dansande eller är det de att han gillar disco musik för han gungar glatt rumpan när låten "september" av Earth wind & fire spelas. Han vinkar appatiskt så fort någon har yttekläder på sig. Och nu ställer han sig upp utan problem och man räknar inte sekunder längre när han står (med stöd). Utan han tycker det är väldigt roligt att stå och dra ner allt han når i lägenheten. Sen går vi promenader med mamma när vi håller i händerna, sen har vi minsan sett att han har tagit ett par små steg sidleds längs vardagsrummsbordet. Och mamma är jätte glad att du är en stor fett mamma gris annars skulle det inte dröja länge tills du sprang ifrån mig, så fort allt går!

Fruktpure?

Jag har senaste veckan gjort egen barnmat till lill tjokisen och det är väldigt uppskatat! Men nu i natt drömmde jag om att jag gjorde egen fruktpure också, men kan inte minas hur jag gjorde den i drömmen hehe. Någon som vet hur man gör det? Är det bara jag som är ett pucko..

måndag 1 februari 2010

Baby!

Sjuklingar!

Nu är det tredje morgonen i rad bubben har vaknat kl 7. (jag som alltid har haft turen och bestämmt själv när jag ska gå upp.) men nu börjar det lukta vana. Den ska det minsan bli ändring på! När jag flyttade hemifrån första gången, var det jag saknade mest "föräldrarnas mat", men nu känns de lite som att bo hemma igen. Igår kom nämligen pappa förbi och höll oss sällskap och lagade middag till oss. Andra dagen i rad vi blev serverade, känner oss lite bortskämda, men det behöver man ibland. (och nu har jag fått tips av honom hur jag ska steka köttet så det blir så där saftigt att det bara smälter i munen.)

Jag har själv åkt på förkylningen nu också, så vi blir inne i värmen idag med. Baby berättade igår vid läggning att hon ville sjunga imsle vimsle spindel på öppnaförskolan idag, men jag tror inte de vill ha oss där hostiga och snoriga. Så jag tänkte göra mitt bästa så vi kan ha en egen liten sångstund här hemma sen när hon vaknar. Bubben har nu somnat om igen, idag är det första gången han inte åt sin gröt på morgonen. Men jag kännde inte för att tvinga i honom den när han inte kan andas genom näsan, stakarn.

söndag 31 januari 2010

POTT Tjejen!


Vi kom av oss lite med pott träningen förut, dåliga föräldrar! Men det för absolut ingenting för ibland har vi hittat baby sittandes på pottan, hon sliter av sig både blöja och byxor när hon känner för det och går och kissar. Sen ibland vill hon följa med mig på toa sällskaps kissa. Helt självlärd! hon torkar till och med sig själv och slänger pappret i toan och spolar. Sen klappar vår duktiga ficka händerna och skrattar stolt över vad hon lyckats åstadkomma! Och i den här takten får det fortsätta...

Baby UPPDATERING!

Baby har sedan hon var en bebis kunnat alla djur läten och det är faktiskt inte vi som har hjärntvättat henne utan hennes stora djur intresse som vi har att tacka. Men nu börjar själva djur namnen komma (vovve kan hon självklart) men katt sa hon igår! Sen idag kom groda och anka (lekte med badleksakerna).

Paparazzi

Nu har älskling också suttit och kollat igenom våra foton. Vi har så extremt många, jag har lekt paparazzi ända sen den dagen baby kom! Jag har sorterat allt i mappar, månadsvis och i en mapp kan det vara från 300 bilder till ... ja ibland tycks det inte finnas något stop. Som nu i januari månad hade jag lyckats tagit hela 751 bilder och jag själv är nästan inte med på en ända. Stefan har retat mig för mitt fotomissbruk men nu är han överförtjust och satt här nyss framför dator och åh:ade sig! Och han som hatat facebook hela tiden och precis börjat bekanta sig lite kläcker ur sig: Oh den där måste jag ha som facebook bild, en sekund senare Det där är nya facebook bilden .. facebook.. facebook .. Nu har du blivit en av dem, tönt som du är!

Nu tjuter de av glädje från badrummet och de har stänkt ner vatten ända upp i taket där inne, det är nämligen bad dax! Så nu måste jag och kameran springa iväg en stund, tillbaka strax med lite Baby-uppdateringar, mycket som hänt här nu!

Bjuder LITE på min nostalgi kick av Baby!

Älskling, mamma tror inte katten vill ha en puss!
Två st tuffingar!

Vem är det som är tuff nu!

Åh, tänk när du var så här färsk!

Men baby, vad har du på rumpan?

Baby och snuttefilthögen!

Nu har pappa varit här och trixat med håret igen!

Musikfantasten!

Vår sjöstjärna!

Här är jag och mitt kex, jag ääälskar kex!

Mamma, jag kan också se sur ut!

Tungan är babys kännetecken!

Baby och pappas bästa vän, stornos!

Busfrö nr 1

Baby och första gaddarna!

Det var Babysim tider de!

Pappas absoluta favorit!

Utstyrslad redan som liten!

Världens finaste baby!

Sommaren 09, minen att minas!

Lite lyx!

Igår skulle vi egentligen åkt ut till västerhaningen hem till Stefans mamma men hon ringde och sa att hon kommer över till oss istället, det är så kallt ute. Så vi fick lyxen att stanna inne och baby blev tok glad när hon plingade på dörren, slängde sig i farmor famn och gav henne en stor bamse kram, sen drog hon in henne i lek rummet för att busa. Och ännu lyxigare blev det, Tina hade med sig mat som hon hade lagat, var bara att värma lite i ugnen. (En till kock i familjen) så man satt och mmmm:ade sig vid varge tugga, det var så jävla gott! Lite senare satt vi och kollade lite på nya foton (på barnen såklart) och Tina ville ha lite. Så jag gick igenom bilder ända från baby föddes till nu (de tog lång tid) och plockade ihop lite från varge period åt henne på ett usb. Det var världens nostalgi kick! Efter farmor åkt hem gick vi ner till Godis butiken som öppnat här nere och köpte lite Lördagsgodis. Baby var helt chockad en butik med bara massor av nam nam, vad är det här? och plockade bara åt sig två ynka godisbitar (tur att mamma och pappa köpte en stor påse då) som snaksades av till en film senare i soffan.

Idag kommer vi också vara hemma men inte lika frivilligt, barnen har blivit förkylda och hostiga så vi kommer få ställa in alla planer idag och familjemiddagen, får sen se jag se hur det blir med mitt jobb ikväll!