lördag 16 januari 2010

Trötta familjen!

Idag började dagen med att Stefan steg upp tidigt och stack iväg till extra jobbet. Medans jag och barnen latade oss här hemma. Jag har varit seg hela dagen, men det värkar inte som jag är den enda som är trött här. Baby sov till 11 idag och en jätte lång middag och bubben har också varit lat mellan varven. Älskling kom hem hyfsat tidigt och vi gjorde lite tacos till lördagsmiddag. Sen tjatade Stefan till sig att vi skulle se transformers, jag som var väldigt skeptisk såg klart den iallafall. (Och han somna.) Nu har jag puttat på honom så vi kan se en till film: Grand torino. Sett den förut och den är as bra.

Imorgon är det söndag, sissta dagen på den här helgen och då ska jag jobba lite. Men jag har lyxen att Stefan och barnen kan följa med mig till jobbet och hänga lite, så jag slipper sakna ihjäl mig. Sen imorgon kväll ska vi till mamma/mormor där det är veckans familjemiddag!

Vår bestämmda lilla dam!

Jag har en dålig vana när jag är arg eller bestämd, jag pekar med pekfingret och säger "tex. fy så får du inte göra" som jag har ärft av min mamma. Jag avskydde det där pekfingret och ville många gånger bryta av det, men nu är jag lika dan själv. ( Man tar efter sin mamma sägs det.) Och baby kommer nog känna likadant i tonåren. Men nu som liten plut har hon redan tagit efter pekfingret. När jag eller Stefan säger till henne tex. Nej Alexandra, rör inte den, akta där, så får du inte göra ect ect .. så drar hon fram sitt lilla pekfinger mot en och tittar på en med en bestämd blick och sen börjar hon flina. Hon ser så rolig ut så det är svårt att hålla sig för skratt, och då tycker vårt lilla busfrö att hon är jätte klipsk och rolig!

Men vi måste bli bättre på att hålla masken, för det är ju lite trots i det trots allt!

Första pottbesöket!

Vi tog hem en potta för ett litet tag sen, men har inte gjort så mycket mer än intrudiserat dem för varandra, baby och pottan. Vi har sagt "här är babys potta som du ska kissa på precis som mamma och pappa kisar på toan". Hon har genast fattat poängen då hon ett par gånger satt sig där och sagt kiss kiss. Men igår hände det! Babys allra första riktiga pottbesök. Hon följde moster i på toan och satte sig och kissade. Åh vår duktiga flicka, du börjar bli så stor! Hon var själv också jätte stolt och klappade händerna efteråt. Så nu här hemma börjar vi köra igång med pottträningen!

Kusinerna!

Babys kusin Leo ska bli cowboy när han blir stor! Han ska ha fem barn, tre st pojkar och 2 flickor och sen ska de ha tre stycken stora hundar också. Han ska bo i mormors rum, i farmors rum och i mammas rum när han är vuxen. Han kallar sin kusin för Leckisandra!

Fredagsmyset!

Vi spenderade vårt fredagsmys tillsammans med Johanna, Brian och Leo. De kommer över till oss igår eftermiddag. Och efter lite kaos i köket gav jag upp matlagningen och vi beställde hem en fet stor familjepizza istället. Öppnade vinarn, började blanda drinkar och tog fram romen medans kusinerna lekte. Och det blev en riktigt bra kväll! Och Johanna har lärt baby ett nytt dansmove skaka på rumpan! Lite senare tittade också Stefans vän Sebbe in. Jag älskar att man kan ses på det här sättet, avslappnat med både vuxen tid och bus med barnen. Det är så jag trivs bäst. (Istället för att hänga ute i krogsvängarna.) De började dra sig hemåt vid midnatt med vår paraplyvagn för att ta hem en sovande liten kille. Nästa gång ska det vara singstar-kväll hemma hos Johanna.

Mammagrisen tog flaskan förvånansvärt bra, inge protest alls. Suktar bara lite efter dem nu på morgonen men nu är det inte länge kvar tills de får bekanta sig igen.

fredag 15 januari 2010

Och jag fick lasagne till lunch! Mums




Dagens!

Jag bara älskar riktig husmanskost, varför äter man inte det oftare? Lätt att följa kostcirkeln då, blev lite äkta husman idag till lunch iallafall: Kasler!

Ja äntligen något extra att se fram emot!

Ja jag är så där super lycklig!! Det bara pirrar i kroppen och jag kan inte sluta le. Vaknade här hemma super tidigt och suttit framför datorn och glot på resor. Vi har ju planerat att försöka ta en utomlands resa i vår och en i höst. Så hittade jag nu en som jag blev helt tokförälskad i. Det är en all inclusive resa till Egypten! Ringde Stefan och han var väldigt lätt övertalad, yeas boss! Så nu så här tidigt på morgonen har vi båda nu ringt och fixat extra jobb, för här ska vi jobba och spara, för i mars drar vi!!

torsdag 14 januari 2010

Kaviar!


Här hemma åt vi lite mellis och baby hittade något som var väldigt gott, kaviar. Slängde bort äggen från mackan, sköt bort yougurten och frukten och konsentrerade sig fullt på sitt knäckebröd och kaviar tuben. Slickade bort kaviarn från mackan, tog mer och mer tills hon upptäckte att man kunde äta direkt ur tuben ...

En super dunder dag på Ö.förskolan.

Nu är vi hemma igen från dagens besök på öppna förskolan. Vi var redan där när det öppna, baby vaknade tidigt imorse och pigg som en lärka. (händer aldrig annars) så vi passade på. Förvånansvärt satt bubben själv och lekte hela tiden (hade inte en tanke på mig) och han tyckte det var super roligt med alla de äldre barnen. Baby har både lekt rövare och varit snäll och lite kaxig i mellan åt, har haft fika stund med en pojke och busat runt som vanligt. Hon vill då inte gå när de stängde men nu är vi hemma igen och bubben är helt av deckad av flera timmars aktivitet.

Så nu ska jag passa på medans jag KAN (hemma igen är bubben sitt mammiga jag.) plocka lite. Både barnens morfar och farmor kommer på besök idag, så här kommer det bli livat, sen ska det det bjudas på mat. Torsdag lika med soppa och pankaka, de får hålla sig till vårt matschema!

onsdag 13 januari 2010

Vill va nära nära nära mamma! dygnet runt


Håller mig fast någon stans, där jag får tag.. som i mammas mungipa!

Koalabjörnsfasen!

Nu har jag läst på lite om bubbens betende sissta veckan, hans extrema behov av mamma-närhet! Och det är som man misstänkte en fas han går egenom. Separationsfasen, eller som vissa kallar den "koalabjörnsfasen". Vi har inget minne av att baby gick egenom en sån fas?! (eller så gjorde hon det men att man inte märkte någon större skillnad, alla barn är ju olika.) Presic som bubben värkar vara ett extrem fall, plus lite tidig då denna fas brukar börja efter 7 mån. Han vrålar hjärtkrossande och tårarna sprutar om jag lämnar hans sida i så en tusendels sekund och pappa har helt plötsligt blivit till en främling. I en del av det jag läste kan tydligen denna fas pågå i månader, och jag blev lika hysterisk som bubben och ringde till Stefan; Jag kan inte vara helt handikappad så länge! men han var varken till någon hjälp eller tröst utan tyckte mest namnet koalabjörnsfasen var roligt och passande. Men det är inte han som inte ens får gå på toa så lätt för honom att se humor i detta.

tisdag 12 januari 2010

Babys första fråga!

Här slår vi två flugor i en smäll! Baby frågade sin riktiga första fråga; Vad e det? och så blev det hennes första riktiga menning om man inte räknar allt som tex mamma titta, och sången upp å hoppa. Det hände hemma hos mormor idag när mormor höll på att packa sin handväska. Hon har fått riktig stockholm dialekt som Stefan pafft sa efter hon utallat det ja så som hon gjorde.

Mera aktivitet iställe för sova!

Vi hoppade lunchen och planen att sova middag och tog oss in till söder istället, för en träff med Carro och hennes underbart sötta dotter. En fika och massor av snack, en bubben som blev helt stormförtjust i Lumina och en baby som passade på att sova middag. Tanks för en trevlig fikastund darling! Sen kom en shopping glad Stefan och träffade upp oss, vi sprang våra ärenden och sedan hem till mamma/mormor på middag. Man märker nu att man är värd ingenting när vi är där. Det är bara mormor som gäller för baby, men det är ju klart hon blir ju riktigt bortskämd. Vi säger att det är andledningen ialla fall, man vill inte tro att man är tråkig. Sen har jag ju iallafall bubben (ett tag till..) som fortsätter vara en rejäl mammagris! Nu är jag bajs trött efter en dag full med aktiviteter, men innan jag hälsar på kudden ska jag och älskling äta kvällsmat; toooasst, mumms!

En trött tisdag!

Igår kväll tog det en evighet att komma i säng känndes det som, och var ju tvungen att gå upp snortidigt (för mig) pga bvc möte idag kl 8.15. ( Som jag var lite grinig igår att jag inte ändrat varken jag eller baby är några morgon människor.) Dessutom glömde Stefan ringa och väcka mig så fick verkligen stessa iväg imorse. Fick bara med mig två st påklädda barn och hemmanycklar. Men fram kom vi iallafall till bubbens 6 mån rutin koll och där han självklart fick toppen bettyg! Det ända är att han har gått ner lite i vikt (pga förkylningsastman senaste tiden) men det gör absolut ingenting för han är en stor kille på 9,5 kg så han har mycket att ta av. Men ändå blir jag nojig, skärpning josse.

Efter bvc var avklartat och vi satt på bussen på väg hem kom jag på att öppna förskolan har säkert startat för vårterminen nu. Så hoppade av i all hast och svängde förbi. Jajamen det hade den, så där spenderade vi hela förmiddagen och baby överlycklig att få vara där igen! Nu är vi äntligen hemma enligt mig själv som är förbannat trött idag och jag ska sätta fart med lunchen. Sen tänker jag fuska lite och sova middag tillsammans med barnen så man orkar med eftermiddagen idag, då planen är att möta upp Stefan efter jobbet, springa lite ärenden och tillsisst ett besök hos barnens mormor!

måndag 11 januari 2010

Dagens Måndag!

Dans party i vardagsrummet till:


Pulka åkning och en liten promenad.

Fika paus med bulle och varm choklad är ett måste!



Sen var det bara massor av mys i soffan ...

... tills pappa kom hem från jobbet.


En baby som tittar på telitabis medans mamma lagar mat, coscous sallad o grillad lax är så ambitiös man orkar va denna måndag.

Måste bara få skryta lite!

I julklapp av Pappsen fick vi bland annat delux täcken + delux kuddar (som formar sig efter huvudet) till vår mega stora Gustav III. Och sedan nu på mellandags rean införskaffade vi nya fina påslakan som passar till det (nya) sovrummet + dra på lakan i Satin. Och jag måste bara säga att jag har ALDRIG tidigare sovit så här bra! Nu vet jag hur kungen sover. Så har ligger jag stryker benet mot lakanet och vill aldrig gå upp. Längtar redan till ikväll, då man får en träff med sängen igen..

Undra om barnen har något emot om vi stannar i sängen idag?..

söndag 10 januari 2010

Grymaste åldern!

Baby har kommit in i en ny ålderperiod. Nu de senaste månaderna har varit helt underbara! (Hela resan tillsammans med baby har varit helt underbar) men detta måste vara den grymaste åldern av alla. Går inte riktigt att förklara, måste upplevas men jag skulle aldrig byta den mot något. Jag faktiskt bara längtar tills Matteo kommer till den här åldern, visst bebistiden är super mysig men den här slår allt! Jag som trodde det var häftigast att se när de lär sig krypa, gå prata ... men det är nu det är nu det riktigt häftiga börjar. Se hur fantasin flödar i huvudet och hur meningarna blir fler, hur lekarna utvecklas, hur hon försöker utrycka sina känslor, tankar. Baby har alltid varit en underbar unge men nu är du underbarare gr 10 tusen. Jag och Stefan bara njuter varge dag!

Världens busunge!


Okej nu gömmer vi chipspåsen!

Helt plötsligt hörde vi bubben nöjt smakande på något, när vi tittade på honom log han belåtet åt oss och fortsatte smaska vidare. Han hade hittat ett chips i soffan ...

Lata familjen!

Den här söndagen blev till en dag söndagar (enligt min menning) är till för. Slappar dagen, vi har varit så lata idag som man kan bli. Upp tidigt imorse ioförsig, och började (stefan) tvätta och hade plan på att tillsammans storstäda här hemma. Och det behövs verkligen!! Men jag vet inte varför, men soffan ropade på mig, ropade och ropade tills mitt arsle plaserades där. Satte på en film och fram med en påse chips innan man ens hunnit äta frukost. Stefan gjorde mig glatt sällskap efter (halva) tvätten och nu 3 långa filmer senare har vi ringt och ställt in träffen med mamma o familjen och fortsätter göra märken i soffan.

Till vår stora förvånning har våra barn varit lika lata idag som vi, baby har suttit och gottat i sig chips, myst med oss sen har hon mellan varven hittat något roligt att leka med vid vardagsrummsbordet för att sedan igen hoppat upp i soffan. Åh hon har faktiskt inte klagat eller varit uttråkad utan snarare tyckt det värkat skönt. Bubben har varit hel nöjd, han har ju mamma och tuttarna. Det här är ju som hans drömdag, lugn och ro, mamma och MAT! Nu sover alla mina tre älsklingar powernapps här hemma sen ska Stefan ner handla till våra hamburgare han ska laga. Jag skyller på honom för att vi inte kom iväg till familjemiddagen (fast jag vet att det är mitt fel.)

Att det kunde bli såhär mycket text om att inte gjort ett skit, hmmm

Väckarklockan!

Bubbens väckarklocka har alltid (hade bara en kort period då han vaknade kl 7, som jag är tacksam att den gick över fort) varit mänsklig, nämligen MIG! Han somnar väldigt varierande men någonstans mellan 7 - 9 på kvällen. (är inte lika lyxigt som när han alltid däckade kl 6, men den rutinern har vi själva råkat förstöra.) Hur som helst vaknar han alltid seckunden efter mig, precis som jag vore någon alarm klocka. De har posetiva delar som att man alltid får sova så länge man behöver (som om man någonsin är utvilad ändå) sen man får en liten egenstund med honom på morgonen då syran alltid har sovmorgon. Och sina negativa delar som att man aldrig får vakna i egen takt man är inte alltid pigg direkt sekunden man vaknar, sen blir det ingen egen tid med en kopp te eller en snabb dusch innan man kastas ut i dagens äventyr.

Men idag vaknade bubben av vår alarm kl som vi hade ställt kl 8 för att hinna upp till tvätten, så det blev inge fusk sova en liten stund till. Man såg när den väldigt tysta signalen ringde slogs ögonen upp, han tittade snabbt runt omkring sig sen var han pigg som en lärka. Jaha det är så det går till!

Mammas pojk!

Bubben har under alla dessa 6 månader varit jätte mammig, jag som trodde baby var mammig när hon var liten plut men det var ingenting jämfört med honom. Mammigare bebis får man leta efter. Men nu i helgen har han blivit extrem, ännu mammigare (trodde inte det gick.) Mamma, mamma, mamma ska det vara! Han better sig som pappa vore någon helt okänd. Det går bra att han sitter/ligger själv en liten liten stund om jag sitter precis precis brevid, men om jag ger bort honom till Stefan eller att jag går ut ur rummet vrålar han som om jorden gick under. När han ser mig komma tillbaka, gå emot honom tysnar han å pustar ut, jag tar upp honom och han börjar skratta glatt och nypper sig fast. Så är allt frid och fröjd igen! Okej att det heter mammas pojk men hallå??!

I början var det mest mysigt och man blev så där mallig över det, men nu Frustration.. frustration.. ta det lungt det går över.. visst det är fortfarande mysigt i lagom mängder men resten av tiden vill man bara springa och göma sig!